Acasă Lumea America "Vom intra cu avionul în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat". Amenințarea trimisă...

„Vom intra cu avionul în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat”. Amenințarea trimisă controlorilor de trafic din New York

O amenințare referitoare la un avion care va intra miercuri în Capitoliul american, exact în ziua în care Congresul SUA validează votul de la alegerile prezidențiale, a putut fi auzită pe frecvența radio a controlorilor de trafic aerian din New York, informează CBS.

„Vom intra cu avionul în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”, se aude într-un apel rostit de vocea sintetizată pe calculator a unui bărbat.

Amenințarea face referire directă la fostul general iranian Qassem Soleimani, asasinat anul trecut de o dronă americană, în Irak. Moartea lui Soleimani a tensionat și mai mult relațiile dintre SUA și Iran. Șiiții irakieni au jurat s-o răzbune.

FBI a refuzat să comenteze incidentul, dar a menționat că „ia în serios toate amenințările cu violența sau pericolele la adresa siguranței publice”.

Deși Guvernul SUA nu crede că un astfel de atac ar fi posibil, o anchetă a fost totuși declanșată. Motivul: autorul sau autorii, încă anonimi, au reușit să intre pe frecvența radio prin care piloții comunică cu controlorii de trafic aerian ai Autorității Federale a Aviației Civile din SUA (Federal Aviation Administration – FAA), ceea ce constituie o breșă de securitate serioasă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările