CTP acuză USR-PLUS de violențele AUR: „Nu pot decât să vă rog să vă gândiţi ce s-ar petrece într-o Românie guvernată de AUR. Împreună cu USR-PLUS“

18
2503
Cristian Tudor Popescu

Activat de la izbucnirea crizei politice la nivelul Guvernului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lansat un nou atac violent la USR-PLUS, formațiune căreia îi impută violențele comise de parlamentari AUR joi, în plenul Parlamentului. Deși parlamentarii USR-AUR n-au participat în niciun fel la incidente, CTP îi „lipește“ de AUR, pretinzând că aceștia ar fi avut „priviri satisfăcute“ văzând scenele.

Cristian Tudor Popescu face referire, în editorialul „Ce s-ar petrece în România guvernată de AUR și USR Plus“, la incidentele de joi, când deputatul liberal Florin Roman a fost luat pe sus, de la prezidiu, de mai mulți parlamentari AUR, care nu l-au lăsat să conducă ședința de plen.

Analistul descrie violențele AUR și acuză USR-PLUS, folosind retorica PSD, Antena 3 și PNL-Cîțu

Cel mai probabil, derbedeii nu cunoșteau legislația, pentru că i-au reproșat lui Florin Roman că n-are dreptul să conducă ședința, deși acesta respecta regulamentul și procedura. Ziaristii.com a explicat clar, încă de joi, ce spun regulamentele și faptul că deputatul liberal ar fi trebuit să prezideze ședința.

Niciun membru USR-PLUS n-a participat la violențe, dar Antena 3, PSD și aripa Cîțu din PNL au reproșat acestui partid întâmplarea, încercând să acrediteze ideea că a fost o acțiune comună USR-PLUS – AUR.

Retorica CTP este similară cu cea a angajaților de la Antena 3, a celor de la PSD și de la gruparea Cîțu din PNL și în privința moțiunii de cenzură. În editorialul publicat pe site-ul Republica, analistul vorbește despre violențele AUR făcând referire al USR-PLUS! Îi impută Ancăi Dragu că e încă președinta Senatului deși USR-PLUS „a rupt coaliția“, ignorând faptul că persoanele numite în această funcție pot fi schimbate doar prin vot.

În trecere, CTP îi trage o scatoalcă și lui Ludovic Orban, acuzat că a plecat în teritoriu, pentru campania electorală din partid, în loc să rămână în Parlament.

Acuzațiile aduse USR-PLUS de CTP

„Dacă până acum liderii USR Plus încercau să spună că n-au făcut decât (!) să semneze o moţiune de cenzură împreună cu AUR, astăzi, în Parlamentul României, alianţa partidului dlor Barna şi Cioloş cu «cămăşile brune» ale lui Simion a apărut în toată splendoarea.  

Sub privirile satisfăcute ale parlamentarilor USR Plus, în frunte cu dl Barna, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, dl Florin Roman, a fost pur şi simplu umflat, luat de subţiori, de haidamacii AUR, i s-a smuls scaunul, s-a aruncat cu dosare în el, i s-a luat microfonul, pe care l-a înşfăcat dna Dragu, încăpreşedinta Senatului, deşi USR Plus a rupt coaliţia pe baza căreia a primit postul. (…)

Acesta (Ludovic Orban – n. red.) s-a dus să-şi facă campanie electorală în teritoriu şi l-a delegat, ca înlocuitor, pe dl Florin Roman. Care avea deci toată îndreptăţirea să conducă şedinţa. Dar, şi dacă n-ar fi avut-o, poziţia sa trebuia lămurită prin discuţie, prin argumente, eventual prin vot de către parlamentarii prezenţi. Nu prin intervenţia SturmAbteilung, detaşamentele de asalt ale AUR. Cu acest prilej, factura fascistoidă a acestei formaţiuni, care soluţionează situaţiile politice prin violenţă fizică, a fost limpede lacrimă.

Nu pot decât să vă rog să vă gândiţi ce s-ar petrece într-o Românie guvernată de AUR. Împreună cu USR Plus.”

În 1990, Cristian Tudor Popescu cauționa regimul Iliescu pentru evenimentele din 13-15 iunie, spunând despre mineri că au fost „poliție civilă“ și acuzând presa străină

Fost jurnalist la Adevărul, Cristian Tudor Popescu este cel care, pe 19 iunie 1990, la doar câteva zile după mineriadă, scira un editorial în care acuza presa străină că „nu vrea să vadă decât violențele acestei, să-i spunem, «poliții civile» (minerii – n. red.), trecând cu nonșalanță peste cele întâmplate pe 13“, când, susținea atunci CTP, avusese loc o „tentativă de lovitură de stat“.

Teza „loviturii de stat“ a fost scuza principală a regimului FSN (ulterior PSD) în ultimii 30 de ani pentru toate represiunile brutale împotriva opoziției. CTP afirma în editorialul din 19 iunie 1990 că negarea tentativei de lovitură de stat poate fi discutată „în termenii cretinismului sau candorii“ – de asemenea, scuza lui Ion Iliescu pentru a chema minerii la București.

Încă de atunci s-a demonstrat însă că pe 13 iunie avusese loc o înscenare a forțelor de securitate și poliție, care și-au dat foc la autobuze și au provocat violențele pentru a justifica reprimarea brutală a oricărei opoziții în România.

Editorialul din 19 iunie 1990, când Cristian Tudor Popescu nu mai considera minerii veniți să bată populația drep „Detașamente de asalt”, ci „poliție civilă”

18 COMENTARII

 1. Putem doar ghici cum ar fi cu alți la conducere dar cu e cu voi, bolșevicii, se vede și de pe Lună. Ce-ar să lăsați si pe alții tovarăși Doctori Docenti Savanți de Renume Mondial ?

 2. Articolul asta, nesemnat, e un articol manipulator in toata regula.
  Nu poti demonstra ca CTP greseste in cazul de fata, aratind ca a gresit acum 30 de ani. Nemaicontind ca dupa aceea si-a recunoscut greseala si ulterior a avut dreptate in alte de 10000 de situatii.
  E dupa manualul manipulatorului.

  • Daca citesti diatriba cu atentie ai realiza ca si un copil de clasa a V-a isi da seama nu doar ca greseste, dar ca e ticalos de-a binelea: „alianta a aparut in toata splendoarea. privirile satisfacute”. Dovada aliantei sta in privirile satisfacute, reperate de acuzator. Se stie ca o privire, nu grimasa, nu ranjet, e dovada suprema de cardasie cu fascistii. Altfel, chiar Orban a declarat ca i-a lasat atributiile de presedinte de sedinta lui Dragu, nu cum zice acest ins plesuv.
   Deci o intamplare nedorita, provocata de acel individ Roman si continuata nasol de reprezentantii partidului extremist este, vezi Doamne!, scuipata pe fata usrplus. De ce oare?
   Tinand cont de contextul actual, in care se cauta demonizarea usrplus in scopul legitimarii unei alinte usl, unealta ctp-ista este evidenta: foloseste insusi scopului. Deci ori e pesedist, ori penelist, ori, cel mai probabil, transcede afilierile imediate de gasca si e ceea ce a fost mereu de la bun inceput, un instrument si un pion destul de important al clicii de pradatori care s-a aciuat la conducerea Romaniei. Apropo, mai tineti minte cand a venit cu un milion de dolari bani pesin ca sa infiinteze ziarul Gandul impreuna cu Dinescu? E din aceeasi gasca. Dinescu nu tot dintr-astea face?

 3. C.T.P. se leagă deee… EFECT (nervii și gesturile celor de la A.U.R.!), uitând deee… CAUZE (adică de… TOT CEEA CE FAC, de la începutul acestei veri, IOHANNIS și MARIONETA SA Cîțu, plus GAȘCA/CEATA LOR!!!)…

  Mai mult: Cristian Tudor Popescu… NU-ȘI POATE STRUNI/ÎNFRÂNA… CUNOSCUTA-și-PROBATA/MANIFESTA(TA) SA ANTIPATIE/ADVERSITATE FAȚĂ DE U.S.R.-P.L.U.S.!!!

 4. Halucineaza frica in CTP, utecist de frunte inainte de 1989 asa cum halucineaza frica in impostorii liberali. O Romanie condusa de USR+ si AUR va fi in sfarsit o Romanie curata in care toate fosilele securisto-comuniste si beizadelele lor, toti interlopii din ministere, din institutiile statului, din societate inclusiv CTP care ne otravesc si ne distrug viata pe banii nostri vor fi mai intai rugati sa plece cum a fost rugat foarte politicos sinistrul florin roman de catre ionut mosteanu de la USR+ si daca fosilele persevereaza in nesimtire si jaf din banii nostri vor fi luati pe sus cum a procedat AUR cu sinistrul roman.

 5. Un manipulator crescut la STEFAN GHEORGHIU !As spune mai multe,dar m-am saturat sa vad cum aceste personaje apar exact in timpuri de conflicte si in loc sa analizeze obiectiv ,ataca exact dupa manualul manipulatorului din presa comunista,dupa care mai mult ca sigur a invatat!!

 6. Inteleg ca s-a primit ordin pe unitate sa se dea puternic in USR. Oricum o fac inca din 2016 prin toate metodele bolsevice, gen sustin homosexualii, vor sa dea copiii in adoptie homosexualilor, sunt adepti MISA, practica yoga, neomarxisti (desi cei care afirma habar nu au doctrina marxista), hashtagisti, rezisti si lista poate continua. Clar partidul asta nu face politica dorita de sistem. Evident cand cei care il formeaza nu vin dintre cei santajabili, muncitori taie-frunza la stat, angajati pe cumetri. CTP este un latrau care se crede prea destept, dar compenseaza prin prostia si zoialele pe care le arunca in public cand nu-i convine ceva. Evident un tip la final de cariera, il asteapta toiagul in curand. Sa se ia de mana cu Cristoiu. Uitati-va cum tace malc la ce face Citu si Iohannis din tara asta.

 7. Multi cu ochelari de cal pe aici, obiectivitate ioc la comentarii, nu mai citesc de ceva vreme acest site, si nu din cauza celor care scriu aticolele, si care sunt intra-adevar niste jurnalisti fantastici…

  • NU-ȚI TREBUIE OCHELARI (de-cal, de-vedere sau de-soare…) CA SĂ VEZI CEEE… (IMENSE-)GOLĂNII (!!!) FAC IOHANIS, MARIONETA SA CATASTROOFALĂ Cîțu-CEL-…MINUSCUL și GAȘCA LOR MAFIOTĂ (AICI ÎI INCLUDEM ȘI PEEE… P.S.D.-iștii CIOLACULUI, NOII LOR ALIAȚI!!!), DISTRUGÂND ASTFEL NU NUMAI P.N.L. și COALIȚIA DE CENTRU-DREAPTA, CI ȘI (CEL MAI GRAV!!!)… ROMÂNIA!!!

 8. C.T.P., acest Superman al presei românești, quo vadis homine?
  N-ai obosit?
  Jurnalist, scriitor, cronicar sportiv, tenisman, filmolog și automatist…
  Ai o vârstă. Nu-ți ajunge pensia?
  Ia o pauză că ne-ai obosit, mână dreaptă a lui D. Novăceanu.
  Ai intrat într-o tagmă odioasă. Nu mai dau nume. Lumea știe la ce fel de jurnaliști mă refer.
  Chiar cred că-ți imaginezi că ești purtătirul adevărului unic. E timpul să-ți faci un bun, rece duș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.