La Chiajna, „bananele de Columbia” erau cocaină curată! 503 kilograme de droguri, în valoare de 25 de milioane de euro, găsite în 35 de lăzi de fructe

0
1592

Poliția a făcut o descoperire uluitoare într-un depozit de fructe din Chiajna, localitate lipită de București: 500 de kilograme de cocaină. Drogurile de mare risc erau depozitate în 40 de cutii de banane, anunță DIICOT. Bananele veneau din Columbia.

Cocaina nu e doar foarte periculoasă, ci și foarte scumpă. Cele 500 de kilograme de droguri costă, pe piața neagră, circa 25 de milioane de euro.

Lotul de banane venea din Columbia și trecuse prin portul belgian Anvers. Șocat de descoperire, importatorul a anunțat poliția.

Fără să fie o țintă predilectă a traficanților de droguri, România este însă o poartă de intrare a stupefiantelor în Uniunea Europeană mai ales din cauza granițelor externe și a corupției.

În primăvara lui 2019, sistemul de supraveghere video montat cu bani europeni pe coasta Mării Negre a căzut surprinzător, de mai multe ori. Ulterior, pe plajele litoralului nostru s-au găsit risipite, aduse de valuri, numeroase pachete cu cocaină – circa o tonă.

Ancheta DIICOT a relevat că, exact atunci când „s-a defectat“ sistemul de supraveghere video, în țară au fost introduse, pe gurile Dunării, circa 3 tone de droguri. O furtună a dat însă peste cap planul traficanților, o parte din marfă răsturnându-se în Marea Neagră și fiind adusă ulterior la mal.

Ancheta a scos la iveală o rețea complexă, compusă din cetățeni libanezi, români, spanioli, sârbi și ucraineni care aduceau droguri din portul Belem (Brazilia). Ei le introduceau în UE prin Marea Neagră, profitând de corupția care urcă până la vârful structurilor de forță din statul român.

Comunicatul DIICOT despre captura de cocaină din Chiajna

La data de 26.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost sesizați de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza județului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat de pe raza unui stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.
Prin ordonanța Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 2 și art. 3 din Legea 143/2000.

Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO București, al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic și al luptătorilor SIAS.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Șeful contrabandei cu țigări din vestul țării a fost prins după trei zile de căutări. Cosmin Mladin se ascundea în județul Arad, după ce statul român îl pierduse prostește

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here