Comparație scandaloasă între averea Rovanei Plumb și cea a actualului comisar pentru Transporturi, slovena Violeta Bulc

2
5763
Rovana Plumb - Violeta Bulc

Revoltător! Diferență colosală între averea familiei Rovanei Plumb și cea a actualului comisar european pentru Transporturi al UE: 4 terenuri, 5 clădiri contra o casă de locuit, cu o cameră închiriată în regim de garsonieră!

România conduce detașat numai la declarațiile de avere ale politicienilor, hoție și corupție. Ce-i drept, Ucraina era, în urmă cu câțiva ani, cea mai coruptă țară din Europa, conform unei statistici realizate de organizația Transparency International. Dar Ucraina nu e deocamdată în UE. Așadar, noi suntem liderii. Avem cei mai bogați demnitari.

Asta reiese inclusiv din actele completate de Rovana Plumb (59 de ani) pentru candidatura ei la comisariatul de Transporturi al UE. Dacă am fi fost la fotbal feminin, PSD-ista din Dâmbovița ar fi surclasat-o pe slovena Violeta Bulc (55 de ani), actualul comisar, cu un autoritar 9-1. Aproape că n-ar mai fi fost cifre pe tabelă ca să ne arate scorul final. Dar lucrurile nu stau nici măcar așa.

Violeta cu zero credit, Rovana cu unul de 800.000 de euro

Acel 1 din dreptul Violetei Bulc reprezintă într-un fel coeficientul de persoană cel mai puțin coruptă, așa cum e întocmită ierarhia la nivel de state de Transparency International, în vreme ce Rovana Plumb e la un punct de nivelul maxim 10. Să o mai auzim apoi cum se tânguie pe la televiziuni că a fost sabotată politic de partidele din Opoziție și de președintele Klaus Iohannis. Dar realitatea e implacabilă: familia ei are în total 4 terenuri, 5 clădiri și credite totale de circa un milion de euro: 800.000 de euro de la BRD, 800.000 de lei de la Elena Loghin (aproape 200.000 de euro)!

Între timp, în doar 3 zile, Rovana a anunțat că și-a achitat unul din ele, pe cel de 800.000 de lei, vânzând două apartamente care nu erau ale ei, ci mai mult ale soțului și fiului ei.

La polul opus, slovena Violeta Bulc, actualul comisar european pentru Transporturi, deține o singură casă, în Ljubljana, unde nu locuiește doar familia ei. Una din încăperi a închiriat-o în regim de garsonieră. Incredibil, dar adevărat! În rest, în declarația ei de avere nu se regăsesc alte imobile, terenuri, bijuterii, credite sau acțiuni la vreo firmă. Are un singur depozit la banca ING din Belgia, în valoare de 14.094 euro.

Lecția de plumb aplicată României: Fără parveniți la Bruxelles!

Ar fi fost o rușine mondială ca Violeta Bulc să fie înlocuită cu o parvenită de genul Rovanei Plumb. Jurii Uniunii Europene n-ar fi putut face o asemenea gafă. La câte CV-uri și declarații de avere au studiat de-a lungul anilor, și-au dat seama că în cazul Plumb miroase rău a impostură. Cum să ai ditamai averea când provii dintr-o țară considerată foarte săracă în comparație cu alte state din UE? Slovenia e peste noi și la venitul pe cap de locuitor, și la indicele de progres social, care a plasat-o pe primul loc din țările Europei de Est, cu 22 de puncte.

Ce a vrut să ne arate UE prin respingerea Rovanei Plumb?

 1. Că n-are nevoie de un comisar european care își mărește averea de la un mandat la altul. În 2019, față de prima ei apariție la Bruxelles, Rovana și-a mai adăugat în declarația de avere două terenuri și două clădiri, dar și imensul credit de 800.000 de euro.
 2. Că n-are nevoie de un comisar european acuzat de acte de corupție, spălat și periat bine de o parte din colegii parlamentari.
 3. Că n-are nevoie de un comisar european ce umblă cu șiretlicuri, ce-și ascunde în mod voit ilegalitățile din declarația de avere.
 4. Că un comisar european provenit dintr-un partid al cărui lider, Liviu Dragnea, se află la pușcărie, e cercetat până-n măduva oaselor înainte de a fi validat într-un post atât de important pentru destinele UE.

Ce trebuia să facă Rovana dacă ajungea comisar

 • Să avanseze lucrările la rețelele transeuropene de transport și să promoveze conexiunile de transport transfrontalier.
 • Să faciliteze călătoria prin asigurarea conexiunilor optime între diferite moduri de transport, cum ar fi cel feroviar și cel aerian.
 • Să dezvolte standardele comune ale UE pentru securitatea transporturilor, pentru a îmbunătăți mediul internațional pentru transport.

Nu avea cum să fie capabilă să facă această muncă deloc ușoară, când partidul din care provine, PSD:

 • A distrus infrastructura feroviară. Trenurile circulă cu o viteză medie puțin mai mare ca a unui tractor.
 • N-a mai achiziționat locomotive de la Revoluție încoace. Parcul scade pe zi ce trece: locomotivele iau foc sau se defectează din pricina anilor, fiind fabricate în 1973 la Electroputere Craiova.
 • Vagoanele sunt insalubre, defecte, cele mai multe fără aer condiționat.
 • Terasamentul căii ferate e mai slab decât cel din perioada interbelică.
 • N-a reușit să reducă durata călătoriei între marile orașe ale țării. Dimpotrivă, s-au mărit timpii de parcurs cu câteva ore.
 • N-a izbutit să finalizeze nicio autostradă în plan practic. Totul arată bine doar la nivel de linii trase cu carioca pe hârtie, la televizor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

VIDEO. Cumpănașu a transformat-o pe mama Alexandrei în agent electoral. A pus-o să citească un mesaj în care el se proclamă „salvatorul României”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

VIDEO. Lazarus a „ars” două fete în „butoiul lui Dincă”, la RTV. „Lasă-te mai moale!”, i-a cerut el fetei din butoi

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

2 COMENTARII

 1. Este, daca vreti, (EXACT !) DIFERENTA dintre… STADIUL de DEZVOLTARE si de CIVILIZATIE ale Sloveniei (una dintre… FRUNTASELE, la TOATE capitolele… POZITIVE, in U.E. !!!) siii… România NOASTRA (unde suntem, la aceiasi indicatori… „DE BINE”, printre… CODASII Europei-Unite !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  Iar PRINCIPALA explicatie, pentru acest (CONSISTENT !) DECALAJ, este reprezentata de acesteee…, hai sa le numim neutru…, „acumulari-materiale” (Sic !) ale POLITICIENILOR, cei de pe la noi, desi in general au lucrat „la stat” (!) toata viata lor…, fiind… ULTRA-„INSTARITI”/”CHIVERNISITI”, chiar… „NABABI” (!), cel putin in raport cu MAREA-MASA a românilor „de rand” !!!!!

  Q.E.D.: CORUPTIA… A NENOROCIT (siii… CONTINUA s-o faca !) România !!!

 2. In comuniism furau unii vanzatori, gestionari, sefi in CAP-uri, fabrici si uzine, unii mlitieni, securisti cu misiuni economice in strainatate – dar toti erau amenintati de legi aspre.
  In postcomunism – eu l-as numi CLEPTO-COMUNISM – fiindca tara a incaput in mainile cleptocratiei comuniste, ei au facut regulile.
  Asa se explica faptul ca o hotoaica precum Rovana Plumb a ajuns ministru, s-a plimbat din minister in minister si, fara a fi facut nimic bun acolo, dorea sa se cocoate ministru in UE!
  Din pacate, E TIMPUL LOR, E TARA LOR!
  DACA doar ii deranjam si nu ii radiem, nu le confiscam ce au furat si nu ii pedepsim pentru ce au stricat, ne aflam in treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here