miercuri, mai 22, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Ni se termină întreaga infanterie și tehnică, iar contraofensiva ucraineană n-a început...

„Ni se termină întreaga infanterie și tehnică, iar contraofensiva ucraineană n-a început încă”. Un ofițer rus vorbește despre pierderile grele suferite de invadatori în regiunea Donețk

-

Ofensiva putinistă pare tot mai împotmolită în așa-numita Republică Populară Donețk. Un ofițer rus, Andrei Morozov, poreclit „Murz”, se plânge că armata sa a rămas efectiv fără oameni și fără tehnică într-un moment în care ucrainenii nici n-au lansat mult așteptatul contraatac eliberator.

Interceptarea corespondenței ofițerului rus a fost publicată de jurnalistul ucrainean Denis Kazanski pe canalul lui de Telegram, fiind preluată de site-ul Obozrevatel.com.

La rândul său, Kazanski a preluat conversațiile lui Morozov de pe canalul de Telegram „Ne scriu din Ioannina”, unde se menționează că toată „carnea aprigă și nesimțită” a ocupanților „fierbe de luni de zile” pe frontul ucrainean și că putiniștii se chinuie în zadar să asalteze teritoriile din apropierea orașelor Avdiivka și Mariinka, situate în regiunea Donețk.

- Advertisement -

Denis Kazanski: „Ofițerul militar rus Andrei Morozov scrie despre pierderile teribile ale ocupanților ruși în apropiere de Avdiivka și Mariinka. Potrivit acestuia, infanteria rusă de acolo este aruncată în atacuri fără sens, iar Forțele Armate Ucrainene îi distrug pur și simplu pe militarii ruși împreună cu echipamentele lor”.

Morozov dezvăluie lipsa securității în prima linie a câmpului de bătălie. Îi este teamă de contraofensiva ucraineană, în urma căreia, recunoaște el, este puțin probabil să-și mai poată menține funcția. Ofițerul invadator i-a furnizat datele de pe front corespondentei de război Anna Dolgareva, o poetă și publicistă din Federația Rusă.

Ziaristii.com vă prezintă mărturia depusă de ofițerul rus Andrei Morozov.

„Din grupul de debarcare nu s-a mai întors nimeni. Ucrainenii au luat câțiva prizonieri, din câte știu. Doar ținte într-un poligon de tragere”

  • „Acum este mai mult sau mai puțin liniște. Cu câteva zile în urmă a avut loc o luptă foarte mare la sud-vest de Avdiivka, în direcția dinspre Opîtne și Spartak (sate din regiunea Donețk – n. red.), spre unitatea militară.”
  • „Anișoara, aceasta n-a fost o luptă, ci doar o altă execuție. Din grupul de debarcare nu s-a mai întors nimeni. Ucrainenii au luat câțiva prizonieri, din câte știu. Doar ținte într-un poligon de tragere.”
  • „Întrebarea este despre «carnea» acerbă și fără sens care se desfășoară de luni de zile în Brigada 1, Brigada 5, Brigada 100 și în alte unități de asalt asupra pozițiilor ucrainene de lângă Donețk, Avdiivka și Mariinka.”
  • „Oamenii vorbesc deja deschis aici despre asta. Chiar cu aceste cuvinte – despre «carne», «atacuri de carne». Folosesc aceste cuvinte grele legate de toți apropiații lor care sunt gătiți în această «carne».”
  • „De ce tocmai Brigada 1 a fost supranumită o «măcelărie» și tocmai la comanda ei nu se cunosc principalele plângeri?! Prin aceste trimiteri idioate ale oamenilor la măcel, comandamentul tuturor unităților «de asalt» nu se consideră vinovat.”
  • „Rămânem fără infanterie. Nu numai fără «infanterie bună», ci pur și simplu fără infanterie în general, pentru a menține în siguranță pozițiile pe care le avem. Pe defensivă. De fapt, aproape s-a terminat. Tehnica, de asemenea. Ni se termină întreaga infanterie și tehnică, iar contraofensiva ucraineană n-a început încă.”
  • „Și apoi va fi aceeași ofensivă ucraineană. Cum vei vorbi despre asta, Anișoara? Cum vei explica de ce frontul s-a rostogolit atât de brusc spre est? Cum vei explica oamenilor de ce, «scurgând» suficient de repede un val de mobilizare pentru «carne», este necesar să fie «scurs» și mai repede următorul și să fie aruncați bărbații prinși prin țară, care nu ajung nicăieri cu mitralierele lor pe patinoarul rezervelor proaspete ucrainene aduse în luptă? Cum le vei explica oamenilor că nu este nevoie să mergi să răstorni «regimul sângeros» care a trimis la măcel și a ruinat degeaba rudele și prietenii lor.”
  • „Cu banii oamenilor s-a cumpărat din nou totul, după ce prima dată, înainte de război, totul a fost furat. Ce este asta? Eșecul echipamentului sau războiul electronic al inamicului? Sau poate că inamicul este deja în șanț, iar plutonul este mort?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri FSB. Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -