vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDezvăluiriPiedone, prins cu escrocheria: și-a înfipt ginerele în Primăria Sectorului 5, la...

Piedone, prins cu escrocheria: și-a înfipt ginerele în Primăria Sectorului 5, la „vânzarea spațiilor comerciale”! ANI l-a găsit pe primar în conflict de interese

-

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și președintele Partidului Umanist Social-Liberal (PUSL) – partidulețul lui Dan Voiculescu –, nu se dezminte: a rămas același combinator pentru care legea e facultativă. El și-a plasat ginerele într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale, unde „joacă banul” precum călușarii!

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că a descoperit un conflict de interese administrativ care-l vizează pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Acesta a semnat decizia de numire a ginerelui său, Andrei Bogdan Șerban, într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale, „uitând” că legea îi interzice așa ceva.

ANI precizează că primarul Sectorului 5 a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

ANI a precizat: „Popescu Cristian Victor Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”.

- Advertisement -

Cristian Popescu Piedone (PUSL) a anunțat că va candida la Primăria Capitalei, iar fiul său, deputatul Vlad Popescu (PSD), va încerca să-i succeadă la Primăria Sectorului 5. Tatăl are 61 de ani, iar beizadeaua – 34.

Piedone și fiul său, Vlad Popescu (deputat PSD). Amândoi vor să fie primari

Comunicatul ANI

„Popescu Cristian Victor Piedone – conflict de interese administrativ”

„În exercitarea atribuţiilor de primar, a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 RON.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

- Advertisement -

* Art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative».

* Art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public».

* Art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, potrivit căruia «(1) Alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevăzute de cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru: a) soț, soție sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv».”

Averea lui Andrei Șerban, ginerele lui Piedone

Andrei Bogdan Șerban, ginerele lui Piedone

Ginerele Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, se numește Andrei Bogdan Șerban. Acesta e însurat cu fiica edilului, Ana Șerban (fostă Popescu). Cei doi s-au căsătorit în 2018 și au împreună doi copii.

Din 2020, Andrei Șerban este consilier local la Sectorul 5, din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), fiind ales însă pe lista PSD. Președintele PUSL (partidulețul lui Dan Voiculescu) este Cristian Popescu Piedone, socrul lui Andrei Șerban.

Potrivit declarațiilor de avere pentru anii 2021 și 2022, ultimele disponibile, ginerele primarului a încasat de la stat, anual, în jur de 30.000 de euro. El a fost plătit din trei locuri diferite, la care s-a adăugat indemnizația de consilier local la Sectorul 5.

Proprietăți lui Andrei Bogdan Șerban, menționate în declarațiile de avere:

 • 1/2 dintr-o casă de locuit de 102 mp în București (moștenire din 2002);
 • o casă de vacanță de 70 mp în Mamaia (cumpărată în 2018);
 • un ceas Rolex de 15.000 de euro (dobândit în 2017);
 • un ceas Patek Philippe de 25.000 euro (dobândit în 2008);
 • un tablou de 7.000 de euro (dobândit în 2019);
 • bijuterii de 28.000 euro (dobândite în perioada 2010-2022).

În 2021, Andrei Bogdan Șerban a avut patru locuri de muncă, toate la stat (două la Primăria Sectorului 4, două l Primăria Sectorului 5), și a încasat 116.759 de lei din bani publici, cu o medie de aproape 2.000 de euro pe lună.

De unde au venit banii lui Andrei Bogdan Șerban în 2022:

 • consilier la Cabinetul primarului Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD) – 54.612 lei;
 • referent la compania Totul Verde, ce aparține Primăriei Sectorului 4 – 21.000 de lei;
 • indemnizație de consilier local la Sectorul 5 – 13.140 de lei;
 • membru în Comisia de vânzare a spațiilor comerciale de la Sectorul 5 – 60.236 de lei.

Așadar, venitul oficial al lui Andrei Bogdan Șerban, în 2022, de la patru surse bugetare de stat (două la Primăria Sectorului 4, două la Primăria Sectorului 5), a fost de 148.988 de lei – circa 30.000 de euro pe an. În medie, 2.500 de euro pe lună.

Andrei Bogdan Șerban a încasat și alocația pentru copii – 10.644 de lei.

El a câștigat și din pariuri sportive, la Superbet – 61.138 de lei.

Ana Șerban (soția lui Andrei Șerban și fiica lui Piedone) a lucrat la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4, de unde a încasat 20.2200 de lei.

Andrei Bogdan Șerban are un depozit bancar, la BCR, de 95.292 de lei (peste 19.000 de euro).

El a declarat că mai deține:

 • un ceas Rolex de 17.500 de euro
 • un ceas Patek Philippe de 35.000 de euro
 • un tablou de 7.000 de euro
 • bijuterii de 30.000 de euro.

Potrivit declarației de avere depuse anul trecut, ginerele lui Piedone a rămas în 2022 cu aceleași proprietăți imobiliare din 2021, dar a mai dobândit un BMW (an de fabricație 1987), prin contract de vânzare-cumpărare.

Piedone: „Agenţia Naţională de SECURITATE nu mă vrea la Primăria Capitalei! Dau în judecată ANI”

Imediat după ce a primit înștiințarea privind acțiuna deschisă împotrva sa de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Cristian Popescu Piedone a ieșit la atac. El vede „o acțiune politică”, după ce a anunțat că va candida la Primăria Capitalei.

Piedone stâlcește voit numele instituției care-l acuză, numind-o „Agenţia Naţională de SECURITATE”. ANI l-a acuzat pe primar de conflict de interese administrativ.

În două postări succesive pe Facebook (cu multe majuscule, semn de clătinare mintală!), precum și în câteva intervenții la TV, Piedone s-a victimizat și chiar a amenințat cu „revoluția”, chemând „poporul” să-i fie alături.

Văicăreala și amenințările lui Piedone

„Agenția Națională de SECURITATE nu mă vrea la Primăria Capitalei!

Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpușar în fruntea bucureștenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș, deopotrivă!

Chiar aseară, Victor Ciutacu m-a atenționat că interesele unora mi-ar putea aduce dosare penale sau chiar arestare până în alegeri!!!

ANI, mama lui ANI și toți securiștii care lucrează împotriva țării NU MAI POT PĂCĂLI ROMÂNII!

DE DATA ACEASTA, LÂNGĂ PIEDONE SUNT TOȚI ROMÂNII BATJOCORIȚI VREME DE 30 DE ANI DE SECURIȘTI ȘI DE HOȚII ȚĂRII!!!

Stimați cetățeni de bună credință, Securitatea Comunistă trăiește sub masca ANI.

Ei VOR FRÂNĂ PE CANDIDATURA LUI PIEDONE LA Primăria Capitalei!

CETĂȚENII CARE ÎȘI VOR BUCUREȘTIUL ÎNAPOI SUNT ÎNSĂ ALĂTURI DE PIEDONE!

De când ANI a anunțat în presă că mă acuză, cetățeni de peste tot mă sună și îmi trimit mesaje de încurajare! Le mulțumesc și ii anunț că NU MĂ SPERII, NU RENUNȚ, MERG ÎNAINTE ȘI DOAR ÎNAINTE!

Dacă securiștii și hoții de țară vor revoluție națională, atunci va fi revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori!

Pentru toți securiștii care lucrează împotriva poporului, eu, Piedone, anunț:

Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia!

Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei!

Hoții țării să știe următoarele:

Dosarele, pușcăria și securitatea voastră NU MĂ SPERIE!

Cristian Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Capitalei!

Deputatul Vlad Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Sectorului 5!

Piedone”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Grabă mare că erau pe drojdie…. 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -