„Vom intra cu avionul în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat”. Amenințarea trimisă controlorilor de trafic din New York

0
1479

O amenințare referitoare la un avion care va intra miercuri în Capitoliul american, exact în ziua în care Congresul SUA validează votul de la alegerile prezidențiale, a putut fi auzită pe frecvența radio a controlorilor de trafic aerian din New York, informează CBS.

„Vom intra cu avionul în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”, se aude într-un apel rostit de vocea sintetizată pe calculator a unui bărbat.

Amenințarea face referire directă la fostul general iranian Qassem Soleimani, asasinat anul trecut de o dronă americană, în Irak. Moartea lui Soleimani a tensionat și mai mult relațiile dintre SUA și Iran. Șiiții irakieni au jurat s-o răzbune.

FBI a refuzat să comenteze incidentul, dar a menționat că „ia în serios toate amenințările cu violența sau pericolele la adresa siguranței publice”.

Deși Guvernul SUA nu crede că un astfel de atac ar fi posibil, o anchetă a fost totuși declanșată. Motivul: autorul sau autorii, încă anonimi, au reușit să intre pe frecvența radio prin care piloții comunică cu controlorii de trafic aerian ai Autorității Federale a Aviației Civile din SUA (Federal Aviation Administration – FAA), ceea ce constituie o breșă de securitate serioasă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here