sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAlegeri 2019Barna a avut de câștigat în urma participării la dezbaterea electorală de...

Barna a avut de câștigat în urma participării la dezbaterea electorală de la Europa FM. De ce?

-

Toți cei trei candidați prezenți la dezbaterea organizată de Europa FM s-au prezentat bine. Au fost pregătiți și nu s-au atacat între ei.

Dan Barna (USR-PLUS), Kelemen Hunor (UDMR) și Theodor Paleologu (PMP) au fost cei trei candidați care au răspuns invitației lui Moise Guran.

Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD) au fost criticați în această dezbatere de contracandidații lor, dar pentru motive diferite.

Mircea Diaconu a anunțat că participă la dezbatere, dar a anunțat cu câteva ore înainte că nu mai vine.

Candidatul care a câștigat cel mai mult din această confruntare a fost Dan Barna (USR-PLUS) pentru că este și candidatul cel mai bine plasat în sondaje dintre cei trei prezenți.

- Advertisement -
Dan Barna a folosit oportunitatea de a-și prezenta mesajul de la o tribună importantă, dezbaterea fiind urmărită pe YouTube și pe Facebook de aproape 900.000 de persoane, conform datelor de audiență din mediul online. 

La asta se adaugă și audiența postului de radio Europa FM care nu e una mică, dar și a mai multor canale locale de cablu care au preluat și difuzat dezbaterea.

Candidaţii la Preşedinţie Kelemen Hunor, Theodor Paleologu şi Dan Barna consideră că preşedintele Klaus Iohannis are partea sa de vină în tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, putând fi făcut responsabil pentru acţiunile PSD, arată News.ro într-o analiză făcută dezbaterii. 

Kelemen Hunor crede că, după Guvernul Grindeanu, Iohannis trebuia să forţeze o nouă majoritate, Theodor Paleologu spune că Iohannis nu trebuia să dea ”şanse” PSD, iar Dan Barna este de părere că Iohannis şi PSD împart răspunderea pentru guvernarea de după 2016, conform News.ro.

- Advertisement -
Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, candidatul PMP, Theodor Paleologu, şi candidatul UDMR, Kelemen Hunor, au participat, joi seară la o dezbatere electorală organizată de Europa FM.

Moderatorul Moise Guran i-a întrebat dacă un preşedinte care coabitează cu o majoritate parlamentară ostilă poate fi considerat responsabil pentru acţiunile acesteia.

”Este responsabil. Eu aş fi forţat după Grindeanu altă formulă de guvernare”, a spus Kelemen Hunor, potrivit europafm.ro.

Preşedintele trebuia, în opinia candidatului UDMR, să-şi fi asumat chiar şi riscul unei suspendări.

Theodor Paleologu a spus că Iohannis ”nu trebuia să continue să dea şanse PSD-ului” şi a vorbit despre ”neputinţa” preşedintelui, iar Dan Barna consideră că preşedintele în exerciţiu şi PSD împart răspunderea pentru actul guvernării de după 2016, anunță News.ro.

Toţi cei trei candidaţi sunt de părere că România are nevoie de o reformă constituţională profundă, pe motiv că cea actuală nu mai corespunde etapei de dezvoltare în care se găseşte lumea în acest moment.

Dan Barna favorizează o republică semiprezidenţială, în timp ce Kelemen Hunor a insistat asupra puterii Parlamentului.

De asemenea, toţi cei trei candidaţi sunt de acord că alegerile anticipate ar rezolva actuala criză politică în care se află România, dar Kelemen Hunor a atras atenţia că, în baza legilor actuale, organizarea acestora e aproape imposibilă.

Întrebaţi dacă trebuie considerată corupţia o ameninţate la adresa siguranţei naţionale, cei trei participanţi au fost unanim de acord.

”Trebuie relansată activitatea DNA”, a spus Theodor Paleologu, care a insistat însă şi asupra prevenţiei.

”Corupţia ucide, dar şi prostia face ravagii”, a declarat, la rândul său, candidatul PMP.

Dan Barna consideră că ”trebuie să avem o abordare unitară la nivel de Parlament, fără protocoale”.

”Trebuie să avem un control civil real asupra serviciilor de informaţii”, a adăugat el, întrebat despre protocoalele secrete dintre serviciile secrete şi mai multe instituţii ale statului.

Potrivit lui Kelemen Hunor, ”justiţia nu trebuie să fie un câmp tactic în niciun caz”. În opinia lui, de asemenea, magistraţii nu trebuie să fie jucători politici.

Din păcate, aceasta a fost singura dezbatere electorală la care au participat doar jumătate dintre candidații cu șanse, conform sondajelor de opinie. Klaus Iohannis este marele favorit în ce privește câștigarea scrutinului de duminică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Melteanul Cumpănașu către cei care-l critică: „Voi nu aveți soții atât de frumoase ca a mea! Sunteți geloși și penibili!”

 

 

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. DAN BARNA este (din… TOATE punctele-de-vedere !) MUUUULT (!) PESTE contracandidatii sai, inclusiv peste… LENESUL (!) care a DORMIT (EFECTIV !!!!!!!!!!), in ultimii cinci ani, la Palatul Cotroceni !!!

    Deocamdata, in primul-tur, VOTAȚI candidatul „ALIANȚEI 2020” U.S.R.-PLUS, DAN BARNA, pentru a înregistra… PREMIERA (!) unui tur-doi la „prezidențiale” FĂRĂ… „CIUMA-ROȘIE” (!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -