joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsBalamuc la "suveraniști": ex-PSD-istul Ilan Laufer se rupe de AUR și-i aduce...

Balamuc la „suveraniști”: ex-PSD-istul Ilan Laufer se rupe de AUR și-i aduce acuzații grave lui George Simion

-

După telenovela de mahala a soților Șoșoacă, „polul suveranist” produce un nou episod de balamuc: la câteva luni după ce a intrat cu partidulețul său în Alianța AUR, fostul ministru PSD-ist Ilan Laufer se rupe de George Simion și-i aduce acuzații foarte grave. Balamucul e în plină desfășurare!

Președintele partidului Forța Identității Naționale (FIN), Ilan Laufer (40 de ani), a anunțat vineri despărțirea de George Simion și de Alianța AUR, în urma unei decizii luate în unanimitate de membrii formațiunii.

Fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta, Ilan Laufer îl acuză pe liderul AUR de încălcări grave ale mai multor articole din „Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței”, dar și că-și tratează colaboratorii „cu dispreț și umilință”.

Ilan Laufer s-a rupt de AUR printr-un anunț făcut pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -

George Simion, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a semnat în luna noiembrie 2023 protocolul de asociere cu Forţa Identităţii Naţionale (FIN), promițând construirea unui „pol suveranist autentic„. Simion s-a lăudat atunci că drumul spre 50%+1, la alegerile din 2024, „este matematică pură”.

Acum, liderii AUR spun că plecarea lui Ilan Laufer din Alianța AUR este „binevenită”, pentru că partidulețul acestuia e „produsul Sistemului”, iar Laufer e „omul lui Coldea”.

Cea mai dură replică dată lui Ilan Laufer a venit – tot pe Facebook – din partea lui Marian Cucșa (ex-ALDE), actualul președinte al Partidului Republican, membru al Alianței AUR. Cucșa l-a acuzat pe Laufer că este „o conservă coldistă” și că ar fi, de fapt, un infiltrat al serviciilor.

- Advertisement -

După războiul comunicatelor transmise prin Facebook, beligeranții s-au întâlnit seara la Antena 3 CNN, televiziunea familiei lui Dan Voiculescu. Ilan Laufer a prins ocazia și a lansat o bombă cu dispersie: „George Simion și-a adus amanta în alianță – pe Marian Cucșa!”.

Ianuarie 2024: Laufer și Simion acționau încă împreună / FOTO: Inquam Photos – George Calin

Anunțul lui Ilan Laufer (pe Facebook)

„Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR”

„De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membri ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic.

Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă. Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată. Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duc la distrugerea acestui proiect politic și vor duce la distrugerea Partidului AUR.

Cu toate că Președintele AUR și-a pus semnătura pe «Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR», acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta:

– Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.

– Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun;

– Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual.

Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR.

Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO.”

Ilan Laufer acuză încălcarea Protocolului, dar agită niște hârtii cu antetul ANAF! / FOTO: Facebook

Replica lui Marian Cucșa, aliatul lui George Simion

„Conservele lui Coldea au ieșit la atac”

„Alianța AUR este forța națională care primește cu brațele deschise pe toată lumea care gândește și simte românește! Alianța AUR crede în șansa fiecărui român de a lupta pentru România!

Din aceste motive, partidele care formează Alianța au devenit un pericol pentru planurile dușmanilor României, pentru cei care ne-au ținut toți acești ani în mizerie și care au participat la furtul avuțiilor țării.

Generalul Coldea, slugile sale din media și din mediul de afaceri, conservele sale din politică au fost activate pentru a distruge AUR.

În încercarea de a se salva, după apariția investigațiilor media din ultimele săptămâni despre afacerile ilegale ale lui Florian Coldea, acesta a decis să-și activeze conservele din politică. Un om care a făcut zeci de milioane din comisioane și trafic de influență, un om care i-a băgat la pușcărie pe români pentru a vinde țara vrea acum să pună Președintele României.

De cîteva săptămâni, fostul nostru aliat Ilan Laufer a decis din păcate să asculte ordinele lui Coldea și să intre în planurile politice ale acestuia.

A făcut-o în spatele cortinei, prin mai multe întâlniri cu «generalul negru» la un restaurant din zona Băneasa, dar și public în emisiuni ale unei televiziuni de știri, spre exemplu în data de 16 februarie, transformându-se în avocatul lui Coldea. Dacă Ilan Laufer face aceste lucruri crezând că Florian Coldea îl va scăpa de problemele penale sau dosarele de la diferite Parchete, se înșală, Coldea și-a băgat la pușcărie toți aliații.

Poziția oficială a Alianței AUR este că Florian Coldea este direct responsabil de abuzuri, fapte ilegale, încălcări ale Constituției împotriva românilor, împotriva oamenilor de afaceri români și împotriva intereselor României. Mai mult, Coldea a fost în toată activitatea sa cel mai mare dușman al mișcării unioniste și a făcut jocurile unei puteri estice împotriva României.

Oricine este aliatul lui Coldea va fi exclus din Alianță!

Cunoaștem planurile lui Coldea de a sparge AUR, de a-și folosi relațiile din justiție pentru a face dosare liderilor Alianței, de a utiliza agenții săi din media pentru a răspândi fake news. Cunoaștem planurile lui Florian Coldea de a infiltra PSD și de a-și folosi inclusiv «conservele» din PSD. Cunoaștem planurile lui Coldea de a destructura și de a sparge PNL în bucățele pentru a susține candidatura la prezidențiale a Laurei Kovesi.

