vineri, mai 24, 2024
AcasăOpiniiCând ai ales să candidezi pentru AUR...

Când ai ales să candidezi pentru AUR…

-

Am parcurs zilele trecute drumul Cluj – Iași, plin de afișe electorale.

USR-PMP defilează cu figura lui Drulă (ei sunt deja în campanie prezidențială — strategia lor, treaba lor, foarte bine). PNL și PSD afișează, cum e și firesc, pozele candidaților la primării și consilii județene, eventual alături de un lider național. Doar AUR defilează cu Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și Vlad Țepeș.

Numai mie îmi pare abuziv să înrolezi eroi ai națiunii sub culorile unui partid? Eminescu, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul ne aparțin tuturor. Sigur, dacă ești PNL îi poți clama pe Brătieni, dar dacă ești AUR poți cel mult defila cu mutrele lui Zelea Codreanu, Ceaușescu și Putin — cei trei inspiratori nemărturisiți ai doctrinei tale.

La fel de imoral e să folosești imaginea unor personalități pentru scopuri pe care nu le aprobă explicit, sau n-au cum să le aprobe, fiindcă nu mai trăiesc.

- Advertisement -

Sigur, poate ai o poză cu Pleșu, un interviu cu Patapievici, o prefață de la Baconschi — dar, când știi că niciunul dintre aceștia nu suportă AUR, e o mizerie să le fluturi în campania electorală, dând impresia că ai sprijinul lor. Când ai ales să candidezi pentru AUR, ai părăsit lumea acelor intelectuali. Wurmbrand sau Steinhardt n-ar aplauda azi discursul tău: lasă-i în pace, măcar cât ești în campanie!

Lumea vrea să știe când se va face un pod peste șine la Podul Iloaei, când se va afla de invenția numită asfalt chiar și la Gheorgheni/Gyergyószentmiklós sau când vei face mai puțin timp de pe A3 până în centrul Clujului decât de la Târgu-Mureș la Cluj pe A3 — nu ce mai face Vlad Țepeș, sau cum ar pleca el în cruciadă înspre Bruxelles, s-o tragă în țeapă pe Ursula von der Leyen citând din Wurmbrand și mărind din vorbe natalitatea în același timp.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Naționalismul antinațional

* Martorii lui Șoșoacă

* Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

* Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Femeia aceasta rea și coruptă

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Articolul e mult prea bland. AUR e o catastrofa si intelectualii nostri evoluati nu gasesc un mod drastic de a vorbi impotriva acestei catastrofe, de parca sunt ANESTEZIATI. Oare se simt amenintati si sunt anesteziati de frica?

 2. Pentru cine mai are dubii in legatura cu „stofa” din care sunt confectionati
  cei din elita partidului asa-zis suveranist si etichetati cu usurinta de unii
  ca fiind legionaroizi recomand discursul tinut de socio(pato)logul Radu Baltasiu in 12 Aprilie
  la prezentarea asa zisului program consolidat (?) de guvernare AUR in 15 puncte.
  Actualmente acesta se afla pe locul 23 pe lista depusa de partidul dumisale, fiind impins in spate fata de pozitia care o ocupa acum cateva luni de aparitia in fruntea listei a „vedetelor” Antena 3, Popa Terhes si avocatul Pepperoni, precum si a incurabilului oportunist M.Neamtzu.
  In discursul sau, directorul de institut al Academiei, propune re-infintarea „Daciadei” desi in tineretea sa din comunism nu a practicat nici un sport, inaugurarea unor programe
  social-educationale heirupiste cu denumirii penibile : „Domnul Trandafir”, „Meseria-bratara de AUR” , lucruri care te fac sa te intrebi daca respectivul este un sarlatan sau pur si simplu idiot.
  Prin verb si idei intelectualul anti-ucrainean, pretins conservator, se dovedeste a nu fi altceva
  decat un „Homo ceausensis” cu unele „farame ale zilei” de religie presarate in discursul anost.
  Asta nu este legionarism ci , ca sa il parafrazez pe Soljenytsin, o mica urma de pacura venita din mizerabilul trecut national-comunist. Prin sloganul „Aparatorii Patriei Romane” dl profesor
  sociolog si eminescian intelege lupta contra Occidentului decadent si a „nazistului” Zelenski. Lichidarea teribelei mosteniri comuniste si apararea patriei dumisale de orcii lui Putin nu se afla in meniul „dlui Trandafir”.

 3. Mai grav decit asta mi se pare compromiterea patriotismului si nationalismului. Iar oamenii ajung se gindeasca doar la ei si sa nu le mai pese de tara lor. Si am ajuns din punctul asta de vedere sa-i invidiem pe polonezi sau unguri.
  Insa e si vina celor „buni” ca sunt nepasatori si lasa AUR sa acapareze temele patriotice.

 4. Sa il bagati pe Capitan in aceeasi oala cu Ceasca, faceti exact jocul celor de la AUR si trâmbitelor lor comuniste. Daca ar mai fi trait Capitanul, ar fi impuscat cu mâna lui toti comunistii. Cat despre PNL, acest partid trebuia sa disoara acum mukt timp dar din nefericire pentru noi, românii, a venit pandemia. Distins domn Papahagi, GdF nu a fost nici fascista si mai ales nici comunista. Ma mir ca sunteti apreciat de catre domnul Cartianu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -