Dr. Bode a pierdut procesul intentat UBB pentru a bloca analiza plagiatului. Zice că e „ars pe rug” în piața publică!

1
570
Bode, omul lui Iohannis și al sistemului, vrea să obțină în justiție anularea deciziei de plagiat pe care a dat-o UBB în privința tezei sale de doctorat

Tribunalul Sălaj a declarat inadmisibilă cererea ministrului Lucian Bode de a suspenda reanalizarea tezei sale de doctorat de către Universitatea Babeș-Bolyai. Într-o nouă mostră de tupeu fără margini, fruntașul liberal protejat de sistem și de președintele Iohannis a declarat, după aflarea sentinței, că UBB s-a antepronunțat!

Lucian Bode este, probabil, cel mai nociv ministru pentru Guvernul PSD-PNL, dar asta nu-l împiedică să rămână „tare în gură“. Supraviețuitor a nenumărate gafe și scandaluri, care mai de care mai dubioase, Bode a încercat la începutul lunii să blocheze reanalizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UBB, deschizând proces la Tribunalul Sălaj.
Membrii Comisiei de Etică n-au așteptat termenele procesului – Bode exact asta și urmărea, blocarea unui verdict – și au pronunțat punctul de vedere săptămâna trecută: secretarul general al PNL a plagiat grosolan o mare parte din lucrare.

Marți a venit sentința Tribunalului, care a respins acțiunea lui Bode menționând că este „inadmisibilă“. „Respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul U.B.-B. formulată de reclamantul B. L. N. în contradictoriu cu pârâta U. B.-B.. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Sălaj”, sună soluția pe scurt a judecătorului.

„Presiunile care se fac pentru «arderi pe rug»”

Bode a răspuns pe Facebook, destul de rapid, că decizia e „firească în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat“! Mai mult decât atât, ministrul anunță că a depus o altă plângere, pentru a desființa hotărârea Comisiei de Etică a UBB!

Cazul Bode a devenit deja unul care frizează patologicul, la fel și susținerea aberantă de care acesta se bucură din partea sistemului, a structurilor instituțiilor de forță și a președintelui Klaus Iohannis.

Cățărat în funcții fără să fi trecut vreodată proba votului popular, Bode s-a remarcat printr-un tupeu egalat doar de mediocritatea intelectuală și incompetența teribilă ca înalt demnitar în funcțiile publice. Ca ministru de Interne, a patronat dubioasa licitație prin care Poliția a cumpărat de la un prieten de-ai lui Iohannis, la suprapreț, 600 de BMW-uri.

Apoi a fost implicat în scandaloasa acțiune de kompromat împotriva jurnalistei Emilia Șercan, care scrisese despre plagiatul premierului Ciucă. Este printre principalii responsabili ai celui mai mare eșec al României din ultimii ani, ratarea intrării în Spațiul Schengen.

Niciuna din aceste probleme nu a generat demisia ori demiterea lui Bode, care pare pur și simplu indispendabil regimului Iohannis.

Mai mult, Lucian Bode încearcă o victimizare penibilă, prezentându-se un fel de Giordano Bruno – ars pe rug de forțele răului! Plagiatorul Bode chiar s-a îndrăgostit de această scenă martirică, folosind expresia de două ori în scrisorica sa de pe Facebook: „presiunile care se fac pentru «arderi pe rug»”; „Comisia de Etică a cedat presiunilor (…) de «a-l arde pe Bode pe rug, în piața publică»”.

Mesajul diversionist al lui Lucian Bode

„Lupta pentru adevăr continuă!”

„Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict.

Este FIRESC ca instanța să nu mai poată admite solicitarea inițială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului, care urma să se pronunțe.

Este evident că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi «parțiali și subiectivi», de a da «un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată», de «a-l arde pe Bode pe rug, în piața publică», așa cum președintele Comisiei a recunoscut public.

Dar, pentru că s-au grăbit să dea un astfel de verdict, este LOGIC ca instanța să respingă solicitarea inițială, care reclama ca fiind netemeinică și abuzivă decizia Comisiei de Etică transpusă în Hotărârea nr 10/2022.

Așa cum alții au ales să mă discrediteze, și eu am dreptul să-mi apăr demnitatea. Lupta mea pentru adevăr nu se oprește aici, ea abia acum începe.

Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statuate în această decizie.

În continuare, consider această decizie netemeinică, ilegală și abuzivă.

Dintre argumentele reținute în cuprinsul sesizării, cele mai importante vizează următoarele aspecte:

* Nicio altă decizie nu se poate transforma în cenzorul comisiei de doctorat odată ce aceasta s-a pronunțat și a urmat validarea CNATDCU, Comisia de Etică fiind o altă comisie, în sensul deciziei Curții Constituționale.

* Comisia de Etică nu are competența legală de a reevalua o teză de doctorat al cărei titular nu este membru al comunității universitare, iar eu nu sunt parte a acestei comunități.

* Procedura de examinare a fost viciată. Entitatea care s-a autosesizat nu poate fi aceeași cu cea care soluționează pe fond autosesizarea, fiind în mod evident lipsită de imparțialitate. Mai mult, nu există un raport de analiză în sensul legii.

* Pretinsele abateri de la standardele de citare reținute în cuprinsul Hotărârii nr. 1/2023 sunt nelegale și netemeinice. Verificarea ad-hoc a Comisiei de Etică s-a raportat la standarde de citare actualizate recent și care nu erau în vigoare la momentul susținerii tezei, aspecte confirmate chiar de punctul de vedere comunicat de Școala Doctorală.

Demersurile vor continua, pentru că, în ciuda tuturor presiunilor care se fac pentru «arderi pe rug», este la fel de FIRESC ca adevărul să primeze și legea să fie respectată în cazul tuturor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

* Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

* Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la președinția României!

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here