VIDEO. Hong Kong-ul, răstignit de regimul comunist chinez. Protestatarii pro-democrație, bătuți sălbatic în metrou

4
4425

Hong Kong, mărețul Hong Kong, trece prin momente cumplite. După 99 de ani de dezvoltare în democrația britanică (1898-1997) și trei decenii de coabitare delicată cu regimul comunist de la Beijing, perla din sud-estul Asiei este lovită barbar de dictatura chineză.

Poliția din Hong Kong a luat cu asalt stația de metrou Prince Edward, lovind sălbatic pasagerii. Confruntările dintre forțele de ordine și protestatari au atins un nivel critic în cel de-al 13-lea weekend de proteste antiguvernamentale, relatează „The Guardian”

Trenurile care merg spre aeroportul internațional din Hong Kong au fost suspendate duminică, după ce protestatarii au amenințat să perturbe legăturile cu aeroportul, a spus operatorul rețelei majore de transport care desevește statul semi-autonom, potrivit Reuters.

Imagini șocante din metrou, AICI.

Barbaria poliției, AICI.

Sâmbătă seara, înainte de ora 23.00, Lai (31 de ani) se întorcea acasă de la proteste. Se afla în metrou când garnitura a oprit în stația Prince Edward. A văzut 20 de ofițeri de poliție pe platforma stației, când 5 sau 6 au intrat în vagon.

„Toți au început să strige «Vin, sunt nebuni!»”, a spus Lai, care a povestit că polițiștii au început să-i lovească pe toți cei din vagon.

„Am început să fug. Am văzut cum polițiștii își foloseau bastoanele pentru a lovi aceeași persoană în cap, chiar dacă era în genunchi într-un colț”, a povestit el.

View image on Twitter
Într-o declarație, poliția a spus că ofițerii au intrat la stația de metrou pentru că niște protestatari distruseseră un centru pentru servicii clienți și un aparat pentru bilete, precum și pentru că ar fi atacat oameni. Înainte ca poliția să intre în tren, protestatarii s-au certat cu un bărbat care flutura un ciocan, potrivit mass-mediei locale.
Poliția a spus că 40 de persoane au fost arestate.

Stropiți cu apă albastră, ca să fie identificați

Sâmbătă, poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și cu tunuri cu apă albastră pentru a putea identifica protestatarii ulterior.
De asemenea, protestatarii au aruncat cu coctailuri Molotov și au dat foc unei baricade în apropierea unei secții de poliție.
Autoritățile din Hong Kong ar fi tras, de asemenea, sâmbătă, focuri de avertisment pentru a dispersa protestatarii din regiune, care manifestau în pofida faptului că nu au primit autorizație de protest, relatează site-ul agenției DPA, citat de Mediafax.

O mare înșelătorie: Tăriceanu în opoziție. Imunitatea lui e în mâinile PSD. ALDE continuă să voteze alături de Ciuma Roșie

Director BNR: „Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că mai rezistăm până la alegeri”

4 COMENTARII

  1. NICIODATA nu trebuie sa crezi in… buna-credinta a COMUNISTILOR !!!!!!!

    „Lupul isi schimba paru’, dar naravu, BA !”…

    MAREA BRITANIE are (ca si in cazul… PALESTINEI, Rhodesiei, Birmaniei, Nigeriei s.a.m.d. !) o mare… VINA si o imensa RESPONSABILITATE: NU trebuia sa cedeze ASA USOR Hong-Kong-ul !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here