Ciocnirea dintre suporterii lui Trump și protestatarii Black Lives Matter a produs o crimă. Un bărbat alb, numit de unii „fascist”, a fost împușcat în Portland

0
588

Ura care a tot crescut între „tabăra pro-Trump” și „tabăra anti-Trump”, în Statele Unite ale Americii, a ajuns deja la crimă. O persoană a fost împușcată mortal în Portland (statul Oregon, pe Coasta de Vest a SUA), după ce suporterii președintelui Donald Trump s-au ciocnit cu protestatarii Black Lives Matter (Viețile Negrilor Contează), relatează BBC News.

Imaginile de la fața locului arată cum medicii încearcă să salveze viața unui bărbat alb. Poliția a refuzat deocamdată să dea orice detalii legate de identitatea victimei sau a ucigașului.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o femeie care spune că nu este ”tristă” pentru că ”un fascist a murit în seara asta”, în timp ce mulțimea prezentă pare să râdă și să aclame.

În ultimele săptămâni, străzile din Portland au fost scena unor proteste frecvente. Orașul a devenit centrul unor manifestații împotriva brutalității Poliției și a rasismului, după uciderea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai.

În iulie, președintele Donald Trump a trimis forțele federale pentru a preveni noi violențe.

Sâmbătă seara, într-o declarație de presă, Poliția din Portland preciza că agenții săi au auzit focuri de armă venind dinspre Southeast 3rd Bd. și Str. Southwest Alder Street. Ofițerii au intervenit și au localizat victima, care era împușcată în piept. Medicii au sosit la fața locului, însă victima a fost declarată decedată.

Potrivit cotidianului „New York Times”, bărbatul împușcat purta o pălărie care ar fi specifică grupului de extremă dreapta Patriot Prayer. O altă imagine arată cum Poliția încearcă să potolească o altă persoană care s-ar fi aflat împreună cu victima.

Incidentul a avut loc în contextul unor ciocniri între susținătorii preșeidntelui SUA și cei ai mișcării Black Lives Matter, din centrul orașului.

Tensiunile au escaladat după ce un convoi format din aproximativ 600 de vehicule, cu drapelul fluturând, transportând în jur de 1.000 de suporteri ai lui Trump, s-a adunat la un mall de la periferia orașului, înainte de a intra în centru.

Înregistrări video arată că unii dintre aceștia ar fi aruncat cu spray și bile de cauciuc înspre protestatarii Black Lives Matter care au încercat să le blocheze intrarea în oraș.

Poliția a admis că au existat ”unele ciocniri” și ”violențe” între cele două tabere, precizând că au fost efectuate arestări.

Incidentul are loc în contextul în care, recent, un alt cetățean afro-american a fost împușcat în spate de Poliție, în statul Wisconsin. Jacob Blake a fost grav rănit săptămâna trecută, după ce a fost împușcat de 7 ori de către un ofițer în orașul Kenosha, în timp ce urca în mașină.

Președintele Donald Trump a anunțat că va vizita Kenosha săptămâna viitoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here