luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsFaraonul: RAAPPS îi pregătește pe furiș lui Iohannis o vilă de 9...

Faraonul: RAAPPS îi pregătește pe furiș lui Iohannis o vilă de 9 milioane de euro în centrul Capitalei, pe Bulevardul Aviatorilor! A șaptea casă a președintelui venit de la Sibiu

-

Obsesia pentru case a președintelui Klaus Iohannis continuă în mod patologic cu o operațiune fără precedent în istoria post-1989 a României: RAAPPS îi amenajează din bani publici o mega-vilă de lux în centrul Bucureștiului, dezvăluie jurnaliștii Sorin Semeniuc și Dan Tăpălagă în G4Media.ro. Fostul sediu al PNL și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 este refăcut și transformat în „locuință individuală“ unde se va muta „faraonul“ României, după ce-și va încheia și cel de-al doilea din nefastele sale mandate la Cotroceni.

Lucrările de reamenajare pentru noua casă a lui Iohannis costă 45 de milioane de lei (9 milioane de euro). Este ceva exorbitant, nu s-a mai întâmplat așa ceva cu niciunul din cei 3 președinți pe care i-a avut România după 1990 (Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu).

Toți trei au beneficiat de vile de protocol, conform prevederilor legale, după ce și-au terminat mandatele, dar în niciunul din cazuri nu s-a ajuns să se cheltuiască o asemenea sumă uriașă, iar reședința aleasă să fie de asemenea dimensiuni colosale într-un loc atât de central.

Lui Traian Băsescu, cel care a avut curajul să înceapă lupta anticorupție și în mandatul căruia au ajuns la pușcărie oligarhul Dan Voiculescu și ex-premierul Adrian Năstase, i-a fost luată înapoi vila de protocol la câțiva ani după ce i s-a terminat mandatul, sub motiv că a fost descoperit ca informator al fostei Securități.

- Advertisement -

Klaus Iohannis, cel care a readus oligarhii la putere în România, beneficiază în schimb de onoruri și condiții fără precedent. Și Ion Iliescu, fost mare lider comunist, își trăiește bătrânețea liniștit într-o vilă de protocol.

Iohannis mai are 6 proprietăți imobiliare în Sibiu: 3 apartamente și 3 case

Noua vilă a lui Klaus Iohannis e situată în Cartierul Primăverii, la doar câteva sute de metri de fosta reședință a dictatorului Nicolae Ceaușescu și vizavi de Parcul Herăstrău, în cea mai scumpă zonă rezidențială din România.

Terenul pe care i se face noul palat președintelui este de 1.110 metri pătrați și are trei imobile:

- Advertisement -

* clădirea propriu-zisă care va fi transformată din clădire de birouri în vilă de locuit pentru Klaus, Carmen și pajii lor, constând din subsol, parter și un etaj cu suprafața construită la sol de 475 de metri pătrați și suprafață construită desfășurată de 1.265 de metri pătrați;

* un garaj cu suprafața de 43 de metri pătrați;

* o cabină de pază la poartă cu 23 de metri pătrați.

Aceasta va fi prima casă a lui Iohannis în București, pe lângă cele 6 pe care le-a deținut (sau încă le mai deține) la Sibiu, conform declarației de avere din 2022. În orașul ardelean, unde a fost primar, actualul președinte a pus mâna pe 6 proprietăți imobiliare: 3 apartamente și 3 case.

Una din cele 3 case este moștenirea lăsată în 1992 de părinții lui Klaus, când au emigrat în Germania. Locuința are 377 de metri pătrați. De asemenea, Carmen – soția sa – a primit ca moștenire un apartament de 67 de metri pătrați.

Restul au fost obținute pe parcurs, unele dintre ele prin mijloace controversate sau de-a dreptul ilegale. Un apartament de 84 de metri pătrați a fost cumpărat de Iohannis în 1997, pe când era inspector școlar la Sibiu.

Dar marele elan l-a căpătat după 2000, când a fost ales primarul Sibiului. În anul următor, 2001, a cumpărat un alt apartament uriaș, de 253 de metri pătrați, iar în 2007 a mai luat două case, de 76 de metri pătrați și, respectiv, de 64 metri pătrați.

Când, înainte să fie ales prima oară președinte al României, a fost întrebat într-o emisiune cum a avut atâția bani încât să-și cumpere casele, Iohannis a răspuns ironic: „Din meditații!”. Următoarea întrebare a fost de ce alți profesori (Iohannis e profesor de fizică) nu reușesc și ei să-și cumpere nenumărate case din meditații, actualul peședinte al României a replicat batjocoritor de-a dreptul: „Ghinion!”.

Familia Iohannis a încercat să pună mâna, cu acte false, și pe un alt imobil situat în centrul Sibiului

Pe lângă cele 6 proprietăți imobiliare din Sibiu, familia Iohannis a avut și o a șaptea, pe care a pus mâna fraudulos în 1999. Klaus și Carmen Iohannis, în cârdășie cu o altă familie, au obținut cumva retrocedarea parterului unui imobil aflat foarte aproape de centrul Sibiului, apoi au cerut în instanță să li se retrocedeze și cele două etaje.

Unul dintre proprietarii locuințelor din imobil, care cumpărase de la stat apartamentul, a dat însă în judecată familia Iohannis, arătând că aceasta obținuse retrocedarea folosind acte false! De fapt, Carmen Iohannis avea dreptul să moștenească doar o optime din spațiul existent în imobil, și nu toată casa!

Procesele s-au tărăgânat 16 ani, până în 2015, când actualul președinte al României a pierdut definitiv. Între timp, în acest interval, Iohannis închiriase parterul obținut ilegal Băncii Raiffeisen, de la care a încasat chirie de 320.000 de euro!

Presat de noul său statut, de șef al statului ales de români pentru promisiunea că va lupta cu corupția și va reforma România, Iohannis a promis, după pierderea procesului, că va restitui chiria încasată ilegal. Dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI: 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -