luni, aprilie 15, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Mulțime uriașă de ruși la înmormântarea lui Navalnîi, în ciuda represiunii...

VIDEO. Mulțime uriașă de ruși la înmormântarea lui Navalnîi, în ciuda represiunii și a amenințărilor regimului. Oamenii scandau: „Putin criminal!”. La TV se transmitea despre problemele SUA

-

Un număr incredibil de mare de ruși a participat vineri, la Moscova, la funeraliile disidentului Alexei Navalnîi, mort la 47 de ani într-o închisoare din Siberia. Gestul este unul impresionant, ținând cont că regimul îi vânează pe cei care dau și cel mai mic semn de opoziție, pe unii închizându-i, iar pe alții – trimițându-i pe front, în Ucraina.

Vineri a devenit destul de clar de ce regimul Putin a ezitat îndelung să încredințeze cadavrul lui Navalnîi familiei sale. Exista temerea că, și după moarte, acesta ar putea crea probleme. Iar acest lucru s-a întâmplat, foarte mulți ruși luând parte la înmormântare. Mulțimea a strigat „Putin criminal!“, iar canalele rusești de Telegram au scris că rândul celor așezați pentru a-și lua rămas bun de la Navalnîi depășea un kilometru.

Autoritățile au răspuns previzibil, în stilul clasic al regimului din Rusia: au închis pentru publicul larg cimitirul unde a fost dus și înmormântat Navalnîi, iar pe străzi a fost desfășurat un impresionant număr de forțe speciale.

- Advertisement -

În acest timp, la posturile de televiziune rusești nu s-a pomenit nicio secundă despre înmormântarea lui Navalnîi. Pe ecrane rulau emisiuni despre Hunter Biden (fiul președintelui american Joe Biden), despre problemele cu migrația de la frontierele SUA, despre declarațiile lui Trump, problemele de sănătate ale lui Lloyd Austin și multe altele – dar nimic despre subiectul zilei în Rusia.

- Advertisement -

Evenimentele de vineri au arătat din nou cât de șubred este, de fapt, regimul lui Puti, în ciuda sondajelor care-l prezintă ca având un capital de simpatie zdrobitor. Este al doilea moment care naște semne de întrebare în ultimul an, după revolta mercenarilor Wagner ai lui Prigojin, în iunie. Atunci, întreaga lume a asistat stupefiată la cursa fără obstacole pe autostradă a mercenarilor, care au înaintat nestingheriți spre Moscova cale de sute de kilometri. Acel eveniment a arătat că, de fapt, susținerea lui Putin în rândurile Armatei și ale elitelor politico-militare este îndoielnică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Alexei Navalnîi va deveni simbolul luptei împotriva imperialismului banditesc si criminal al lui Putin.
    Până acum Putin a încercat sa salveze aparențele pozând în omul care se opune agresivității Occidentului. Acum lumea este lămurita, Rusia a încăput pe mîna unui nebun paranoic și răzbunător. Îl așteaptă Scaraotchi în iad sa-l felicite pentru ce a făcut pe lumea asta. Nu știm cind va ajunge acolo, nu ne interesează, dar va ajunge adjunctul Intunecimii Sale, la fel Ucigă-l Toaca și Ucigă-l Crucea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -