Coaliția PSD-PNL îl instalează pe Cîțu în locul Ancăi Dragu la șefia Senatului. Ciolacu a fost pus deja la Camera Deputaților

1
843
Florin Cîțu. FOTO: Inquam Photos, George Călin

Alina Gorghiu a anunțat marți că PSD, PNL și UDMR au solicitat revocarea Ancăi Dragu (USR) de la șefia Senatului, urmând ca tot azi să fie pus în loc Florin Cîțu, președintele liberalilor. Tot marți are loc alegerea lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, în fruntea Camerei Deputaților. Se continuă astfel acțiunea în forță de acaparare a tuturor instituțiilor de către noua coaliție-mamut fabricată de președintele Iohannis prin unirea PSD, PNL și UDMR.

Împărțirea funcțiilor a fost prima grijă a noii alianțe, înainte chiar de votul pentru investirea Guvernului Ciucă. S-au stabilit cote-parte din România, corespunzătoare cu pretențiile fiecăruia dintre cele trei partide – tocmai neînțelegerile pe „pradă“ au făcut ca acordul să vină cu atâta întârziere.

Conform înțelegerii, Ciucă va fi premier până în martie 2023. Până atunci, Ciolacu va fi președintele Camerei Deputaților, iar Cîțu primește, ca premiu de consolare (cel puțin deocamdată) postul de președinte al Senatului, după ce i s-a refuzat cererea de a primi măcar Ministerul Finanțelor.

Solicitarea de revocare a Ancăi Dragu de la conducerea Senatului se va supune la vot secret, cu cartele, în plenul camerei legislative. Totul se va face pe repede înainte, pentru ca, în aceeași zi, Parlamentul să aibă președinți de la PSD și PNL. În mod normal, după revocarea președintelui de la Senat, trebuie să se întrunească Biroul Permanent pentru a convoca un nou plen, unde să se voteze următorul președinte.

Alina Gorghiu a declarat că totul se va întâmpla marți: „Vom derula, în cursul zilei, o nouă procedură de vot în plen, cu buletine de vot, pentru a putea vota noul președinte al Senatului. PNL îl susține pe Florin Cîțu la această funcție. Vom vedea în ce măsură vor exista şi alte propuneri, în afară de Florin Cîţu, care este susţinut de PNL, PSD şi UDMR“.

Propunerile nu mai pot veni, în mod evident, decât de la cele două partide rămase în opoziție, USR și AUR. Niciuna n-ar avea însă sorți de izbândă, pentru că noul USL are o majoritate copleșitoare, de două treimi din Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 20+3 miniștri din Guvernul Ciucă. Pe ușa deschisă de PNL au năvălit Grindeanu, Dâncu și Firea

* A început răscoala în PNL! Raluca Turcan: „Cîțu și negociatorii să-și depună demisia. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine!“. Cîțu, acuzat că are probleme psihice!

* Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

* Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

* „Volguța” își bate joc de liberali, după ce au negociat cu Ciolacu: „Marcele, jos pălăria! Le-ai luat și banii de pe piept!”

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here