„Comunitatea“ infractorilor români refugiați în Italia pentru a scăpa de pedepse s-a mărit. Condamnatul Vâlcov li se alătură fugarilor Arsene, Săvulescu, Iorgulescu, Dragomir, Bica, Albu și Popa

2
451
Darius Vâlcov, încă un PSD-ist care a jefuit sălbatic România, apoi s-a stabilit în Italia pentru a scăpa de pedeapsă

Darius Vâlcov, fostul senator PSD, consilier al premierului Viorica Dăncilă și „strateg“ al lui Dragnea pentru planul de guvernare din perioada 2017-2019, li s-a alăturat oficial, de marți, numeroșilor fugari căutați de justiția română care se ascund în Italia. Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în „dosarul tablourilor“, fiind găsit vinovat pentru corupție în perioada când era primar la Slatina. PSD-istul era însă deja fugit de mai multă vreme în Italia, unde obținuse rezidență, cumpărase proprietăți și-și deschisese afaceri. Cel mai probabil, nici el nu va fi extrădat.

„Europa Liberă“ a arătat cum numeroși infractori căutați de justiția din România au reușit să găsească un refugiu primitor în Italia și după 2021, când această țară și-a schimbat legislația. Tâlharii își folosesc averile acumulate din jaf și corupție pentru a obține rezidență și a-și deschide afaceri în Italia. Aceștia intră astfel sub prevederile noii legislații, fiind foarte greu de extrădat.

În ultimii ani, scrie HotNews.ro, în Italia s-au pus la adăpost de consecințele fărădelegilor lor Daniel Dragomir (fost ofițer SRI), Dragoș Săvulescu (afacerist înhăitat cu gruparea infracțională Radu Mazăre – Nicușor Constantonescu), Mario Iorgulescu (fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu), Alina Bica (fosta șefă a DIICOT), Ionel Arsene (fostul șef al Consiliului Județean Neamț din partea PSD), Cornel Bogdan Popa (fost director în Primăria Capitalei), afaceristul Romeo Albu. Ultimul pe listă e oficial, de marți, Darius Vâlcov (46 de ani).

Acesta din urmă a făcut o avere imensă, din corupție, încă din perioada când era primarul orașului Slatina. DNA l-a trimis în judecată în 2015, procesul fiind trenat de Justiție timp de opt ani, adică până pe 2 mai 2023, când s-a dat o sentință definitivă tardivă (infractorul avusese timp să-și aranjeze apele în Italia).

Vâlcov a primit șpagă 20% din valoarea contractelor de reabilitate și extindere a rețelelor de canalizare și apă în mai multe orașe din Olt. La percheziții, procurorii au descoperit, acum 10 ani, comori ca-n peștera lui Ali Baba: 1,3 milioane de lei, 90.000 de euro, 3 lingouri de aur în greutate de 3 kilograme, 3 tablouri originale ale pictorilor Renoir, Jean Cocteau și Aurel Acasandrei. În total, s-au descoperit 172 de tablouri, unele dintre acestea fiind ascunse în pereți falși ai unor imobile aparținându-i lui Vâlcov.

Aceasta este doar partea din avuțiile jefuite din bani publici ori europeni care a fost găsită de anchetatori.

Cu restul prăzii, scoasă din țară în anii care au urmat (PSD a avut majoritatea parlamentară, în ultimul deceniu, în perioadele 2013-2020 și 2021-2023), Darius Vâlcov și-a croit o nouă viață în Italia, unde și-a cumpărat proprietăți și și-a deschis afaceri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prietenul lui Ponta e anchetat pentru că le-a dat rușilor (prin fugarul Șor) Aeroportul Chișinău. Iurie Leancă a fost prim-ministru, i-a făcut galerie lui Ponta la prezidențiale  și a luat șpagă de la Șor

* Deputata Marina Tauber, protejata Rusiei și a lui Ciutacu, a fost arestată de procurori pe aeroportul din Chișinău. Încerca să fugă în Israel, unde se ascunde și patronul ei politic, infractorul Șor

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here