Beatrice Mahler: “E o schimbare de formă a bolii!”. 40% din pacienții internați la Institutul “Marius Nasta” au nevoie de oxigen

0
1721
Beatrice Mahler

Virusul Sars-CoV-2 a suferit modificări care au dus la o schimbare de formă a bolii, ceea ce a făcut ca numărul pacienților în stare gravă să crească foarte mult, a avertizat duminică, la Digi24, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Potrivit doctoriței, se constată în ultima săptămână schimbări importante în evoluția epidemiei. Scade media de vârstă a pacienților internați și crește masiv numărul bolnavilor în stare gravă, care au nevoie de oxigen pentru a respira.

„La cazurile internate la Marius Nasta nu avem persoane asimptomatice și a crescut foarte mult numărul pacienților severi. Cam 40% dintre pacienți au forme severe, cu o saturație scăzută, care necesită oxigen. E o schimbare de formă de boală pe care am întâlnit-o din ultima săptămână”, a declarat Mahler.

Aceasta a spus că, spre deosebire de tiparul bolnavilor în stare severă de astă-primăvară, acum media de vârstă a celor ajunși la ATI a coborât în jurul a 50 de ani.

Potrivit datelor oficiale, duminică, 23 august, la secțiile de terapie intensivă ale spitalelor care tratează bolnavii de coronavirus se aflau 480 de persoane. În total, în România, sunt înregistrați în acest moment 39.946 de oameni infectați cu Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here