miercuri, mai 22, 2024
AcasăMainBogdan Olteanu, 7 ani de închisoare pentru șpaga de la Vîntu, ca...

Bogdan Olteanu, 7 ani de închisoare pentru șpaga de la Vîntu, ca să-i pună pile lui Liviu Mihaiu la Tăriceanu

-

Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro. Decizia nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.

Olteanu a fost recompensat de Vântu pentru intervenția acestuia pe lângă premierul Tăriceanu de la acea vreme pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată în 18 octombrie 2016, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul intervenţiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, anunță News.ro.

Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind daţi în biroul acestuia din sediul PNL, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi dintr-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, între 28 și 30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

- Advertisement -

În umră cu un an a fos trimis în judecată şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru cumpărare de influenţă în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Delteri Dunării.

Dosarul a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Decizia judecătorilor:

”Dosar nr. 20082/3/2017: condamnă pe inculpatul OLTEANU BOGDAN la pedeapsa principala de 7 ani închisoare şi aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani.
Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1000000 (un milion) euro, reprezentând suma traficată.
Menţine sechestrele asiguratorii asupra sumelor de 50000 (cinci zeci mii) euro si respectiv 100000 (una suta mii) euro. Cu drept de apel”, se arată în minuta instanţei prezentată de G4Media.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciunile lui Carmen Dan, demontate una câte una. 4 argumente care-i năruie apărarea

* VIDEO. Putin nu lasă Crimeea din gheare! E tot mai departe de Ucraina și tot mai aproape de Rusia

* Institutul lui Iliescu l-a omagiat pe socrul lui Năstase pe bani publici. Sinecura PSD-istă trebuie desființată!

* Gașca lui Dragnea, în cămăși albe la ziua lui Codrin. Mugur Ciuvică, Antena 3, bea alături de PSD-iști

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

 

- Advertisement -

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -