VIDEO. Budă-i gura ministrului Muncii: „Doi primari PNL, din județul Timișoara, erau foarte îngrijorați”

7
2167

Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seară la RTV, la una din emisiunile lui Ioan Korpos (cea de la ora 18.45), ne-a întărit încă o dată ideea că PSD se află în faza de incultură cronică.

În 2015, dacă vă aduceți aminte, Ionuț Vulpescu, în calitate de ministru al Culturii, spunea că „Hamlet a fost unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea”. L-a confundat, într-o beție de cuvinte, pe William Shakespeare cu celebra sa capodoperă.

De la acea uriașă gafă a slugii lui Ion Iliescu (i-a fost consilier personal), PSD s-a pricopsit cu o molimă de nevindecat. Cea mai atinsă de ea s-a dovedit a fi Viorica Vasilica Dăncilă. Nu ne ajung degetele de la ambele mâini pentru a-i număra deviațiile cerebrale într-un an de mandat la șefia Guvernului. Una dintre cele mai grave și rușinoase dintre ele s-a lansat anul trecut, în vară, la vizita din Muntenegru. „Mă bucur să fiu astăzi la Priștina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”, a spus ea, neștiind că, de fapt, Podgorica e capitala Muntenegrului și că Priștina e cel mai mare oraș din nou țară numită Kosovo. Nu-i însă de mirare pentru o picată la treapta I și a II-a de liceu.

Iată că, după trecerea moțiunii de cenzură, un alt membru de vază al PSD, Marius Budăi, a scos din gura-i de latrină niște cuvinte absolut de neacceptat. Cu atât mai mult, cu cât a fost și este încă ministru al Muncii până la stabilirea noului guvern la Palatul Victoria.

„Banca Mondială nu este PSD-istă. Banca Mondială tocmai a îmbogățit rata de creștere economică a României. Datele care ne spun că șomajul e scăzut, că avem nevoie imediată de 500.000, un milion de oameni pentru a merge să fie încadrați. Dacă ne uităm la cele peste 13.000 de șantiere pe PNDL care sunt deja în lucru… Și fac o paranteză aici. Au fost la mine doi primari recent. Unul într-o zi și unul într-o zi. PNL, din județul Timișoara. Erau foarte îngrijorați ce se va întâmpla cu aceste lucrări. Dacă vor mai continua și dacă le vor deconta. Pentru că am văzut tot felul de declarații… că nu mai dăm subvenții în agricultură, că desființăm Start Up-ul, desființăm PNDL-ul… Păi, eu nu lucrez decât cu materialul clientului și trec de lozinca politică și spun că ar trebui să fie foarte cumpătat în declarații, să nu panicheze românii, pentru că situația reală este una corectă”, și-a dat prostia pe față Budăi.

VIDEO: Panseurile de budă ale lui Budăi

L-a „plagiat”pe infractorul Nati Meir

Auzi, Budăi! Românii sunt foarte panicați de mintea ta redusă. Cum ai ajuns ministru, unul al Muncii, când n-ai habar de județele țării? Nu știai că nu există județul Timișoara? Timișoara e municipiu reședință de județ, iar județul din care face parte se numește Timiș. Nota 2, Budăi, la Geografie! Ia-te de mână cu Viorica Vasilica și duceți-vă împreună la reșcolarizare! Chiar nu se poate așa ceva! Ne-am săturat ca asemenea imbecili să ne conducă destinele. Și asta nu-i tot.

Nicio Budă nu-i destulă până nu e și fudulă. O susține pe tanti Viorica Vasilica la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an cu un slogan preluat de la pușcăriașul Nati Meir, fost candidat pentru fotoliul de la Cotroceni în 2009.

Marius Budăi: „Oare mediul de afaceri va fi mai bucuros cu acești colegi ai noștri la guvernare? Pentru că îmi aduc aminte că, la ultimul consiliu național tripartit, patronatele române, Asociația Patronatelor, cei din Coaliția pentru Dezvoltarea României (iată că Budăi îl citează și pe Cumpănașu!) ne spuneau că cele mai bune măsuri pentru mediul de afaceri le-a luat acest guvern de stânga. Rămâne de văzut. Românii au o salvare. Eu am spus-o și, pentru că suntem în campanie electorală, o spun și acum deschis. Am descris eu această salvare în doar trei cuvinte: «Viorica Dăncilă președinte!» («Să țineți minte trei cuvinte: Nati Meir președinte!» – era sloganul lui Meir, lansat într-o atmosferă de hagialâc). Datorită acestui guvern, datorită acestui program de guvernare, nu ne mai pleacă medicii din țară. Din contră, încep să se întoarcă. Datorită a ceea ce am făcut cu patronatele și sindicatele din construcții, avem salariul minim în construcții de 3.000 de lei, cu o taxare mai mică. Iată că patronii din construcții ne-o spun, nu o spunem noi, că deja vin și se angajează fie în loturi de 20-30 de persoane, fie individual semnează contractul de muncă”.

Atac la Iohannis: „Sunt tăieri”

Marius Budăi: „Să ne uităm în structura declarațiilor de-a lungul timpului. Când să-l credem pe președinte și pe colegii din opoziție? (Dezacord grosolan) Atunci când spuneau că nu sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor sau acum când spun că nu le taie? Și evită să spună că nu le taie sau n-o să le majoreze? Nu știu. Când să-i credem? Atunci când criticau în țară Guvernul României sau când mergeau peste hotare și se lăudau cu rezultatele noastre? Sunt foarte multe lucruri în contradictoriu, și de aici și semnele mele de întrebare. De ce nu ne-a spus domnul președinte la final? Și ceea ce evită să ne spună colegii noștri care își doresc acum să vină la guvernare… nu ne spun dacă vor continua cu implementarea legii salarizării de la 1 ianuarie (Korpoș începe să dea din cap, aprobându-l ca un cățel). Nu ne spun dacă pentru profesori le vor majora salariile așa cum am spus, de la 1 septembrie 2020 la nivelul din 2022. Nu ne spun dacă la 1 septembrie 2022 pentru seniorii noștri se va majora valoarea punctului de pensie. Iar dacă nu ne spun aceste lucruri, suntem foarte, foarte îndreptățiți să spunem că sunt tăieri. Pentru că atunci când nu faci creșterile propuse de lege, sunt tăieri. Mai ales că apare acea teorie a impozitării progresive, fără să ni se spună de la ce prag în sus, de la ce plafon, cu ce procent. Deci, suntem într-o logică a declarațiilor extrem de încălcite și contradictorii ale colegilor din opoziție. Și de aici am tras și acest semnal de alarmă”.

Stolojan l-a făcut KO cu cifre reale

Theodor Stolojan, fost premier: „Niciun partid politic în România nu poate tăia pensiile, pentru că deja există o decizie a Curții Constituționale care-i foarte clară: drepturile de pensii nu pot fi tăiate. În privința salariilor, iarăși, niciun partid politic nu le va tăia în România după experiența pe care a avut-o Partidul Democrat Liberal care, după ce a tăiat salariile cu 25%, a pierdut alegerile de o manieră incredibilă. Deci, nu discutăm despre aceste lucruri. Ceea ce vreau să-i spun domnului ministru, ceea ce știe și dânsul, este că s-au schimbat condițiile economice și în România, și pe plan internațional față de momentul când dânșii au prevăzut în acele legi – și la salarizare, și la pensii – o serie de creșteri până în anul 2022. Și când spun că s-au schimbat condițiile, mă refer în primul rând la România. Guvernul PSD-ALDE și-a planificat, pentru 2019, o creștere economică de 5,5%. Creștere în termeni reali. La ora actuală, suntem sub 5%. Pe anul viitor, pe 2020, și-a planificat o creștere și mai mare, de 5,7%. Aceasta e cifra transmisă în teritoriu tuturor autorităților locale pentru a-și gândi proiectele de bugete locale pe anul viitor. Deci, noi discutăm de 5,7%, când în acest an nu mai putem realiza nici măcar 5%. La dimensiunea actuală a Produsului Intern Brut al României, la forța economică a României, un procent de creștere înseamnă peste 10 miliarde de lei. Peste două miliarde de euro. Deci, în momentul în care am o descreștere a ritmurilor de creștere, trebuie să mă gândesc imediat la ce impact are și să analizez ce soluții am. Există soluții. Ceea ce propunem noi e raționalizarea instituțiilor publice, atât centrale, cât și locale, care la ora actuală consumă foarte multe resurse și oferă servicii de proastă calitate. De ce, de exemplu, România, la o rată a TVA cam egală cu Bulgaria, încasează mult mai puțin la buget? De ce? Pentru că am oprit un program de perfecționare a ANAF-ului, care era finanțat și cu Banca Mondială. Noi n-am vrut să-l aplicăm!”.

Vorbe de final

Marius Budăi (PSD): „Cu siguranță, Viorica Dăncilă va fi președintele României. Vom pune moțiune, vom face alt guvern și ne vom vedea de treaba noastră. Ne vom îngriji de bunăstarea românilor”.

Theodor Stolojan (PNL), profund amuzat: „Unde ajugem așa? Promite unul și pe urmă… Cică, domnule, n-ai aplicat, ai tăiat! Ce-ai tăiat? Din ce n-ai avut?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

7 COMENTARII

  1. POLITICA românească este populata cu… (MULT PREA !) MUUUUUUULTI (!) AGRAMATI si INCULTI !

    IMEDIAT ce deschide un POLITICIAN român(ESC – Sic ! –) gurita-i-SPURCATA, NEURONU’-său-SOLITAR produce exprimari de genul: „am… decat” (Sic !), „omul… care l-am citat” (Sic !) sau „judetul… Timisoara” (Sic !) !

    CE-I DE FACUUUUUUUUUT (CU ACESTI… NESCOLARIZATI-CORESPUNZATOR !), Doamneeeee… ??????!!!!!!!!!!

  2. Ati insultat inteligenta romanilor prin sustinerea analfabetei dancila, dintre toate nulitatile din psd ati gasit-o pe cea mai mare, pe tuta satului din Videle!!! Iar Budai nu poate fi mai breaz decat sefa, ca trebuie sa fie toti mai prosti decat superiorul, ca sa nu se supere sefa ori seful!!! PSD a ajuns de rasul curcilor cu danciloaia!!!!! Duhneste a prostie de la o posta in PSD, astia nu au invatat nimic din greselile facute. Sper ca partidul asta sa dispara cu totul dupa alegerile urmatoare pentrun ca sunt condusi de inculti, toparlance, infractori si aparatori ai hotilor, asta e tot ce au facut de cand au fost alesi, SA APERE HOTII !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here