sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsBâta CNA în capul criticilor Puterii: amendă pentru o emisiune de la...

Bâta CNA în capul criticilor Puterii: amendă pentru o emisiune de la B1 TV în care era ironizat ministrul Bode

-

O decizie de necrezut a luat Consiliul Național al Audiovizualului, care a decis amendarea postului B1 TV cu 10.000 de lei pentru că în emisiunea „Bună, România“ s-a îndrăznit criticarea și ironizarea ministrului Lucian Bode, de la Interne! CNA i-a dat astfel satisfacție fruntașului liberal, care s-a plâns că în emisiune „se vorbește prea mult“ despre el!

Ministrul Bode a depus la CNA un dosar de sute de pagini cu transcrierea unor pasaje din 24 de emisiuni derulate pe parcursul a 3 luni. În acestea au fost momente în care s-a discutat despre 3 mari subiecte:

– afacerea licitației cu dedicație pentru BMW-uri pe care Poliția Română le-a achiziționat la suprapreț de la compania unui prieten de-ai lui Iohannis,

– ratarea intrării României în Spațiul Schengen,

- Advertisement -

– acuzațiile de plagiat la adresa lui Lucian Bode.

Toate trei au fost niște scandaluri care au făcut vâlvă în România, subiecte de presă autentice și de mare importanță, în care Lucian Bode a fost personajul negativ. S-a dovedit că ministrul a fost băgat în licitația pentru BMW-uri. Vina șefului de la Interne pentru ratarea intrării în Schengen este imposibil de negat. Acuzațiile de plagiat au fost dovedite cu vârf și îndesat și confirmate de Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai. În toate cele trei cazuri, Bode a mințit și a încercat să orchestreze campanii publice de manipulare, prin care să abată atenția de la persoana sa ori să-i denigreze pe cei care au făcut dezvăluirile.

Moderatorilor li s-a reproșat că n-au fost „echilibrați“ în scandalul plagiatului comis de Bode și al licitației cu dedicație pentru BMW-urile cumpărate de Poliție

În aceste condiții, Valentin Jucan, vicepreședintele CNA, a explicat că moderatorii emisiunii de la postul B1 TV n-au fost imparțiali! Acesta a găsit de cuviință să spună că tot moderatorii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir sunt de vină: „După 24 de ediţii nu ai cum să rămâi cu o părere nici neutră, darămite… Nici nu-şi propune nimeni să fie una pozitivă, dar să fie una echilibrată. Nimeni nu trebuie să iubească un om politic, nu trebuie să-l urască, doar să îşi formeze propria opinie“.

- Advertisement -

Radu Buzăianu le-a explicat membrilor CNA un lucru știut de oricine face presă și care e la mintea cocoșului: Bode a trimis înregistrări trunchiate, cu pasajele în care s-a vorbit despre el, dar același lucru îl putea face oricine, pentru că în fiecare emisiune se vorbește despre mulți politicieni: „Pare că este singurul subiect al nostru, dar sunt multe ediţii pe care s-a făcut această monitorizare şi sigur dacă am putea decupa, am putea să facem aeceaşi chestiune şi cu Klaus Iohannis şi cu domnul Ciolacu şi cu oricare alţi oameni care participă la guvernarea ţării. Aceeaşi selecţie se poate face şi cu alte persoane, nu numai cu domnul Bode, deşi sigur că la domnul Bode s-a insistat mai mult pentru că dânsul a fost protagonistul atâtor situaţii inexplicabile. Şi atunci sigur că este un demers legitim. E în centrul tuturor lucrurilor petrecute în spaţiul public în ultimele şase luni. Orice subiect, cumva, aduce la domnul Bode, Schengenul, achiziţia de maşini, plagiatul“.

Lucian Bode este unul dintre cei mai influenți și temuți oameni ai sistemului de forță din România. De curând au izbucnit scandaluri în PNL, după ce s-a aflat că Silviu Mănăstire, omul lui Bode, i-a amenințat cu dosare penale și arestări pe mai mulți fruntași ai partidului și pe parlamentari. Mănăstire a spus că are acces la dosare și că are intrare la serviciul de informații secrete al MI, iar detaliile date de fostul moderator de la postul B1 TV, făcut secretar general adjunct al PNL de către Bode, au arătat că acesta nu glumea.

Tot Bode a stat în spatele unor campanii de kompromat organizate împotriva Emiliei Șercan, jurnalista care a dezvăluit plagiatul comis de politician în lucrarea sa de doctorat coordonată de șeful Academiei SRI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

* Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

* VIDEO. Scuzele și explicațiile lui Emil Boc, care a repus pe soclu, prompt, statuia lui Iuliu Maniu. „M-a indignat și pe mine”

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Poate ne explica CNA cum sa faci o emisiune de satira politica fara sa folosesti ironia. Nu mai bine interzice criticile si ironiile in toata presa? Pentru ca daca sunt permise, nefiind niciunde interzise, atunci sa nu mai aibe nimeni dreptul sa la foloseasca. Sa le fie interzise tuturot nu numai baietilor destepti de la B1.
    CNA trebuie dat in judecata.
    Cit de jos a coborit lipitoarea zimbitoare…

  2. „Încălecarea Presei Libere” e titlul noii lucrări de doctorat a bolșevicului Bode 😂😂😂😂😂
    Noroc că suntem in UE altfel ziariștii învățau să zboare … 😂😂😂😂😂

  3. Dar pe astia din CNA nu-i amendeaza nimeni, pentru ca ne-am saturat de jocul lor politic mizerabil!? Sa se duca-n privat, sa se angajeze „gorile” pentru politicieni daca le place asa mult sa faca pe maimutele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -