Premierul Cîțu: „Primul spital finanțat prin PNRR va fi gata în 2023-2024. Programul de reformă are rolul de a corecta tot ce a făcut prost PSD”

2
461

Reformele prevăzute a se aplica odată cu investițiile din Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) au rolul de a corecta dezastrul lăsat în urmă de PSD, a comentat premierul Florin Cîțu, marți dimineața, într-o intervenție la Radio Guerilla preluată de G4Media.

Primul ministru a făcut observația că, spre deosebire de PSD, atunci când era la guvernare, actuala putere i-a invitat pe social-democrați să vadă cum arată programul de redresare economică pentru România. Potrivit lui Cîțu, primul spital finanțat prin PNRR va fi gata peste 2-3 ani.

Șeful Guvernului a reamintit că totalul banilor europeni disponibili pentru România sunt de aproximativ 75 de miliarde de euro: 29,2 miliarde prin PNRR, 46 de miliarde fonduri europene. O a treia sursă de finanțare pentru investiții o reprezintă bugetul național.

Afirmațiile premierului Florin Cîțu

„Eu am făcut un lucru în premieră, pe care partidul domnului Ciolacu nu l-a făcut niciodată: i-am invitat la discuție, să vadă PNRR. I-am spus și domnului Ciolacu – este un program care nu are culoare politică. Vor putea participa toate UAT-urile, dar proiectele trebuie să aibă studiu de fezabilitate, să aibă o componentă de verde și digitalizarea (…) Programul de reformă din PNRR are rolul de a corecta tot ce a făcut prost PSD. (…)

Și PNRR, ca multe programe pe care le derulăm cu Comisia Europeană, are o componentă politica, partea de reformă. Toate țările au același lucru. România este în urmă cu reformele, deci nu este o problemă să punem reformele pe hârtie. Avem PNRR – 29,2 miliarde și fondurile europene de 46 de miliarde. Eu nu le deconectez. Toate proiectele vor avea 3 surse de finantare – bugetul României, PNRR și fondurile europene. Când te uiți așa, avem resurse pentru toate aceste proiecte. Problema este unde le pui pe fiecare. (…) Partea bună a PNRR este că te ține foarte atent, foarte conectat, ai niște borne pe care trebuie să le atingi în fiecare an. (…)

Eu vreau prin PNRR să avem câteva spitale construite până în 2024. Cred că primul spital va fi gata în 2023, 2024, finanțat prin PNRR. (…)

Nu e adevărat că avem un grad de îndatorare foarte mare. Relativ de ceea ce este în UE stăm bine. România își permite să se împrumute și se împrumută la dobânzi foarte mici. Avem un grad de îndatorare mic, care nu ne afectează.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Cei 6 pasageri rămași la Minsk, după deturnarea avionului: ziaristul + prietena sa + 4 agenți KGB care au provocat diversiunea cu „bomba la bord”

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

2 COMENTARII

  1. Dle Pârțu, cum sa termini un spital în 2 ani…?..poate o baracă…încă nu aveti terenul unde să-l faceți, urmează proiectele SF, după licitațile de proiectare, după licitațile de construcție, după licitațile de dotare a spitalului….si uite asa se ajunge prin 2056 !!…
    Vorbește gură fără tine…nu sunteți în stare să faceți o autostradă de 20 de km în 5 ani!!!..si voi veniti cu abureala…
    După ce ati păcălit bătrânii, morții mă-tii de aurolac, acum îi păcăliți pe tineri…!!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here