luni, martie 4, 2024
AcasăEconomieDirector BNR: "Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu...

Director BNR: „Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că mai rezistăm până la alegeri”

-

Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din Banca Națională a României (BNR), descrie tabloul sumbru al României după sinistra guvernare PSD-ALDE. Analiza oficialului BNR a fost făcută într-o postare pe un grup specializat de pe Facebook.

Imaginea descrisă de Rădulescu este cea a unei țări devastate de o bombă atomică. Colapsul este aici, prăbușirea este iminentă. O problemă urgentă de securitate națională.

Analiza lui Eugen Rădulescu (BNR)

 • „Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că avem resurse să mai rezistăm încă un an și jumătate, până ce un nou guvern, rezultat din alegeri la termen, să poată începe să repare ce este acum stricat rău de tot.”
 • „Chiar dacă actualul guvern nu va mai putea promova cine știe ce legi toxice, cum a făcut în ultimii aproape 3 ani, schimbarea lui în cadrul constituțional actual depinde de cât de mult vor acționă în această direcție parlamentării ieșiți (formal) din majoritate.”
 • „Eu am mari îndoieli că se va putea ajunge la un vot care să dea jos guvernul actual, oricât de toxică este continuarea funcționării lui.”
 • „Dacă totuși se va ajunge acolo, eu aș spera să se poată contura următorul scenariu: un nou guvern, condus de PNL, dar format din oameni cu adevărat pricepuți, eventual din mai multe sau chiar toate partidele parlamentare și PLUS, să preia conducerea.”
 • „Primul pas ar trebui să fie asumarea răspunderii pentru o lege care să abroge toate porcăriile promovate din ianuarie 2017. În primul rând, cele din justiție și alinierea riguroasă la recomandările Comisiei de la Veneția; cele care au ciuntit cu nerușinare puterile președintelui; cele economice, care au permis jefuirea banului public.”
 • „Asumarea răspunderii pe o asemenea lege pune la zid pe cei care ar dori să se modifice, dar să nu se schimbe nimic. Dacă votează împotrivă și guvernul cade, jocul poate fi repetat de trei ori, până se declanșează alegeri anticipate, undeva în iarnă. Dacă nu se ajunge aici, măcar legislația devine mai puțin toxică, deși problema imensă a deficitului bugetar rămâne.”
 • „Noul guvern ar putea să continue cu reforma profundă, absolut necesară, trecând principalele măsuri tot prin asumarea răspunderii, care poate duce fie la asanare, fie la alegeri anticipate.”
 • „Cred cu tărie că alegerile anticipate, după cele prezidențiale, ar fi cea mai bună soluție pentru însănătoșirea cadrului politic și pentru redresarea economiei. Vor putea însă ele să fie forțate de forțele noului, fără a repeta scenariul din 2016? Nu știu. Dar știu că nu avem resurse să rezistăm încă un an și jumătate în situația de acum.”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

O mare înșelătorie: Tăriceanu în opoziție. Imunitatea lui e în mâinile PSD. ALDE continuă să voteze alături de Ciuma Roșie

Mircea Diaconu, candidatul „Iliescu 2”. A avut un rol malefic la Revoluție, iar acum vrea să fie președintele României

Demnitarul-pedofil a chemat-o la duș pe prietena de 11 ani a fiicei sale vitrege. Monstrul s-a plimbat dezbrăcat în fața ei, în camera de hotel

Bestia Drăghici își șantaja fetița de 10 ani, ca s-o violeze: „Dacă nu te ating, mă îmbolnăvesc și mor. Vrei să moară tati?!”

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Pe langa actiunea de DEMOLARE a Justitiei, un alt mare RAU facut României, in ultimii (aproape) trei ani, de catre Puterea politica (legislativa si executiva) rezultata in urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, este DISTRUGEREA economiei si finantelor Tarii !

  Si daca daunele provocate unei Justitii INDEPENDENTE vor putea fi, totusi, remediate, in termen cel mult mediu…, dupa alungarea „CIUMEI ROSII” de la „butoane”, cele din domeniul economico-financiar vor apasa, DIN NENOROCIRE, asupra… catorva generatii !!!

 2. Eu rămân cu SPD Germania și cu evreii de la PSD România. Religia iudaică nu-mi permite să stau lângă turci și Londra.

  România fără autostrăzi e libertariană, adică încasări de numai 27% pe an. Dacă românii nu sunt buni aduce China libertară cu încasări de 25% la Bugetul României.

  Kennedy Ionelaș Simion 1962

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -