CFR, o ruină tot mai periculoasă. Încă un angajat de la căile ferate a murit, la deraierea unui utilaj feroviar

6
750
Două calamități: Sorin Grindeanu și accidentul tragic din Teleorman

Un utilaj feroviar a deraiat marţi, 1 august, la ieșirea din Roșiori de Vede, judeţul Teleorman. Un bărbat de 55 de ani, aflat în utilaj, a decedat în urma rănilor grave pe care le-a suferit.

Unul dintre angajații CFR care se aflau în utilaj a coborât, iar celălalt l-a pornit, moment în care a avut loc deraierea de pe șină. Utilajul a ajuns într-o râpă, la câțiva metri de linia de cale ferată.

Polițiștii de la IPJ Teleorman au comunicat: ”Din primele verificări efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului, s-a constatat faptul că, în timp ce un utilaj feroviar condus de un bărbat de 53 de ani, din municipiul Craiova, se deplasa din direcţia Roşiori de Vede către staţia Atârnaţi, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, în urma efectuării de lucrări pe calea ferată, ar fi deraiat, iar la efectuarea manevrelor de repunere pe calea de rulare, s-a răsturnat”.

Și ISU Teleorman a confirmat tragedia, anunțând că un utilaj feroviar a deraiat pe calea ferată, la ieşirea din Roşiori de Vede spre  Drăgăneşti de Vede, iar la fața locului a fost găsită o persoană inconştientă, în stop cardio-respirator. „Se intervine cu două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere, un SMURD şi două echipaje medicale SAJ, dintre care unul cu medic”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman.

CFR a venit cu propria comunicare: ”Este vorba despre un utilaj feroviar, care se deplasa pe relaţia Roşiori Nord – Atârnaţi, pentru lucrări feroviare programate în staţia Atârnaţi. Din primele informaţii transmise de dispeceratul feroviar al SRCF Craiova, utilajul s-a răsturnat la ieşire din Roşiori de Vede. Traficul feroviar de călători se va desfăşura pe un fir de circulaţie, până la finalizarea intervenţiilor din zona accidentului”.

Potrivit comunicatului CFR, două persoane se aflau în utilaj în momentul accidentului: mecanicul şi ajutorul de mecanic. Unul dintre ei a murit.

În martie, o femeie-conductor a murit la Galați. Grindeanu declara: „Am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță…”

Accidentele pe rețeaua CFR au devenit tot mai dese, din cauza infrastructurii vechi, depășite, ca urmare a lipsei de investiții, a personalului tot mai slab calificat și a corupției endemice din sistem.

În primăvara acestui an, pe 25 martie, în gara din Galați, o locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să-l tracteze. Bilanțul: un mort și trei răniți. Cea decedată a fost o doamnă care era conductorul trenului de călători. Mecanicul care a produs accidentul avea vârsta de 50 de ani, iar locomotice CFR conducea de peste 15 ani.

După acel accident, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declara: „În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”.

Vorbe goale. Au trecut mai mult de 4 luni, dar ministrul Grindeanu n-a făcut nimic, cu excepția faptului că a supraviețuit schimbării de guvern. A rămas ministrul Transporturilor, iar situația CFR e tot mai rea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil (6 miliarde la stat, 6 miliarde la privat), dar greul tot pe privat va cădea!

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

6 COMENTARII

 1. Grindineanu ăsta, mu e ăla de-i pune râma in cârlig lui Dracnea ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. „Probe anulate in dosarul lui Sebastian Ghita. Tribunalul Prahova a anulat inclusiv marturii ale unui martor principal, Irina Socol”

  SECURITATEA PREGATESTE PAS CU PAS SPALAREA SI REVENIREA TOVARASULUI LOR .

 3. „O asociație a judecătorilor reclamă inacțiunea suspectă în cazul Bogdan Mateescu. Asociaţia Forumul Judecătorilor din România acuză lipsa de reacție a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a Inspecției Judiciare și a parchetelor, cu privire la materialele de presă care l-au avut în prim plan pe judecătorul Bogdan Mateescu, președintele tribunalului Vălcea.”

  CINE-I TINE ASTUIA SPATELE? TOT…?

 4. Guvernul a pregătit deja noua variantă a legii pensiilor speciale. „Reformularea e deja scrisă”
  Citeşte întreaga ştire: Guvernul a pregătit deja noua variantă a legii pensiilor speciale. „Reformularea e deja scrisă”
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  MINCIUNI, MANIPULARE !

 5. Tragedia din Roșiori de Vede evidențiază odată în plus problemele din cadrul CFR, care devine o ruină tot mai periculoasă. Pierderea unui angajat într-un incident feroviar subliniază necesitatea unor măsuri urgente pentru asigurarea securității în domeniul transportului feroviar. Este vital ca autoritățile să analizeze cu seriozitate cauzele acestei deraiere și să implementeze reforme adecvate pentru a proteja viețile lucrătorilor și pasagerilor. Siguranța trebuie să fie prioritatea principală în acest sector esențial al infrastructurii naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here