Companiile înființate de Firea pentru clientela PSD lasă datorii de 560 de milioane de lei, după ce au tocat alte miliarde

0
2409
Dan Voiculescu pregătește reinstalarea Gabrielei Firea în fruntea bugetului de miliarde al Bucureștiului

Cele 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea pentru a îndopa clientela politică a PSD au în acest moment datorii de peste 560 de milioane de lei, relevă o analiză a HotNews.ro. Asta, în condițiile în care companiile respective au tocat deja, în fiecare an, alte miliarde de lei, fără să se înregistreze, în vreun domeniu, îmbunătățiri ale serviciilor furnizate populației.

Datoriile sunt față de furnizori, Fisc și bugetul asigurărilor sociale, scrie sursa citată.

Unele companii au intrat deja în insolvență, altora li s-a pus poprire pe conturi sau pe bunuri.

Cele mai mari datorii le-a făcut Termoenergetica, o companie în fruntea căreia fusese pus un fin de-al Gabrielei Firea abonat, încă de la 20 și ceva de ani, la funcții de șef în administrația publică.

Termoenergetica are datorii de 390 de milioane de lei. Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane – 48,4 milioane, Compania de Iluminat Public – 24,3 milioane.

În insolvență au intrat deja Compania Municipală de Ecoigienizare și Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje.

Acum, după 4 ani în care au avut timp să se pună la punct și să devină profitabile, conducerile companiilor acuză că au ajuns într-o situație limită din cauza Primăriei, care nu le-a mai plătit, în 2021, datoriile acumulate la foc automat.

În acest moment, s-a desființat deja Compania Municipală Turistică, iar luna trecută s-a inițiat proiectul de desființare a Companiei Managementul Transportului.

Consilierii USR-PLUS au depus în Consiliul General al Municipiului București un proiect de hotărâre pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a alte 16 companii municipale înființat de fostul primar Firea și care, în toți acești ani, au produs doar pierderi și salarii uriașe pentru camarila clanului Firea-Pandele și clientela de partid a PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Premierul Cîțu: “De la 1 iunie începem să revenim la normalitate. La sfârșitul lunii mai vom avea 5-6,3 milioane de persoane vaccinate“

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Apelul șoșocar-mincinos al Oliviei Steer. A chemat lumea la protestul CapVid, dar n-a ascultat-o nimeni

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here