miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsOfensiva anti-USR-PLUS a lui Cîțu: la o zi după ce i-a dat...

Ofensiva anti-USR-PLUS a lui Cîțu: la o zi după ce i-a dat afară secretarii de stat, i-a demis și prefecții, și subprefecții

-

Prefecții și subprefecții USR-PLUS au fost demiși prin hotărâre de Guvern. Partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș aveau 14 prefecți și 28 de suprefecți.

Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern. Funcțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecții rămași în funcție (de la PNL și UDMR). Nu va fi numit nimeni pe acele locuri, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat, după ședința de Guvern, că a decis să nu numească alți prefecți pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren.

Printre prefecții demiși este și cel al Capitalei, Alin Stoica.

- Advertisement -

USR-PLUS mai avea prefecți în județele Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

Decizia de azi vine după ce Florin Cîțu i-a destituit, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR-PLUS. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo – ale AUR, ale PSD”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

- Advertisement -

El a precizat astăzi că și acei secretari de stat ai USR-PLUS care au rămas în funcții vor fi demiși astăzi, iar alți secretari de stat le vor prelua atribuțiile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* O nouă victorie a taberei Cîțu cu ajutorul PSD. Votarea moțiunii de cenzură, amânată de conducerea Parlamentului până la decizia CCR pe contestația depusă de premier

* Acuzație bolnavă lansată de premierul Cîțu: „Dacă AUR a negociat cu USR-PLUS ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?!“

* Cîțu a dat afară toți secretarii de stat ai USR-PLUS. „Eu nu știu ce interese ar reprezenta în ministere. Ale AUR? Ale PSD?”

* Orban nu se sperie de amenințările lui Cîțu: moțiunea de cenzură va fi citită în Parlament joi, de la ora 16.00

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Drulă dă cu levierul în Cîțu: „Plec din cauza unui premier iresponsabil, care nu înțelege că e terminat politic“. I s-a adresat ca baronului sindical Rădoi: “Florine, s-a terminat!“

* Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* VIDEO. Șoșoacă și fanii ei au atacat un centru de vaccinare. 12 pacienți netransportabili – nevoiți să se imunizeze în localitățile vecine

- Advertisement -

3 COMENTARII

    • Păiii…, P.N.L.-Cîțu tre’ să dea niște posturi șiii… NOILOR-ALIAȚI, de laaa… P.S.D.: secretari-de-stat și alți șefi prin ministere, funcții-de-conducere prin „deconcentrate” – cel puțin acolo unde nu-s ocupate-prin-concurs, ci prin numiri-directe, multe… INTERIMAR! – , prefecți-și-subprefecți, apoi urmează, prin Consiliile-Locale și Consiliile-Județene, noi majorități, P.N.L.(-Cîțu)-P.S.D., cu alegerea unor noi viceprimari și, respectiv, vicepreședinți, acum de la P.S.D., în locul celor de la U.S.R.P.L.U.S., nuuuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!!!

      • Mai bineee…, într-un fel…, că o să ne putem și noi… REVĂRSA (!!!) asupra… CATASTROFEI de Administrații-Chițac, de-aici, de la Constanța, căăă… până acum am zis să NUUU… periclităm, cumva, „prețiosul” protocol-de-colaborare/coordonare din C.L.M.C., dintre P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S., pe care Primăria… CÎȚistului-CHIȚac (CÎȚ-&-CHIȚ – Sic! –) ORICUM… NU PREA DĂDEA DOI BANI (!), tratându-i pe consilierii U.S.R.-iști, inclusiv pe viceprimarul acestora, ca pe niște… NIMENI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -