Dăscălimea reacționează furibund la cererea ministerului de a se întocmi lista celor care vor să se vaccineze. Valuri de ură online

8
5182

Redeschiderea școlilor în România depinde, în acest moment, de răspunsul profesorilor la întrebarea dacă vor să se vaccineze, dar reacțiile acestora, consemnate deocamdată online, par nefavorabile. Ministerul Educației a cerut un raport clar în această privință până pe 15 ianuarie, iar în funcție de datele primite va decide când și unde pot fi reluate în siguranță cursurile.

Speranțele nu sunt prea mari, pentru că în rândurile cadrelor didactice s-a constatat un scepticism puternic. Profesorii cer sporuri pentru că lucrează la laptop și solicită revenirea în clase, dar în același timp destui dintre ei se remarcă prin lipsă de informare, conspiraționism militant și agresivitate.

O petiție prin care se cere majorarea salariilor pentru cadrele didactice a strâns, în doar 5 zile, chiar în preajma Revelionului, peste 10.000 de semnături. Pe de altă parte, vestea că ministerul cere date concrete pe fiecare școală despre cadrele didactice dispuse să se vaccineze a născut iar polemici pe comunitățile specifice de pe Facebook.

Cel mai mare grup de Facebook al profesorilor din România e populat de postaci de partid și conspiraționiști. Orice știre despre vaccinare naște reacții viscerale

Grupul Profesorilor din România, cel mai mare de acest fel din țară, cu 49.400 de membri, a fost imediat asaltat. Profesorul Eduard Țară, doctorand în matematică, pasionat de haiku (poezie tradițională japoneză) și profesor la o școală din județul Iași, a și reacționat cu o postare conspiraționistă, scriind că este o “manevră jalnică pentru a-i șantaja pe cei care le cam strică planurile implementării în România a «noii normalități»“.

Profesorul îi ia peste picior pe părinți, cărora le pune ghilimele când scrie “îngrijorați”, sugerând probabil că și aceștia fac parte din conspirația împotriva cadrelor didactice. A primit repede peste 160 de like-uri și 16 distribuiri.

Comentariile au fost împărțite, unii dintre profesorii care i-au răspuns atenționându-l că pe lângă drepturi, mai are și obligații, iar alții – că-și începe textul cerând să nu fim extremiști, dar exact asta face.

Grupul de Facebook al profesorilor, tribună pentru discurs a la Șoșoacă

Alții au marșat însă imediat la idee. Mihaela Albert a strecurat o minciună dând exemplu situația din Anglia, unde “copiii au mers astăzi fără mască la școală, fără grija vaccinării!”. N-a mers, pentru că imediat Georgiana Mihalache i-a răspuns postând știrea reală: Anglia intră în carantină totală până la jumătatea lunii februarie.

Trendul e dat de numeroase persoane precum Teodora Palencsar, vicepreședinte AUR Baia Mare și profesor la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, care se grăbesc să comenteze în stil Șoșoacă: “Nu ne pot obliga să ne vaccinăm!”. Palencsar este, dealtfel, foarte activă, neratând nicio postare în care să nu facă propagandă conspiraționistă.

Acest joc între profesori conspiraționiști, susținuți puternic de profesori postaci de partid, și cadrele didactice raționale și neimplicate politic, poate fi întâlnit în toate postările.

Concluzia Janinei Miara, profesoară din Oradea: “Trebuie să bage pe gât cuiva dozele de vaccin pe care le-au comandat, dar nu le-au folosit“

O știre care cuprinde declarația doctorului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, care spune că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare, este asaltată imediat cu proteste ostile.

Simpla postare postare a informației că se cere o statistică a profesorilor care vor să se vaccineze a provocat furie, revărsări de ură și venin.

Adrian Bozdogescu, profesor din Târgu Jiu, s-a grăbit să insinueze: “Obligați? De ce obligați? Apoi amenințați, nu?”. Felicia Lungu a încercat un apel la rațiune: e normal să se ceară o statistică, pentru a se ști câte doze de vaccin trebuie alocate.

I-a răspuns în două comentarii, veninoasă, Patricia Burciu, profesoară la Școala Gimnazială Nr. 10 din Pitești: “Ce responsabili sunt ei cu banii țării!! Săracii de ei, nu vor să facă risipă! Haideți să fim realiști și să nu mai luăm apărarea unor jigodii, care au distrus toate sistemele din România“.

Janina Miara, profesoară din Oradea, merge mai departe, fabricând pe loc o nouă conspirație: “Cu alte cuvinte trebuie să bage pe gât cuiva dozele de vaccin pe care le-au comandat, dar nu le-au folosit”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

8 COMENTARII

  1. Pe de alta parte vad in screen-shoturile postate in articol ca cineva spune ca ȘCOLILE PRIVATE SUNT DESCHISE. Asa este, nu au fost inchise niciodată. Si e corect? Nu, trebuiau inchise toate, asa era normal.

    • Nu stiu de unde ai scos un asemenea procent de profesori care n-ar vrea sa se vaccineze, 60%, eu n-am citit nicaieri asa ceva. Haide, las-o balta cu procentele! In invatamant lucreaza in jur de 500.000 de persoane, nu te lua dupa cati sunt inscrisi in grupul ala dubios, eu sunt profesor si nu fac parte din acel grup discutabil.

      • Doamnă scumpă Alina are dreptate, în sondajul din decembrie reiese că:56,3% dintre profesori nu vor să se vaccineze, așa că mai documentează-te, iar acest aproape 60% este de fapt egal cu cei care ies analfabeți funcționali!!!

  2. Este contra-facut acest asa-zis protest al cadrelor didactice de a se vaccina, desfasuratorul mizeriei arata ca sunt influenceri cat se poate de dubiosi in randul acelui grup. M-am dus in acel grup si am contrat si eu mesaje si persoane vaxxeri, acum vreo luna. Per ansamblu, este o mizerie de grup, parca e un radio-sant, nu o comunitate de specialitate. Pe mine nu m-a intrebat nimeni inca daca vreau sa ma vaccinez, probabil ca voi primi un tabel in care sa completez da sau nu, in cazul meu, DA.

  3. Multi prosti cu ,,diploma,, au avut memorie buna si au retinut carti intregi fara sa stie ce invata , dar daca ii asculti cum gandesc si ii urmaresti cum se comporta in societate ajungi la concluzia ca stai de vorba cu niste oameni nesanatosi la cap . A intrat diavolul in inima unora ca sa distruga aceasta lume iar daca nu trecem la credinta adevarata in Dumnezeu si nu in satana o sa reuseasca .

  4. În loc să protesteze mai bine ar pune mâna pe carte, iar cei care nu corespund să fie scoși din sistem, sau în cel mai bun caz să fie plătiți după cum produc, nu se poate să produci rebuturi și să iei salar la fel care produce olimpici !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here