Surprinzătoare poziție a oficiosului mercenarilor Wagner: „Mobilizarea nu va întări deloc frontul chiar dacă am aduce 1.000.000 de baionete. Numai motivația trupelor și comandanții competenți pot ajuta”

1
3122
Putin ezită să decreteze mobilizarea de teamă că ar declanșa în interiorul Rusiei evenimente necontrolabile

Într-o postare absolut surprinzătoare prin sinceritatea sa, canalul Grey Zone, pe care mercenarii Wagner îl au pe rețeaua Telegram, a avertizat joi că mobilizarea, fie și parțială, despre care se vorbește acum în Rusia nu va rezolva absolut nimic pe frontul din Ucraina. Dimpotrivă, bloggerul militar avertizează că această mobilizare n-ar putea decât să înrăutățească lucrurile acasă, unde mișcarea de protest și nemulțumirile față de „operațiunea militară specială” cresc.

Ideea centrală a mesajul este că armata rusă nu poate fi ajutată în Ucraina prin trimiterea unor mase mari, dar neinstruite de civili mobilizați cu arcanul. Nici măcar 1.000.000 de astfel de soldați n-ar schimba situația de pe front, scrie Grey Zone. Doar militarii motivați și bine instruiți, conduși de comandanți de valoare, pot readuce Rusia în avantaj, crede oficiosul Wagner.

Explicațiile – care ar putea sta și la baza reticenței lui Putin de a decreta mobilizarea – merg mai departe: scoaterea bărbaților din producție ar duce la degradarea activităților economice, lucru care ar fi resimțit de toată populația. Oamenii acum indiferenți la războiul pe care țara lor îl poartă în Ucraina ar deveni brusc afectați direct, ceea ce ar spori ostilitatea față de invazie deja existentă în rândurile unei categorii de populație.
Problema nerostită de Grey Zone este că, la această oră, Rusia nu are de unde să ia nici alți soldați experimentați, nici comandanți de valoare. Ceea ce readuce regimul Putin într-o situație fără ieșire.

Grey Zone, canalul mercenarilor Wagner: „Marea majoritate a persoanelor care mobilizate nu vor crea efectul care se așteaptă prin recrutarea lor. Acestor persoane le lipsesc cei doi factori principali pentru infanterie – experiența și motivația“

„Ca parte a discuției recent ridicate, cred cu umilință și în mod subiectiv că nu este nevoie de o mobilizare generală, chiar dacă parțială, a cetățenilor.

În primul rând, așa-numita OSU nu are nicio interpretare juridică în legislația rusă, cu excepția decretului prezidențial și a echivalării participanților săi cu statutul de veteran, ceea ce înseamnă că implicarea cetățenilor angajați în producție, care au o pondere semnificativă în economia rusă deja slabă, va duce doar la slăbirea și mai accentuată a acesteia.

Angajatorii vor fi obligați să rețină lucrătorii din întreprinderi/organizații comerciale cu plată, așa cum a arătat practica cu coronavirusul, din propriul buzunar. Întreprinderile fie vor concedia angajați, fie vor da pur și simplu faliment și se vor închide.

De asemenea, marea majoritate a persoanelor care mobilizate nu vor crea efectul care se așteaptă prin recrutarea lor. Acestor persoane le lipsesc cei doi factori principali pentru infanterie – experiența și motivația. Iar în societate, nivelul deja ridicat al activității de protest față de ostilitățile din Ucraina va crește pe măsură ce aprobarea acțiunii militare va scădea. Toate acestea ar putea duce la consecințe ireparabile. Cetățenii care se plimbă, mănâncă și beau în orașele pașnice din Rusia sunt acum, în general, indiferenți la ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar când îi va atinge, împreună cu situația lor financiară va fi un amestec foarte nuclear.

În plus, personalul mobilizat care nu este în rezervă nu va întări deloc frontul, chiar dacă ai pune un milion de oameni sub baionete. Numai experiența și motivația personalului, încadrate de comandanți competenți, pot face diferența.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here