Adio, Renate Weber! 1-0 pentru coaliția de guvernare, în procedura de demitere a Avocatului Poporului

1
3844
Renate Weber

Procedura pentru demiterea Renatei Weber din funcția de șefă a instituției Avocatul Poporului a demarat marți dimineață, la Parlament, când comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților s-au reunit în ședință comună.

Cele două comisii reunite au luat în dezbatere raportul de activitate al Avocatului Poporului pe 2019 și cel pe 2020.

Prima lovitură primită de Renate Weber: raportul pe 2019 a fost respins, cu unanimitatea de voturi a celor prezenți! Au votat parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR. Senatorii și deputații PSD și AUR au boicotat ședința.

Dacă raportul va fi respins și în plenul Parlamentului, se va repeta situația de la TVR și Radioul Public: actuala titulară a Avocatului Poporului va fi demisă de facto.

Numită în acest post de coaliția PSD-ALDE în 26 iunie 2019, avocata Renate Weber, fostă europarlamentară ALDE, s-a dovedit a fi de o toxicitate extremă pentru societate, transformându-se începând cu primăvara lui 2020 de-a dreptul într-o vulnerabilitate a statului român. Toate inițiativele și mutările făcute de Avocatul Poporului au fost dictate strict de interese care au aparținut mai mult sau mai puțin unor interese de partid din interiorul României, uneori impresia fiind că se urmărește și agenda Rusiei.

Sputnik, oficiosul Rusiei în limba română, s-a inflamat deja pe această temă, sărind în apărarea „patrioatei”.

În locul celei care și-a câștigat renumele de “Avocatul Poporului PSD”, actuala coaliție de guvernare ia în discuție două nume: profesorul Flavius Baias (susținut de PNL, acesta a fost decanul Facultății de Drept de la Universitatea București) sau profesorul Gyula Fabian (susținut de UDMR, acesta a fost procuror și profesor de drept la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Cei 6 pasageri rămași la Minsk, după deturnarea avionului: ziaristul + prietena sa + 4 agenți KGB care au provocat diversiunea cu „bomba la bord”

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here