miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLumeaEuropaUngaria își închide granițele de la 1 septembrie. Românii vor putea circula,...

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie. Românii vor putea circula, totuși, pe coridoare de tranzit

-

Anunț intempestiv al Guvernului de la Budapesta, vineri seară: Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini începând de marți, 1 septembrie, pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus.

În plus, cetățenii unguri care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters. Maghiarii reveniți în țară vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la Covid-19.

De la 1 septembrie, străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face coridoarele de tranzit, convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

Şeful de cabinet al lui Viktor Orban a mai spus că noile eguli pentru combaterea pandemiei de Covid-19 vor rămâne în vigoare cel puţin o lună.

- Advertisement -

Reacția Bucureștiului a fost promptă. Ministerul Afacerilor Externe de la București informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români cu statut de lucrători transfrontalieri.

De asemenea, a fost transmisă solicitarea ca autoritățile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a noilor decizii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -