AGENȚII HAOSULUI (2). Antisemitismul, neolegionarismul și naționalismul de grotă marca AUR, de mare folos pentru Rusia lui Putin

2
2013
Simion, Târziu și încă un AUR-ist de grotă

Într-o Românie condusă falimentar de „alianța contra naturii” formată de PSD și PNL, cu o populație supusă unor presiuni social-economice tot mai mari și asaltată de o propagandă anti-UE și anti-NATO foarte bine implementată de agenții de influență ai Moscovei, liderii AUR pun „gaz (rusesc?)” pe focul tensiunilor sociale, cu scopul evident de a declanșa o prăbușire imediată și gravă a statului român.

După încercarea eșuată din 21 decembrie 2021, de a declanșa o „revoluție neofascistă” prin asaltarea Parlamentului României, liderii AUR – George Simion și Claudiu-Richard Târziu – își continuă cu și mai mare aplomb atacul asupra democrației și statului român.

În contextul în care Rusia lui Putin se pregătește să atace Ucraina (sau cel puțin să obțină cât mai multe avantaje geopolitice de pe urma șantajului militar la adresa UE, a NATO și a SUA), țările de pe linia întâi a frontului sunt supuse unui atac propagandistic tot mai puternic.

În Polonia, guvernul conservator anti-UE (deși pro-SUA și pro-NATO) face jocurile Rusiei, tensionând relațiile țării cu Uniunea Europeană și demolând sistematic mecanismele democratice, astfel că intervenția propagandei rusești este ceva mai puțin consistentă. În schmb, în România, situația total nefavorabilă Rusiei a impus adoptarea unor măsuri speciale de către strategii politicii externe a Moscovei.

Acțiunile așa-zis naționaliste și pro-românești ale AUR și ale liderilor Simion și Târziu nu sunt rezultatul unor coincidențe, nici al vreunui entuziasm adolescentin al celor doi lideri și al simpatizanților AUR. Acest partid extremist are o agendă structurată eficient și o implementează fără scrupule.

O agendă născută nu din mintea celor doi „naționaliști de grotă”.

Simion nu a depășit nivelul de discurs și comportament al „șefului de galerie”, doar s-a cizelat un pic, după ce experții care-i consiliază partidul l-au îmbrăcat în țoale ceva mai elegante și i-au pus la gât fularul tricolor. Simion poate fi un bun executant, însă habar nu are de strategii geopolitice. Este de mirare că a reușit să înțeleagă minimal cam cu ce se mănâncă activitatea de parlamenatr.

Târziu este totalmente stângaci la discursul rostit în fața mulțimilor, incapabil să transmită o stare de spirit în oameni, indiferent de textul pe care-l rostește. Orgoliul enorm de care a fost mânat în aventura numită AUR îl face pe Târziu să comită greșeli politice, lipsindu-i autocontrolul lui Simion (de altfel, un alt coleric!).

Agenda publică a AUR – prin claritatea conținutului, ritmul și eficiența implementării – este făcută de experți care probabil nici nu au calitatea de membri ai partidului și poate nici măcar cetățenie română.

Încă nu știm cât de repede se vor confirma bănuielile despre originea acestui partid extremist – AUR a fost conceput în laboratoarele propagandei și serviciilor speciale ale Moscovei, unii dintre liderii AUR au fost recrutați să slujească Moscova etc. Sunt însă foarte clare faptele comise de AUR și liderii săi: acțiuni anti-UE, antisemite și de destructurare a democrației și statului român. Cine este beneficiarul acestor fapte, în acest moment? Președintele Vladimir Putin, care își dorește foarte mult destabilizarea Europei de Est și, dacă se poate, a întregii Uniuni Europene.

Antisemitismul AUR – un instrument eficient în destructurarea democrației

Experții care oferă consiliere pentru cei doi lideri extremiști ai AUR și-au propus ca una dintre temele propagandei extremiste a acestui partid naționalist, pentru începutul de an 2022, să fie antisemitismul. Mizând pe reacția firească a Institutului „Elie Wiesel” (care a și avut loc), inteligențele din spatele AUR reușesc să obțină încă un punct în plus la notorietate pentru naționaliștii de grotă din Parlamentul României.

De unde acest punct în plus?

Bazinul electoral al AUR este format, în general, din români dezamăgiți de propriul eșec în România post-decembristă și după 2007, în țările UE în care au migrat din motive economice. Mare parte dintre aceștia văd în propriile dezamăgiri efectul unor conspirații mondiale, al unor trădări comise de politicienii post-decembriști și chiar al falimentului sistemului democratic european.

Imaginea „Ocultei iudeo-masonice” a fost resuscitată de AUR, inițial cu subtilitate, prin propaganda pre-electorală care vorbea despre o Românie trădată de politicieni și jefuită de străini, în urma unor conspirații oculte, iar mai apoi, după transformarea AUR în partid parlamentar, prin afirmarea directă a antisemitismului, inclusiv de la tribuna Parlamentului României (vezi discursurile de evocare a unor legionari antisemiți asasinați în închisorile comuniste, rostite de senatoru Sorin Lavric – AUR).

Tehnica „dușmanului din interior și din exterior”, marota „Ocultei iudeo-masonice” au fost folosite întotdeauna de dictaturi și de partidele extremiste (de Stânga și de Dreapta). Liderii extremiști ai AUR colindă pe cărări deja bătătorite de un Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini, Mao și alți „maeștrii” ai extremismului din Istorie.

Deocamdată, AUR testează terenul. În comunicatul de presă care a declanșat reacția Institutului „Ellie Wiesel” – după ce citează câteva declarații ale fostului simpatizant legionar Claudiu-Richard Târziu, co-președinte AUR, despre includerea Limbii Române, a Istoriei și a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naționale (Olimpiade) –, comunicatorii care lucrează pentru AUR introduc următorul text concluziv:

„Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România, prin ridicarea la rangul de «materii» a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională. Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor”.

Comunicatul AUR manipulează cu măiestrie.

Pe de o parte, o face prin alăturarea a două teme esențiale în sistemul de protecție a Drepturilor Omului din Uniunea Europeană: Educația sexuală (implicit drepturile minorităților sexuale) și Recunoașterea Holocaustului și comemorarea victimelor acestuia (implicit condamnarea negaționiștilor Holocaustului). „Sentința” pe care o dă AUR despre aceste subiecte este explicită și fără echivoc: „teme minore care pot face obiectul unor simple lecții”.

Inutil să mai subliniem cât de aberantă este afirmația conform căreia Holocaustul comis de regimul nazist și milioanele sale de victime asasinate (evrei, polonezi, slavi, romi, homosexuali, prizonieri de război sovietici, persoane cu handicap fizic și mintal, francmasoni, Martori ai lui Iehova) ar fi „o temă minoră”.

Pe de altă parte, comunicatul AUR contrapune necesității studierii Holocaustului în școlile românești, viziunea idilică a școlii naționale în care se învață „științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională”, o școală „curată”, ocrotită de „experimentele ideologice asupra copiilor din România”.

Rezută, iarăși fără echivoc, că studierea Holocaustului în școala românească nu ar fi nimic altceva decât „un experiment ideologic asupra copiilor din România”. O afirmație pur și simplu grotească!

În reacție la declarațiile aberante ale AUR, Institutul „Elie Wiesel” arată limpede care este (și trebuie să fie) atitudinea față de Holocaust și de memoria victimelor sale: „Amintim că gestul simbolic de asumare a responsabilității Guvernului Ion Antonescu pentru exterminarea a peste 300.000 de evrei și 11.000 de romi, de către Președinția și Guvernul României, începând cu 2004, a reprezentat o contribuție importantă la aderarea României la NATO și UE. A nega Holocaustul, în spatele imunității parlamentare, nu face decât să întrețină ura antisemită, ale cărei consecințe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democrația”.

Experții din umbra AUR cunosc riscurile colportării negării Holocaustului, dar miza lor este mult prea mare pentru a mai ține cont de eventuale repercursiuni asupra AUR.

Societatea românească trebuie destabilizată permanent. S-a reușit această destabilizare prin manipulărie legate de pandemia Covid-19 (unde liderii AUR, Simion și Târziu, alături de care produsul AUR, Șoșoacă, și aliații lor, inclusiv cei din Biserica Ortodoxă, au avut un rol esențial!). Acum se încearcă declanșarea unei dezbateri furibunde pe tema Holocaustului și, în subsidiar, a „Ocultei Iudeo-Masonice”.

Orice tulburare este de folos, atâta vreme cât Putin își poate vedea liniștit de manevrele militare și, eventual, de agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Între timp, George Simion își rotunjește burta patriotică la restaurantul unui alt rusofil înfocat

Naționalismul AUR – un antiromânism extrem de periculos

Într-o recentă vizită la Craiova, co-președintele George Simion declama necesitatea ieșirii în stradă a membrilor și simpatizanților AUR. Totodată, printre vorbe mari despre România, români, „AUR – singurul partid românesc” etc., George Simion a amenințat cu venirea foametei. Da, românii sunt în pericol să facă foamea, în curând, conform viziunii lui Simion asupra viitorului imediat al țării. Evident, AUR are soluțiile, dar pentru ca acestea să fie aplicate, spune Simion, nu trebuie așteptat până în 2024. Altfel spus, pentru autorii agendei publice a AUR este mare nevoie să fie create condițiile necesare declanșării alegerilor anticipate.

De remarcat însă insistența cu care George Simion solicită activului de partid să organizeze manifestații de stradă, în perioada imediat următoare. Strategii din umbra AUR vor proteste în stradă, cât mai repede și cât mai multe.

În numele iubirii de români, liderii extremiști George Simion și Claudiu-Richard Târziu au sabotat permanent măsurile sanitare de combatere a pandemiei Covid-19 menite să salveze vieți de români. Insensibili la tabloul macabru din Secțiile de Terapie Intensivă supraaglomerate și la numărul mare de decese zilnice provocate de Covid-19, liderii AUR au căutat permanent să provoace instabilitate și să blocheze măsurile de combatere a pandemiei, speculând erorile comise de autoritățile române în implementarea acestor măsuri.

De la teorii ale conspirației („Oculta vrea Marea Resetare”, „ne injectează cipuri 5G prin vaccinul anti-Covid-19” etc.) la atacuri prin intermediul mecanismelor parlamentare și constituționale sub pretextul „ocrotirii Drepturilor Omului”, extremiștii de la AUR au folosit orice oportunitate și toate mijloacele de care dispuneau pentru a provoca instabilitate în interiorul granițelor României.

În numele Democrației, acest partid extremist a încercat sistematic să dezintegreze sistemul democratic din România. Punctul maxim al acestei ofensive a fost încercarea eșuată de a declanșa o „Revoluție Neofascistă” prin luarea cu asalt a Parlamentului României. Lipsa de reacție imediată a autorităților statului îi încurajează deja pe extremiștii din AUR să prezinte tot mai vocal asedierea Parlamentului României ca o faptă „patriotică”, în „interesul național”.

În schimb, nu-l veți auzi pe niciunul dintre cei doi lideri extremiști George Simion și Claudiu-Richard Târziu lăudând progresele făcute de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în lupta împotriva corupției generate în „Mica Românie” de grupări oculte controlate de FSB-ul rusesc.

Nu veți afla, în discursurile celor doi, asumarea valorilor Uniunii Europene din care România face parte și datorită căreia românii beneficiază de drepturi și libertăți la care nici măcar nu visează un cetățean al Rusiei lui Putin.

Nu veți găsi, în logoreea cu care cei doi inundă infect agora românească, vreun cuvânt de susținere a măsurilor diplomatice și militare adoptate de NATO în fața agresivității Rusiei lui Putin, România fiind direct vizată de planurile militare rusești, singura noastră protecție fiind apartenența la NATO.

Viziunea AUR despre viitorul României este de domeniul basmului politic și de o iraționalitate mortală. Habarniști în cele ale economiei, autiști în ale diplomației internaționale, cu mintea viciată de mituri națiolanist-legionaroide, extremiștii George Simion și Claudiu-Richard Târziu, împreună cu ciracii lor, parlamentarii AUR, comit zilnic fapte anti-românești, sub protecția imunității parlamentare și sub pretextul iubirii de Neam și Țară.

Inacapabili să discute concret despre măsuri și reforme economice (altfel decât cu marota „străinii ne-au furat țara”), ignoranți cu privire la reformele administrative și politice pe care le solicită actuala criză provocată de pandemie (înlocuind discursul politic pragmatic cu cel legionaroid al României „ca Soarele Sfânt de pe Cer”), liderii extremiști ai AUR lovesc, prin faptele lor, nu în tarele societății românești și eventual în trădătorii statului de drept, ci lovesc, de fapt, în interesele naționale ale României.

Da, partidul extremist AUR trebuie scos în afara legii, iar liderii săi extremiști – judecați pentru faptele lor!

Deputatul Alexandru Muraru (PNL), Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, a declarat recent la Radio France Internationale, secția română, că a „extins plângerile penale la adresa copreședinților AUR, George Simion și Claudiu Târziu”.

În opinia lui Muraru, „instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune, AUR, este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și, pe cale de consecință, e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (…). După modelul german, Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție” (de scoatere în afara legii a AUR, dizolvare a sa).

Referitor la asaltul eșuat asupra Parlamentului României, organizat și coordonat de liderii extremiști George Simion și Claudiu-Richard Târziu în Decembrie 2021, Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului a declarat: ”Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR, Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”.

Inițiativa deputatului Alexandru Muraru este în deplină armonie cu valorile Democrației românești și europene. Totuși, tăcerea asurzitoare a PSD, PNL și UDMR, a altor lideri politici și ai societății civile, față de acțiunile anti-semite, anti-europene, anti-românești și anti-democratice comise de AUR, dă fiori.

Se întoarce societatea românească în timp, prăbușindu-se în haosul anilor ’30-’40 ai Secolului XX, epoca marilor mișcări extremiste, a Dictaturii Regale, a Statului Național-Legionar, a dictaturii fasciste a Mareșalului Antonescu și a instaurării, prin forța tancurilor sovietice, a dictaturii comunist-staliniste?

Probabil că, foarte curând, vom afla răspunsul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

* Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

* Într-un cincinal, „specialii” au păpat de la buget peste 8,6 miliarde de euro. Într-un singur an, au consumat cât 7 ministere la un loc

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* GRIGORE CARTIANU: Dracii (Povești la gura sobei)

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Șumudică l-a dat afară pe nepotul lui Erdogan!

2 COMENTARII

  1. Domnule Vladimir Munteanu, ai scris un articol pertinet care în final dezamăgeşte. Toată lumea ştie că Guvernul nesimţitului trădător de electorat caporalul pesedist KW Iohannis condus de marioneta lui plagiatorul general de cârpă Ciucă, tolerează fără cea mai mică remuşcare activitatea infracţională a organizaţiei infracţionale teroriste hAUR. Debusolatul caporal pesedist K W Iohannis nu a luat nicio atitudine publică de contracarare a acestor activităţi infracţionale care au culminat cu asaltul Parlamentulu. Nicio instituţie abilitată din subordinea Guvernului, pe care-l păstoreşte cu aroganţă prostească, nu s-a autosesizat în vederea stopării acestor manifestări infracţionale ce stârnesc oprobiul publicului şi pedepsirea exemplară a vinovaţilor pentru aceste fapte cu el în frunte. Se vede de la o poştă că şi PSD-UDMR-PNL fac acelaşi lucru dar cu „mâna” celor de la hAUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here