Un IT-ist american și-a uitat parola și nu-și mai poate accesa bitcoinii în valoare de 245 de milioane de dolari!

1
2820
Stefan Thomas nu se mai poate gândi la altceva, de doi ani, decât la cei 245 de milioane de dolari pe care-i are blocați în bitcoini după ce și-a uitat parola de acces. FOTO: Twitter

Un IT-ist american, din San Francisco, și-a uitat parola cu care accesa contul de 7.002 bitcoini, echivalentul a peste 245 de milioane de dolari, iar acum nu mai poate accesa banii! Cazul absolut incredibil, demn de film, este relatat de New York Times și preluat de Digi 24. Probabil că tuturor ni s-a întâmplat, la un moment dat, să nu mai ținem minte o parolă – fie ea de la un cont de e-mail, de bancă, de card sau de la vreun site de servicii unde plătim facturi.

Dar situația lui Stefan Thomas, programatorul din San Francisco care și-a uitat parola portofelului electronic în bitcoini, este cu adevărat nemaipomenită. Combinația respectivă de semne îi dădea acces la un hard-drive unde se află “cheia” portofelului electronic. În acest moment, valoarea monedei electronice este de circa 35.000 de dolari. Cum Thomas are 7.002 bitcoini în cont, suma totală în dolari este echivalentă cu peste 245.000.000 de dolari!

Potrivit New York Times, citat de Digi 24, programatorul și-a pierdut acum câțiva ani bilețelul pe care notase parola de acces la IronKey, hard-drive-ul care permite accesul la bitcoini. El are la dispoziție doar 10 încercări să introducă parola corectă. Dacă nu reușește, portofelul se pierde definitiv. Thomas a epuizat deja 8 din cele 10 încercări. Viața programatorului s-a transformat într-un coșmar: “Stau în pat și mă gândesc numai la asta. Apoi merg la computer cu o strategie nouă, care nu funcționează, și mă cuprinde din nou disperarea“.

Situația bietului om, care fără îndoială că poate înnebuni, nu e deloc singulară. 20% din cei 18,5 milioane de bitcoini existenți azi, echivalând cu 140 de miliarde de dolari, sunt pierduți sau blocați în portofele electronice care nu mai pot fi accesate. În cele mai multe cazuri, e vorba de oameni care au luat bitcoini la începuturile acestei criptomonede, când nu se știa că va avea un asemenea succes fulminant. Din diverse motive, respectivele persoane au pierdut sau uitat codurile de acces.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here