Clotilde Armand a avut dreptate: „Primarul are nevoie de votul Consiliului Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție”

3
417
La ședința din 23 iulie, când trebuia încuviințată rezilierea contractului cu Romprest, consilierii PSD și PNL au făcut front comun, chiulind în masă

Intrată în coliziune cu PSD și PNL pe tema rezilierii contractului cu Romprest, primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a primit luni dovada de necontestat că are nevoie de mandatul Consiliului Local pentru a putea acționa în Justiție. Într-un litigiu anterior a cărei sentință a venit luni, 26 iulie, instanța a respins o acțiune împotriva Romprest tocmai pentru că nu fusese făcută în numele Consiliului Local Sectorul 1.

Se repetă astfel, de fapt, sentințele precedente, când procese de același tip, începute de Daniel Tudorache, fuseseră respinse de instanțe pe motivul lipsei calității procesuale a primarului.

Lupta cu consilierii PSD și PNL a început după ce prefectul Capitalei a decretat starea de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor nestrânse de Romprest. În acest moment, legea le permite autorităților locale să înceapă o acțiune în instanță, pentru a rezilia contractul păgubos cu Romprest. Dar, pentru a se întâmpla asta, e nevoie ca primarul să obțină mandat din partea Consiliului Local Sectorul 1 – instituția care l-a și însărcinat în 2008 pe edilul de atunci, liberalul Chiliman, să semneze contractul cu Romprest.

Cu alte cuvinte, doar instituția în numele și la cererea căreia s-a semnat contractul poate solicita rezilierea lui.

PNL Sectorul 1, condus de Sebastian Burduja, o acuză pe Clotilde și susține că n-ar fi nevoie de aprobarea Consiliului Local pentru a se rezilia contractul cu Romprest. Instanțele spun altceva

Însă la prima ședință a Consiliului Local în care trebuia votată demararea operațiunii de reziliere a contractului cu Romprest, consilierii PNL și PSD au absentat! Dacă despre PSD se știa că este mână-n mână cu compania de salubritate și cu televiziunile oligarhilor, în schimb lovitura dată de liberali a fost surprinzătoare.

Într-un drept la replică foarte dur, filiala PNL a Sectorului 1 a afirmat, vineri, că n-ar fi nevoie de încuviințarea Consiliului Local, că primarul poate rezilia contractul singur și că toată vina este a Clotildei Armand, care ar vrea să fie mizerie în sector pentru a-și construi o platformă electorală pentru prezidențialele din 2024.

Clotilde Armand a prezentat sentința de luni, publicată pe portalul instanțelor de judecată, unde se scrie negru pe alb, în soluția pe scurt, că acțiunea e respinsă din cauza lipsei calității procesuale a Sectorului 1 și a Primarului Sectorului 1.

Deczia Tribunalului București

„Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii Primarului Sectorului 1 de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată astăzi, 23.07.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței“.

Comentariul făcut de Clotilde Armand la sentința de luni a instanței

„Instanța a decis și mi-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul.

Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: «Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active».

Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o ședință de urgență având pe Ordinea de zi același proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

Sper ca de data asta consilierii PNL și PSD să se prezinte.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* „Stegarul dac” a fost internat din nou la balamuc, Șoșoacă vrea să-l scoată. „Medicul de gardă i-a luat telefonul. România, în stradă!”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* Cvartetul Ciutacu-Șoșoacă-Becali-Piperea aduce amenzi postului România TV. Noul CNA nu mai tolerează complicitatea moderatorului cu aberațiile invitaților

* Fiica lui Petre Roman a purtat măști de fițe „Gucci”, contrafăcute de fosta nevastă a lui Ilie Năstase. Țeapă: n-au protejat-o de Covid!

Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Greșeala fatală făcută de trei ciobani din Harghita: au încercat să salveze o vacă din ghearele ursului. Au devenit ei vânat: unul a fost omorât, altul rănit grav

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

* Ana Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă. România, locul 10 în clasamentul pe medalii

3 COMENTARII

  1. Așadar, PRIETENUL… MAFIEI-GUNOAIELOR, „liberalul” Sebastian Burduja, liderul „orbanist” al P.N.L.-iștilor care i se opun Clotildei Armand în Consiliul-Local-de-Sector, A… DEZIMFORMAT (!), A… MINȚIT-și-MANIPULAT OPINIA-PUBLICĂ (!!!), în comunicatul său atât de OBRAZNIC-AGRESIV, de acum câteva zile!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here