Având în vedere implicarea directă a lui Florian Coldea în jocul politic împotriva Aliantei AUR:

– Credem că Serviciul Român de Informații este o instituție fundamentală a statului, în care femeile și bărbații care poartă uniforma cu cinste, subofițeri, ofițeri și personal civil, trebuie să asigure ordinea constituțională a României și să apere interesele românilor. Acțiunile lui Florian Coldea aduc grave prejudicii acestei instituții.

– Solicităm instituțiilor statului și în special Serviciului Român de Informații să clarifice dacă activitățile ilegale derulate de Florian Coldea în ultimul an în zona politică, prin oamenii săi infiltrați în PSD, PNL și AUR, beneficiază de girul serviciului sau sunt acțiuni personale.

– Solicităm SRI să adopte măsurile legale și să informeze beneficiarii de informații și Comisia de control SRI de urgență cu privire la toate aceste activități care aduc atingere ordinii constituționale.

– Solicităm Comisiei de control să declasifice de urgență audierile lui Coldea, pentru ca întreaga țară să vadă dimensiunea implicării acestuia în viața politică.”

Marian-Gheorghe Cucșa a fost deputat ALDE în mandatul 2016-2020

Dan Tănasă: „Laufer a lins clanța la AUR ca să-l primim. Coldea poate să-și ia păpușa acasă!”

Vineri seara, în emisiunea „Exces de Putere” de la Antena 3 CNN, scandalul din interiorul Alianței AUR s-a dezvoltat prin trei trompete politice: Ilan Laufer (FIN), Marian Cucșa (Partidul Republican) și Dan Tănasă (AUR). Primul se afla în studio, ceilalți doi au intervenit prin telefon.

Într-o secvență suprarealistă, Ilan Laufer a spus că George Simion (37 de ani) „și-a adus amantul”  în această alianță, referindu-se la Marian Cucșa (38 de ani)!

Ilan Laufer: Uitați ce zice domnul Simion, că eu sunt o „conservă coldistă”. Domnul Simion, care și-a adus amanta în politică…

Adrian Ursu (Antena 3 CNN): Care amantă? Cum o cheamă?

Ilan Laufer: Marian Cucșa! E amanta lui, așa se vorbește prin AUR. Spun și eu ce-am auzit.

Dan Tănasă

Dan Tănasă: Domnul Laufer a picat testul, după venirea în Alianța AUR. Poate Coldea l-a trimis pe domnul Laufer…

Ilan Laufer: Aș spune: securiștii strigă securiștii. Cam asta se întâmplă aici…

Adrian Ursu (Antena 3 CNN): Ce test a picat domnul Ilan Laufer?

Dan Tănasă: În primul rând, a picat testul demnității umane. A lins clanța la AUR de foarte multe ori până să-l primim, să vedem ce face. A picat primul test al demnității.

Adrian Ursu: Domnule Cucșa, cine v-a scris textul care zice dl Laufer că nu a fost conceput de dumneavoastră… în care ați formulat diverse acuze la adresa domnului Laufer…?

Marian Cucșa: Domnul din platou (Ilan Laufer – n. red.) a făcut niște acuze legate de niște chestiuni personale, de natură sexuală, și-l îndemn să aducă dovezi, pentru că-l voi acționa în instanță. Așa ceva nu se poate să spună public într-o emisiune.

Ilan Laufer: Nu am făcut nicio afirmație. Am zis că și-a pus amanta… asta poate să fie și o relație de prietenie, nu am făcut o acuză sexuală.

Oana  Zamfir (Antena 3 CNN): Aveți amante bărbați, domnule Laufer? Așa vă alintați prietenii? „Amanta mea… Ce mai face, Ionele?” Domnule Laufer, dacă știam că aici ajunge dialogul din această seară, nu ați fi fost în veci în acest platou!

Adrian Ursu: Domnule Cucșa, care este resortul acestei relații apropiate, acestei influențe de care sunteți acuzat asupra lui George Simion?

Marian Cucșa: Construiesc acest pol suveranist alături de George Simion, prin încredere, determinare și seriozitate. Faptul că există respect între doi oameni, care au principii și valori comune… nu permit nimănui să facă acuze de natură efectiv abjectă!

Ilan Laufer: Cine v-a dat acest text, domnule Cucșa? Să faceți niște acuzații acolo care nu au nicio legătură cu realitatea. Sunteți crescuți de securiști și îmi spuneți mie că sunt „conserva lui Coldea”?! Uitați-vă la textul pe care l-ați postat astăzi! Nu vă este rușine? Protocolul de ce nu a fost respectat, domnule Cucșa?

Dan Tănasă: Vreau doar să spun că domnul Coldea poate să-și ia păpușa acasă. Am mirosit-o, am dibuit-o. Domnul Coldea poate să-și ia păpușa acasă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

* VIDEO. Șoșoacă a fost repudiată și de propriul tată! „Nu mai vorbește cu mine de când m-am dus nevaccinată și fără «botniță»”

* Piedone, prins cu escrocheria: și-a înfipt ginerele în Primăria Sectorului 5, la „vânzarea spațiilor comerciale”! ANI l-a găsit pe primar în conflict de interese

* HORROR. Beizadeaua de la Realitatea spune insistent, în direct, că Băsescu moare în curând! „Dacă mai aveți câteva zile pe pământ…” / „Oricine ajunge acolo știe că nu mai are multe zile”

* Un mesaj toxic: „dojana” adresată de Sinodul BOR putinistului Teodosie „Mache” Tomitanul, liderul grupării „suveraniste” din BOR, în cel mai dificil an electoral din istoria postcomunistă a României

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -