PSD-iștii s-au năpustit deja asupra banilor din PNDL 3: 420.000 de euro atribuiți direct, pentru „consultanță“, firmei unui fost șef al CJ Giurgiu

1
2672
Coaliția PSD-PNL-UDMR face roată în jurul mesei cu miliardele din bani publici ale programului Anghel Saligny

Informațiile despre marea împărțire a miliardelor din Programul „Anghel Saligny“ (un PNDL 3 mascat) încep să curgă din toate părțile. La Giurgiu, o firmă fondată în aprilie (adică acum 7 luni) de un PSD-ist, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, a primit deja, prin atribuire directă, contracte de 420.000 de euro pentru „consultanță“, scrie G4Media.ro.

Firma Isco Invest SRL are sediul în Sectorul 5 din București (unde e primar – Cristian Popescu Piedone, omul oligarhului Dan Voiculescu), iar ca fondatori figurează Gabriel Istrătescu și Lucian Corozel. Cel de-al doilea e membru PSD, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu. O mare coincidență face ca soția acestuia să ia bani tot de la stat, ca angajată la Ministerul Dezvoltării. Corozel a ajuns vicepreședinte CJ Giurgiu în 2017. Originar din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, Lucian Corozel are 41 de ani și a făcut Management Financiar Contabil la Universitatea Spiru Haret.

Firma PSD-istului Corozel are sediul la etajul 7 într-un bloc din Sectorul 5, s-a înființat în aprilie și „rupe“ la consultanța pentru primăriile din Giurgiu

În ultima lună, firma Isco Invest SRL, care are sediul într-un apartament la etajul 7 dintr-un bloc din Sectorul 5, a primit contracte, prin încredințare directă, de la mai multe primării din Județul Giurgiu, conform platformei SEAP. Serviciile livrate în schimbul sutelor de mii de euro seamănă, mai degrabă, a pretext. E greu de spus ce consultanță poate da o firmă de apartament de la etajul 7 al unui bloc în privința modernizării străzilor. De la Primăria Crevedia s-au primit, spre exemplu, 10.000 de euro pentru „servicii de consultanță implementare program A. Saligny pentru ,,Reabilitare și modernizare străzi în comuna Crevedia“.

Plin de aplomb, mai ales acum, când totul s-a oficializat și Klaus Iohannis a adus PSD la putere alături de PNL, Lucian Corozel le-a răspuns colegilor de la G4Media că nu vede nicio problemă, nici legal și nici moral, în faptul că firma fondată de el, fost vicepreședinte al CJ Giurgiu, primește sute de mii de euro de la primăriile din județ.

Unul din motivele scandalului de la care a plecat criza guvernamentală din ultimele luni a fost refuzul miniștrilor USR de a da avizele necesare pentru Programul „Anghel Saligny“ (un PNDL 3 rebotezat), prin care 10 miliarde euro, bani publici, sunt livrați în următorii 7 ani autorităților locale. Proiectul era cerut insistent de toată administrația locală PNL și PSD, dar Stelian Ion (ministrul de atunci al Justiției) și Cătălin Drulă (ministrul Transporturilor) refuzau să-l avizeze până când nu s-ar fi stabilit și niște mecanisme clare de control și supraveghere în privința cheltuirii banilor.

După ce Cîțu l-a demis pe Stelian Ion la ordinul lui Iohannis și USR-ul a fost forțat să părăsească guvernarea, primele acte normative semnate de miniștrii interimari PNL puși la Justiție și Transporturi au fost cele de avizare a Programul „Anghel Saligny“. Cîțu i-a acuzat atunci pe cei de la USR că, în spatele pretențiilor de a monitoriza cheltuirea banului public, s-ar afla dorința lor răutăcioasă de a împiedica dezvoltarea României.

Deocamdată, din septembrie până acum, nu s-au dezvoltat însă decât firmele clientelei politice, știrile despre contractele acordate preferențial abundând în toată țara.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 20+3 miniștri din Guvernul Ciucă. Pe ușa deschisă de PNL au năvălit Grindeanu, Dâncu și Firea

* A început răscoala în PNL! Raluca Turcan: „Cîțu și negociatorii să-și depună demisia. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine!“. Cîțu, acuzat că are probleme psihice!

* Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

* Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

* „Volguța” își bate joc de liberali, după ce au negociat cu Ciolacu: „Marcele, jos pălăria! Le-ai luat și banii de pe piept!”

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here