STENOGRAME. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, denunțat în „dosarul Otopeni”. Ar fi recurs la șantaj folosindu-se de trustul său de presă

2
5350
Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV și acționar la compania de salubritate Romprest

Maricel Păcuraru, patronul televiziunii Realitatea Plus, este și el implicat în amplul dosar de corupție de la Aeroportul Otopeni, scrie jurnalistul Mihai Munteanu pe contul de Facebook al site-ului Captura.ro. Ordonanța întocmită de procurorul de caz, obținută de jurnalist, numără 384 de pagini. În poveste apare și un „analist politic“ care a abordat în mai multe emisiuni subiectul contractelor pentru duty-free-urile de la Otopeni, promovând lucruri false și minciuni.

Conform documentelor invocate de Captura.ro, Maricel Păcuraru s-a folosit de trustul său de presă pentru șantaj, urmărind să pună mâna pe pachetul de 10% din acțiunile Romprest deținut de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

În poveste apare și Bogdan Mîndrescu, secretar de stat la Transporturi, care e omul ministrului Sorin Grindeanu (PSD).

Procurorii DNA își bazează concluziile pe un denunț făcut de George Dumitru Dorobanțu, fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). Pe 19 iulie 2022, acesta l-a acuzat în scris pe Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea Plus, că ar fi făcut presiuni asupra lui pentru a-i vinde cele 10% din acțiunile Romprest deținute de CNAB.

Conform dosarului DNA, miza lui Maricel Păcuraru era să obțină majoritatea în cadrul firmei de salubritate Romprest SA, la care, prin intermediul fiului său, deține 42,69%. El a pus ochii pe cele 10% deținute de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) și a făcut presiuni să-i fie vândute, caz în care ar fi ajuns la 52,69% și ar fi reușit să controleze afacerea de salubritate.

Realitatea Plus îi apără la pachet pe propriul patron și pe Rareș Bogdan

În urmă cu doar câteva zile, într-o emisiune la Realitatea TV moderată de Alexandra Păcuraru, fiica patronului implicat în „dosarul Otopeni”, mai mulți conspiraționiști rusofili au încercat să-l „spele” pe Rareș Bogdan, europarlamentarul PNL care face obiectul unui denunț și apare în stenograme. Cozmin Gușă și ceilalți din studio au încercat să acrediteze ideea că Rareș Bogdan ar fi victima unui complot al Uniunii Europene și al SUA, pentru că „a deranjat la Bruxelles” prin intervențiile sale în care „a spus lucrurilor pe nume”.

Dosarul făcut de DNA vizează șpăgi de 22,4 milioane de euro date pentru prelungirea autorizațiilor de funcționare a magazinelor duty free de pe Aeroportul Otopeni. Rareș Bogdan apare în contextul traficului de influență, el fiind invocat ca persoană care s-a angajat să rezolve „cu cine trebuie” ca să se obțină contracte de închiriere pe termen lung.

Mai jos, fragmente din Ordonanța de începere a urmăririi penale emisă pe 28 martie de procurorul Marian Drăgulescu de la DNA.

„Scopul acestor acțiuni exercitate asupra sa a fost, de fapt, acela de a vinde părțile sociale pe care CNAB le deține în cadrul Romprest, către Detaco LTD, precum și favorizarea intereselor firmelor Millenium și Dnata”

„(…) În data de 19.07.2022, a fost înregistrat la nivelul acestei secții sub nr. 259/P/2022, denunțul formulat de Dorobanțu George Dumitru, director general al Companiei Naționale Aeroporturi București, în care s-au menționat în esență următoarele aspecte:

– În perioada iunie-iulie 2022 a purtat mai multe comunicări telefonice/discuții cu un participant la emisiuni TV, pe care l-a perceput ca un apropiat al numitului Maricel Păcurariu, patronul trustului de presă Realitatea Plus, în care i-a sugerat că este de preferat ca în cadrul Consiliului de Administrație al companiei Romprest, unde CNAB deține un număr de 10% din acțiuni, să voteze în concordanță cu DETACO LTD, firmă aflată sub sfera de influență a lui Maricel Păcurariu, acționar cu o participație de 42,69% din acțiuni, ori ca CNAB să vândă acțiunile către Detaco LTD.

– În cadrul unei discuții telefonice din data de 18 iulie 2022, participantul la emisiunile TV s-a interesat despre situația contractelor privind spațiile comerciale din incinta aeroporturilor.

– În perioada imediat următoare a acestor discuții cu participantul la emisiunile TV, a fost inițiat un control asupra activității CNAB de către Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, și i s-a indicat de către secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, faptul că trebuie să-și prezinte demisia ori să pună pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație al CNAB revocarea sa din funcție și au fost realizate mai multe emisiuni TV, de către trustul Realitatea, în care participantul la emisiunile TV a fost invitat drept analist politic, în care s-au dezbătut subiecte privind activitatea CNAB și au fost prezentate aspecte considerate de Dorobanțu George Dumitru ca fiind neadevărate și cu scop defăimător, pentru a-l forța să își dea demisia.

– Dorobanțu George Dumitru arată că scopul acestor acțiuni exercitate asupra sa a fost, de fapt, acela de a vinde părțile sociale pe care CNAB le deține în cadrul Romprest, către Detaco LTD, precum și favorizarea intereselor firmelor Millenium și Dnata în legătură cu viitorul proces de licitație privind adjudecarea spațiilor comerciale din cadrul aeroportului, iar în cazul în care nu va acționa în această direcție, fie va fi revocat din funcție, fie vor fi date în vileag fapte reale ori imaginare, cu caracter compromițător pentru acesta ori familia sa (…).”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Dosarul „Șpagă la Otopeni”. Directorul arestat: „Am vorbit cu Rareș – «Stai liniștit! Garantat săptămâna viitoare!»” / Vecinul din complexul „Stejarii”

* STENOGRAME. Toți liderii PSD, invocați în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. „Mă duc la Marcel, l-am rugat să-l sune pe Grindeanu, să-mi dea și mie o prelungire pe 3, 5, 7 ani”

Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

Propagandistul putinist ucis la cafenea era spărgător de bănci și trădase Ucraina pentru Rusia. El amenința din Kremlin: „Îi vom jefui pe toți, îi vom ucide pe toți!”. Tatarski este al doilea instigator la genocid anti-ucrainean aruncat în aer, după Dughina

„AVIONUL MEDICAL”. Fuga spectaculoasă a unor medici celebri din Rusia, cu un charter plătit de un miliardar secret. Ca să emigreze, au organizat un congres medical inexistent – inițial în Armenia, apoi „mutat” în Kazahstan

VIDEO. Șocant: într-o biserică din Ucraina, un preot închinat Moscovei atacă un soldat venit de pe front care-l întreabă „câți oameni trebuie să mai moară ca să nu mai fiți cu rușii?“

2 COMENTARII

  1. […] Conform documentelor invocate de Captura.ro, Maricel Păcuraru s-a folosit de trustul său de presă pentru șantaj, urmărind să pună mâna pe pachetul de 10% din acțiunile Romprest deținut de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), relateaza ziaristii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here