Colonelul Mejuev a pierit împreună cu întregul său regiment de infanterie motorizată. Este al 40-lea ofițer superior rus care moare în 50 de zile de război: 7 generali și 33 de colonei

0
10311
Locotenent-colonelul Mejuev a pierit laolaltă cu regimentul motorizat pe care-l conducea în Ucraina. Până acum, 40 de colonei și generali ruși au fost uciși în cele 50 de zile trecute de la invadarea Ucrainei de către trupele lui Putin

Ucrainenii anunță că au reușit să ucidă încă unul din comandanții de pe teren ai trupelor rusești: e vorba de locotenent-colonelul Denis Valerievici Mejuev, șeful Regimentului 1 de infanterie motorizată din Divizia de Gardă Taman. Agenția Donpress, care difuzează știrea, îl citează pe deputatul ucrainean Iuri Mișagin.

Această nouă pierdere ridică la 40 bilanțul incredibil al pierderilor de comandanți superiori suferite de armata Rusiei în doar 50 de zile de război!

La fel ca și alte zeci de colonei, de asemenea șefi de brigăzi și regimente motorizate, Mejuev a murit „în luptă”, alături de unitatea sa, care a fost distrusă complet.

Ca de obicei, Kremlinul păstrează o tăcere adâncă, neconfirmând informațiile privind pierderile suferite. Însă un indiciu indirect a venit pe rețeaua de socializare V-Kontakte (echivalentul Facebook în Rusia), unde poetul rus Andrei Kovalev a cerut ca locotenent-colonelul Mejuev să fie decorat post-mortem: „Pentru fapta sa, el e demn de titlul de Erou al Rusiei. Fiul său poate fi mândru de tată“.

Nu e clar în ce circumstanțe au distrus ucrainenii regimentul lui Mejuev cu tot cu comandant, dar se știe că există un program secret, în care Kievul e ajutat de occidentali cu informații foarte prețioase despre mișcările făcute de unitățile rusești.

Armata lui Putin s-a dovedit, încă de la începutul războiului, una prost instruită și prost echipată, cu comandanți superficiali și soldați indisciplinați. Ucrainenii și occidentalii interceptează convorbirile între militarii ruși și le monitorizează mișcările prin satelit. Așa e posibil ca ucrainenii să organizeze numeroase ambuscade, știind cu precizie ora și locul pe unde vor trece coloanele blindate ale invadatorilor.

Până acum, Rusia a pierdut în Ucraina 7 generali și 33 de colonei – un bilanț absolut neverosimil pentru „a doua cea mai bună armată a lumii”, așa cum se proclamau rușii.

În urmă cu doar trei zile, Vladimir Putin dădea asigurări că „operațiunea militară specială din Ucraina merge conform planului”.

Asta, în timp ce, cu doar o zi în urmă, rușii reușiseră să recupereze la Mariupol cadavrul unui alt ofițer superior, generalul-maior Oleg Mitaiev (47 de ani), comandantul Diviziei 150 motorizate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* „Crucișătorul stătea ca o rață pe lac”. Incredibila poveste a distrugerii navei-amiral a flotei ruse în Marea Neagră. Planul inteligent al ucrainenilor a fost ușurat de erorile prostești ale rușilor

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

Joc periculos: Zelenski l-a respins pe președintele german Steinmeier pentru îngăduința față de Putin, iar acum e refuzat de cancelarul Scholz, care se declară „iritat”

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Rușii plănuiesc un „carnaval al groazei“ pe 9 mai, în Mariupolul distrus. S-a ordonat curățarea de morți și dărâmături a unei zone în centru, pentru parada militară

La Mariupol, Rusia „a atacat cu arme chimice“, împrăștiate cu dronele. Un lider separatist ceruse „să afumăm cârtițele ucrainene” care rezistă în oraș

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here