Boc s-a bucurat ca un copil la Wimbledon: „Mă ciupesc, să fiu sigur că nu visez. Simona este cel mai bun ambasador al României”

0
3324
Emil Boc și toba sa norocoasă

Primarul Clujului a devenit un fan al Simonei Halep, pentru susţinerea căreia a recurs la tot arsenalul folosit de orice suporter pasionat. Emil Boc n-a lipsit nici de la Wimbledon, unde n-a mai putut să facă zgomotul de pe alte arene, dar a suferit enorm şi s-a bucurat ca un copil.

Emil Boc a bătut toba la Cluj-Napoca, făcând galerie echipei feminine de tenis a României, la Rouen, orașul care a găzduit meciul de tenis feminin Franța – România, din semifinalele Cupei Federației, dar a fost șef de galerie și în Cehia, unde România a câștigat cu 3-2.

Evident, nu putea rata finala de la Wimbledon 2019, acolo unde a trăit emoţii puternice.

„Nici acum, la două ore de la încheierea finalei, nu ştiu dacă este adevărat sau un vis. Mă ciupesc să mă conving că nu visez”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, care a asistat din tribune, la Wimbledon, la victoria Simonei Halep din finala cu Serena Williams.

„Victoria Simonei este o victorie de vis, a muncii, seriozităţii şi bunului simţ. Simona Halep este un model pentru orice generaţie de români, este cel mai bun ambasador al României, toată lumea are numele ţării noastre pe buze după victoria ei de astăzi, după ce a reuşit în numai 56 de minute să o învingă pe legendara Serena Williams.
O felicit din tot sufletul pe Simona şi pe toată familia ei, care a susţinut-o până acum. S-a văzut că şi cei de acasă au susţinut-o”, a spus fostul premier, un fan înfocat al Simonei Halep.

Emil Boc a povestit pentru Digi24 că la început, mulți spectatori țineau cu Serena Williams, dar Simona Halep le-a câștigat rapid admirația.

„A reuşit să câştige şi publicul din arenă, care la începutul partidei îi era favorabil Serenei, iar dacă meciul ar fi fost mai echilibrat, sigur ar fi susţinut-o în continuare pe Williams. Simona a câştigat şi simpatia membrilor familiei regale, care au mers să o felicite. Pe scurt, un meci care va intra în istorie, un meci de povestit nepoţilor!”, a conchis Emil Boc.

Simona Halep, locul 7 WTA, doilea grand slam din carieră, după un meci entuziasmant, în care a învins-o categoric, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Felicitări de la Hagi şi Ilie Năstase

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că Simona Halep l-a răzbunat câştigând turneul de la Wimbledon, după cele două finale pierdute acolo în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia).

„Îmi pare foarte bine că Simona a câştigat acolo, m-a răzbunat, ca să zic aşa, după cele două finale pe care le-am pierdut la Wimbledon în ’72 şi ’76. Dar atunci pentru mine aşa a fost să fie. Nu mai are rost să mă gândesc la finalele alea. Bucuria mare este că Simona a reuşit să se impună în faţa Serenei şi să câştige al doilea său Grand Slam din carieră”, a spus Năstase.

Acesta a menţionat că Halep nu a avut niciun moment probleme în timpul finalei de la Wimbledon. „Simona nu a avut probleme nicio clipă în finală. A fost scurt, 6-2, 6-2, nici nu ai ce să mai spui. Este clar că ea a fost mult mai bună fizic decât Serena. Cred că a fost cea mai scurtă finală din istorie la Wimbledon”, a afirmat primul număr 1 al clasamentului ATP.

„Cuvintele sunt prea mici. Felicitări, Simona Halep și mulțumim pentru că duci România în elita sportului mondial!”, a scris Hagi, sâmbătă, pe pagina de Facebook, într-un mesaj de felicitare a noii campioane de la Wimbledon.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Emil Boc bate toba și în Franța!

Simona Halep, ai lacrimile mele!

* Elogiul Serenei: „Nu știu ce aș fi putut face. Simona a jucat la nivelul ei maxim. A jucat incredibil, extraordinar”

Vrem un stadion plin de recunoștință pentru Simona! Domnule Boc, vă băgați?

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

Imaginile unei izbânzi colosale: încordarea și fericirea Simonei

LIVE: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Victorie magnifică la Wimbledon!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here