marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCoaliția PSD-PNL refuză finanțarea Bucureștiului, deși orașul produce 25% din PIB-ul României....

Coaliția PSD-PNL refuză finanțarea Bucureștiului, deși orașul produce 25% din PIB-ul României. Partidul lui Orban inițiază o lege care să-i oblige pe guvernanți să returneze Capitalei o parte din bani

-

Abuzurile sfidătoare comise de PSD, cu complicitatea PNL, împotriva orașului București au determinat Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, să inițieze o Lege a Capitalei, care să oblige Guvernul la returnarea unei părți din banii pe care-i produce orașul. Bucureștiul produce peste 25% din PIB-ul României, dar ministrul de Finanțe pus de PSD, Adrian Cîciu, a refuzat – la ordinul direct al lui Ciolacu – să acorde vreun ban Primăriei pentru subvențiile necesare sistemului de termoficare.

De peste un an, coaliția PSD-PNL persecută sistematic Capitala din dorința de a se răzbuna pe primarul independent Nicușor Dan.

– Primăria Generală a depus 38 de proiecte pentru programul PNDL 3, botezat Anghel Saligny, dar Guvernul n-a aprobat nici măcar unul singur! Coaliția PSD-PNL-UDMR a împărțit cei 50 de miliarde de lei pe criterii strict politice: PSD a primit 44% din bani, PNL – 40%, UDMR – aproape 7%. Restul de sub 9% a fost lăsat la toate celelalte localități care n-au intrat sub controlul coaliției la alegerile locale. Între acestea, Bucureștiul, unde au intrat din PNDL 178 de milioane de lei. Prin comparație, județul Olt (clanul baronului Stănescu – PSD) a primit de la Guvern de 10 ori mai mult, adică 1,66 miliarde lei!

– Bugetul pe 2022 a fost, în cazul Bucureștiului, același cu cel din 2021, deși prețurile la gaze, electricitate și servicii au explodat.

- Advertisement -

– Primarul Nicușor Dan a solicitat ca și Capitala să beneficieze de o subvenție la energia termică din partea Guvernului, așa cum s-a întâmplat și cu toate celelalte localități controlate de PSD, PNL și UDMR. A fost refuzat pe un ton violent și arogant de Ciolacu și Cîciu, care i-au zis „să se ducă la doamna Clotilde să-i dea bani”.

Totul, în condițiile în care Bucureștiul produce peste 25% din bugetul României!
PSD caută prin aceste sabotaje sistematice să înrăutățească pe cât posibil condițiile de trai în oraș, astfel încât la alegerile din 2024 oamenilor să le fie prezentată Gabriela Firea, candidata partidului, drept soluția salvatoare.

„Bucureştenii au dreptul la o viaţă prosperă, civilizată, democratică, nu la o viaţă plină de promisiuni şi de şiretlicuri, în care Ciolacu să spună: Voi nu meritaţi subvenţia pentru termie, pentru că n-aţi ales pe Firea“

Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, a inițiat în aceste condiții o Lege a Capitalei, care să stopeze abuzurile Puterii. Deputatul Antonel Tănase a declarat că legea prevede ca o parte din ceea ce produce Bucureștiul să se întoarcă obligatoriu la bugetul orașului.

- Advertisement -

Deputatul i-a acuzat pe Sorin Oprescu și Gabriela Firea, primarii de dinaintea lui Nicușor Dan, că au neglijat complet infrastructura orașului, ocupându-se doar de pomeni, târguri și festivaluri: „Au făcut doar cheltuieli de imagine. Au tocat peste 14 miliarde de euro, fără ca să rămână nimic notabil în urma lor. Noi susţinem un om onest, inteligent, modest, care se luptă aşa cum ştie el, cu mintea analitică şi calculată, cu toate problemele cu care se confruntă bucureştenii astăzi, respectiv: apa caldă, termia, congestia din trafic. Susţinem, da, şi spunem: Marcel, trebuie să înţelegi că noi vom promova o lege a Capitalei, pentru că în Bucureşti se produce 25% din PIB şi se cuvine ca o parte din acest PIB produs de bucureştenii din clasa de mijloc să se întoarcă în bugetul Capitalei şi să facem investiţiile necesare, astfel încât să avem un nivel de trai decent, european“.

Antonel Tănase a acuzat stilul arogant al PSD, care se răzbună acum pe bucureșteni pentru că n-au votat „cu cine trebuie”: „Bucureştenii au dreptul la o viaţă prosperă, civilizată, democratică, nu la o viaţă plină de promisiuni şi de şiretlicuri, în care Ciolacu să spună: ‘Voi nu meritaţi subvenţia pentru termie, pentru că n-aţi ales pe Firea, pentru că nu aţi fost în firea voastră‘. (…) Noi suntem opoziţia la regim. Noi nu suntem opoziţia la comicii amatori Ciolacu – Ciucă. Nu, noi suntem opoziţia la regimul Iohannis eşuat. Noi va trebui în 2024 să marcăm decisiv. Pentru asta trebuie să lămurim alegătorii români, care sunt foarte dezamăgiţi de tot ce s-a întâmplat pe scena politică românească, că noi avem dreptate, că mesajul nostru este corect, că ceea ce am făcut noi era necesar pentru a păstra democraţia“.

Este important de semnalat că la evenimentul de lansare a organizației București a Partidului Forța dreptei au asistat Ionuț Moșteanu, Vlad Voiculescu și Simona Spătaru din partea USR și Eugen Tomac și Sebastian Moise din partea PMP. Nu e prima oară când lideri ai acestor trei partide de dreapta se afișează împreună la diverse evenimente. Există șanse destul de mari ca, până la alegerile 2024, să se coaguleze un pol al dreptei format din aceste partide și care să încerce să contrabalanseze noul USL apărut din refacerea alianței PSD-PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -