Ciolacu împinge țara spre Ro-Exit și respinge deciziile Curții Europene de Justiție: „Există o decizie a CCR”, iar UE face „abuz” cu MCV

3
7378
Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis înscriu România pe curs de coliziune cu Uniunea Europeană

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut marți seară, la Antena 3, afirmații de o gravitate fără precedent, care înscriu România foarte clar pe o traiectorie de antagonism cu Uniunea Europeană, după modelul Ungariei și al Poloniei. Liderul celui mai corupt partid din România, adus la guvernare de președintele Klaus Iohannis în urma manevrelor din septembrie-noiembrie 2021, a declarat fără echivoc că susține încălcarea angajamentelor luate de țara noastră în momentul aderării la UE. E vorba de supremația legislației europene în fața celei interne, pe care acum CCR, controlată de PSD, o contestă, deși e înscrisă în Constituția României!

Vremea baletului verbal și a măștilor pare să fi trecut pentru PSD, care acum dă impresia că se simte suficient de puternic pentru a înfrunta direct Uniunea Europeană, în condițiile în care oricum foarte mulți dintre baronii locali și activiștii de partid se simt teribil de incomodați de regulile pe care trebuie să le respecte.

Sfidare frontală și fără precedent chiar a tratatului de aderare a României la UE, prin care țara noastră se obligă să respecte cu prioritate legislația uniunii

Marcel Ciolacu – viitor premier al României începând din mai 2023, conform înțelegerii făcute astă-toamnă cu Klaus Iohannis și PNL – a spus clar că, pentru el, prioritate au deciziile Curții Constituționale, și nu cele ale Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Înțeleg că există o decizie a CCR în ceea ce privește o Constituție a României. Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. (…) E o poziţionare, până la urmă a CCR în ceea ce priveşte Constituţia, fiindcă asta analizăm, nu?”, a afirmat răspicat Ciolacu.

Aceasta este o sfidare directă și fără precedent a tratatului de aderare, prin care România se angajează să respecte în primul rând deciziile CJUE. CCR a dat mai multe comunicate în care îi somează pe magistrații din țară să respecte legislația și rezoluțiile Curții Constituționale, nu pe cele ale CJUE, iar acum Ciolacu, liderul principalului partid de guvernământ, vine în sprijinul forului condus de fostul deputat PSD-ist Valer Dorneanu.

Substratul e mult mai adânc și face parte din ampla operațiune de capturare totală a justiției române pe care actuala coaliție de guvernare, susținută de președintele Iohannis și oligarhi precum Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, o derulează de o bună perioadă de timp. Eliminarea magistraților incomozi, plasarea tuturor instituțiilor (Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Supremă de Justiție, Inspecția Judiciară) sub controlul politic sunt evidente și în plină desfășurare. Aceasta e, de fapt, singura acțiune coerentă și energică pe care o derulează actuala majoritate parlamentară (PSD-PNL-UDMR au aproape 70% în Legislativ), care a pus-o pe Laura Vicol, avocata Mafiei, șefă la Comisia Juridică din Camera Deputaților.

„Ambele mecanisme – şi MCV, şi celălalt mecanism – sunt nedrepte cu România şi de mult trebuiau depăşite”

Ciolacu nu s-a oprit aici, acuzând Uniunea Europeană că face „abuz” cu menținerea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). România nu îndeplinea condițiile de aderare în 2007 tocmai din cauza subordonării politice a Justiției, dar Uniunea Europeană a fost de acord să facă o excepție și să accepte țara noastră, cu condiția instituirii MCV, prin care urmau să se monitorizeze progresele. Numai că actuala clasă politică n-a dorit să lase din mână Justiția, menținând-o într-un control politic care a avut drept consecință logică păstrarea MCV.

În loc să lase Justiția independentă, PSD a pornit de câțiva ani un atac furibund la adresa UE, pe care o acuză acum că după atâta timp n-a eliminat încă MCV. Ciolacu a reluat atacurile marți seara, la televiziunea de casă Antena 3, a oligarhului Dan Voiculescu: „Ambele mecanisme – şi MCV, şi celălalt mecanism -, din punctul meu de vedere, sunt nedrepte cu România şi de mult trebuiau depăşite. Cred că e o temă falsă şi nu îşi are fundamentul în acest moment fiindcă nu a existat niciun abuz, nici din partea instanţelor, nici a CCR”.

În timp ce liderii politici refuză să reformeze Justiția și acuză Uniunea Europeană că discriminează România, Ramona Chiriac, conducătoarea Reprezentanței Comisiei Europene în țara noastră, a explicat clar într-un interviu pentru News.ro că tocmai acțiunile politicienilor români stau în calea aderării la Spațiul Schengen și a ridicării MCV.

”România este singurul stat membru aflat sub lupa a două Mecanisme care vizează statul de drept: Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi Mecanismul general cu privire la statul de drept. Ambele prevăd acest principiu al supremaţiei dreptului european, iar decizia recentă a CJUE trebuie aplicată imediat de toate instanţele naţionale”, a spus Ramona Chiriac.

Aceasta a precizat că e imposibilă aderarea la Schengen câtă vreme nu se respectă deciziile CJUE: „Aşa cum spuneam, supremaţia dreptului european e un principiu fundamental”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

* Într-un cincinal, „specialii” au păpat de la buget peste 8,6 miliarde de euro. Într-un singur an, au consumat cât 7 ministere la un loc

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* GRIGORE CARTIANU: Dracii (Povești la gura sobei)

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Șumudică l-a dat afară pe nepotul lui Erdogan!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here