miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsBătaie de joc pe bani publici: Termoenergetica sparge asfaltul abia turnat la...

Bătaie de joc pe bani publici: Termoenergetica sparge asfaltul abia turnat la Podul Doamna Ghica. Uitase că mai trebuie schimbată o conductă!

-

Poveste din filmele cu proști pe șantierul podului de la Doamna Ghica, din Sectorul 2, care încurcă de un an traficul în cartierul bucureștean Colentina: Termoenergetica sparge asfaltul abia turnat: a uitat că mai e o conductă de modernizat, scrie HotNews.ro! Compania municipală care ține de Primăria București își dăduse avizul pentru turnarea asfaltului, anunțând în scris că nu mai are nicio lucrare de executat în zonă.

Cazul este antologic și emblematic despre felul în care companiile de stat știu să lucreze în România. Termoenergetica și-a dat avizul pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, s-a turnat asfalt, se pregătea repornirea circulației, după care compania a revenit și a înștiințat Primăria Sectorului 2 că trebuie să facă lucrări de modernizare care vor dura două luni!

Dacă Termoenergetica se ține de promisiune, atunci asfaltul va putea fi turnat din nou la pasaj la mijlocul lunii noiembrie, când se va fi instalat deja sezonul ploios, ceea ce poate duce la alte întârzieri.

Primarul Sectorului 2: „Termoenergetica ne-a dat aviz pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, nu a specificat că mai trebuie să facă lucrări. Acum ne pune în situația în care fără această intervenție va suferi de frig un cartier întreg“

Termoenergetica a fost condusă până de curând de finul Gabrielei Firea, David Alexandru Burghiu (35 de ani), unul dintre bugetarii indispensabili ai României. După venirea lui Nicușor Dan la conducerea Primăriei, Burghiu a căzut tot în picioare, fiind mutat administrator special la Radet. Acesta face parte mai departe din Consiliul de Administrație al Termoenergetica, laoaltă cu alte personaje fidele Gabrielei Firea, precum celebra Speranța Cliseru, fostul prefect al Capitalei implicat în 10 august 2018 în represiunea violentă a manifestației anticorupție.

- Advertisement -

Pe șantierul de la Doamna Ghica, asfaltul care va fi spart din nou este pe porțiunea dintre Șoseaua Petricani și Doamna Ghica, adică va traversa intersecția.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus pentru HotNews ca n-a avut încotro și a trebuit să dea aviz acestei lucrări, altfel locuitorii din zonă ar fi stat în frig la iarnă: „În acest moment, în acea zonă se află o conductă care poate transporta doar apă caldă menajeră, nu și pentru încălzire. Termoenergetica ne-a explicat că pentru ca acea zonă să aibă căldură la iarnă, are nevoie să facă o intervenție care durează două luni de zile. Lucrările vor începe undeva pe 20 septembrie. Soluția ar fi fost să știm de această lucrare dinainte și să se facă intervențiile înainte de turnarea asfaltului. Din păcate suntem încă în urmă cu planificarea intervențiilor și deși Termoenergetica ne-a dat aviz pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, în momentul în care a dat acel aviz nu a specificat că mai trebuie să facă lucrări în zonă. Asta ne pune în situația în care fără această intervenție va suferi de frig un cartier întreg, cu această intervenție, pe 150 m, urmând să se lucreze pe o bucată pe care s-a mai lucrat deja, de la intersecția Doamna Ghica până spre școală”.

Actualul director nu știe „ce-a fost înainte“, dar dă asigurări că lucrarea e importantă

Actualul director al Termoenergetica, Claudiu Crețu, intrat în funcție pe 1 iulie, adică acum două luni și jumătate, afirmă că nu știe ce s-a întâmplat înainte de venirea sa: „Am avut în ultimele două săptămâni discuții cu Trustul în care să ne sincronizăm și să ne coordonăm pe lucrarea respectivă, să dureze cât mai puțin. Ce a fost în trecut, înainte să vin eu aici, nu știu să vă spun. Lucrarea asta este foarte importantă, trebuie făcută, dacă tot se lucrează acum. Ar fi păcat să o facem după ce se termină lucrările la pasaj“.

- Advertisement -

Finanțarea pasajului de la Doamna Ghica este asigurată de Primăria Sectorului 2 (30 milioane lei) și de Primăria Capitalei (110 milioane lei). Lucrările sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane.

Acum două luni, primarul general Nicușor Dan promitea că în această toamnă „vor fi gata lucrările la sol. Vom reuși să avem două benzi pe sens, adică să revenim la ce era înainte de pornirea acestui șantier“. Apoi va fi finalizat și podul propriu-zis, care trece pe deasupra intersecției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene ireale în Parlament: Florin Roman a confiscat microfonul, dar cei de la AUR l-au evacuat de la prezidiu! L-au lăsat fără scaun și fără microfon, care a ajuns la Anca Dragu

* Regulamentul e clar: ședința de astăzi a Parlamentului trebuia condusă de Florin Roman, nu de Anca Dragu

* PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Acuzație bolnavă lansată de premierul Cîțu: „Dacă AUR a negociat cu USR-PLUS ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?!“

* Ofensiva anti-USR-PLUS a lui Cîțu: la o zi după ce i-a dat afară secretarii de stat, i-a demis și prefecții, și subprefecții

* Orban indică trei variante de soluționare a crizei politice. Una cu Cîțu „agăţat în cuiul de la sediul PSD”, două fără Cîțu

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”

* Șoșoacă are dosar penal. DSP Iași i-a făcut plângere după ce Urlătoarea și gașca ei au atacat un centru de vaccinare. Doctorița agresată: „M-am temut pentru viața mea“

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. La noi, in preajma Bucur Obor, in 3 ani s-a turnat si s-a spart de 2 ori pe luna. Cum turnau, cum spargeau din nou in maxim 3 zile. In acelasi loc. La un calcul grosso modo, pe acolo trec 72 de conducte, tevi, etc.

  2. Veniți și-n Constanța, de exemplu, și veți constata că ceea ce se critică (PE BUNĂ DREPTATE!!!) în articol, în legătură cu Bucureștiul, aici este… OBICEI (!!!), deee… 31 de ani de zile, iar NOI, CONSTĂNȚENII, NE-AM… RESEMNAT, DEMUUULT: ACEST ORAȘ: VA FI, MEREUUU…, GĂURIT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -