Epopeea Gabrielei Firea în Guvernul Ciucă. A ajuns ministru al Familiei după ce s-a cerut vicepremier și a refuzat Ministerul Muncii

0
2756
Gabriela Firea

Scenele grotești se împletesc cu cele de-a dreptul comice în noul Guvern Ciucă, în care PSD, PNL și UDMR și-au dat mâna sub patronajul președintelui Klaus Iohannis. Dacă numirea unui infractor condamnat definitiv la Secretariatul General al Guvernului sau a lui Sorin Grindeanu la Transporturi pot fi considerate atrocități, povestea înscăunării Gabrielei Firea la Ministerul Familiei e caraghioasă.

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, risca să rămână fără portofoliu în Guvernul Ciucă, lucru care ar fi pus-o într-o postură absolut stânjenitoare pe ambițioasa consoartă a primarului Florentin Pandele, de la Voluntari. PSD-ul anunțase deja că bagă în Guvern toți oamenii săi din prima linie. Cum Grindeanu, Dâncu, Rafila erau toți acolo, Tudose și Stănescu au refuzat, iar Ciolacu e programat la postul de premier din 2023, fosta prezentatoare de la Antena 1 rămânea de căruță.

N-a vrut la Ministerul Muncii, pentru că era expunere mică, treabă multă și răspunderea mare

Inițial, Gabrielei Firea i s-a oferit Ministerul Muncii. Nemulțumită că ajunge undeva unde e foarte mult de muncă, răspunderea mare și, în același timp, expunerea publică e mai redusă, Firea a refuzat. „Sunt alți colegi mai pricepuți decât mine“, a declarat ea săptămâna trecută, înainte de a intra într-o ședință PSD unde a declinat oferta.

Conform surselor Antenei 3, Firea a cerut un post de vicepremier – eventual fără portofoliu. Fosta primăriță a Bucureștiului căuta ceva cu denumire sforăitoare, care s-o pună în capul mesei, dar mai degrabă onorific, să nu fie prea mult de treabă și nici pericolul să fie trasă la răspundere pentru eventualele eșecuri.

Marcel Ciolacu n-a vrut să-i dea însă satisfacție, mai ales că o percepe ca pe un potențial pericol la șefia partidului – știute fiind veleitățile Gabrielei Firea, care are în spate și mașinăria de propagandă a tătucului său politic, Dan Voiculescu.

S-a inventat un minister nou-nouț, unde e puțin de treabă, dar care satisface orgoliul Gabrielei Firea de a se vedea și ea la masa Guvernului

Așa că, până la urmă, coaliția PSD-PNL-UDMR a convenit să-i inventeze un minister nou-nouț, fără nicio importanță: al Familiei și Tineretului. Pentru a avea totuși un sens și niște atribuții, măcar simbolice, a fost luat Tineretul (în mod tradițional cuplat cu Sportul în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), și înglobat în această nouă structură.

Așa s-a ajuns să fie satisfăcut orgoliul ambițioasei Gabriela Firea, pupila oligarhului Dan Voiculescu și nevasta primarului Florentin Pandele, de a se vedea la masa Guvernului României, numai bună de apărut în pozele de grup și de dat declarații la ieșirea din ședințele importante.

Concluzia a tras-o luni seara deputatul Cristian Seidler, de la USR, remarcând spre oroarea celor prezenți în studioul Antenei 3: „Slavă Domnului că n-a fost pusă doamna Firea la Muncă. N-are nicio treabă nici cu termenul, nici cu ministerul!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 20+3 miniștri din Guvernul Ciucă. Pe ușa deschisă de PNL au năvălit Grindeanu, Dâncu și Firea

* A început răscoala în PNL! Raluca Turcan: „Cîțu și negociatorii să-și depună demisia. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine!“. Cîțu, acuzat că are probleme psihice!

* Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

* Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

* „Volguța” își bate joc de liberali, după ce au negociat cu Ciolacu: „Marcele, jos pălăria! Le-ai luat și banii de pe piept!”

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here