Avertisment devastator al fostului premier: România se îndreaptă spre catastrofă economică și faliment „din cauza intervenției statului cu bocancii asupra pieței“. PNL riscă să nu supraviețuiască dezastrului

2
1560
Doi incompetenți puși de președinte să facă praf economia României: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Dezastrul economic în care se prăbușește România, împreună cu întreaga sa populație, a fost descris în câteva cuvinte de fostul premier liberal Florin Cîțu, într-o postare făcută joi dimineața pe contul său de Facebook. Acesta arată că toți indicatorii sunt alarmanți, inflația, dobânzile și taxele cresc, în timp ce veniturile scad, companiile dau faliment și produsele dispar din magazine. Totul, spune Cîțu, nu din cauza cuiva din exterior, așa cum pretinde Guvernul PSD-PNL, ci din cauza faptului că statul a început să intervină „cu bocancii” în economie.

Marginalizat în propriul partid după ce a fost detronat și din poziția de președinte al PNL, Cîțu nu mai are nimic de pierdut și prezintă joacă acum rolul nebunului care îndrăznește să strige adevărul la curtea regală. Fostul premier avertizează că „România este în pragul falimentului”, iar „modelul socialist implementat în special după 1 aprilie a dat faliment”.
Dezastrul produs asupra țării de intrarea PSD la guvernare și de impunerea măsurilor populiste va genera efecte pe termen lung, anunță Cîțu. Lucrurile încă mai pot fi îndreptate, dar în curând acest lucru nu va mai fi posibil decât cu costuri foarte mari și suferințe enorme.

Foarte interesant este avertismentul subtil pe care Cîțu îl transmite propriilor colegi din PNL în finalul analizei: e posibil ca “unele partide” să nu supraviețuiască prăbușirii economice spre care se îndreaptă în acest moment România.

Cîțu nu e primul liberal care face astfel de avertismente. Un alt fost președinte al PNL, Valeriu Stoica, spunea același lucru în urmă cu mai multe luni. Iar istoricul liberal Stelian Tănase le-a spus liderilor PNL în față, de la microfon, în timpul discursului ținut cu ocazia împlinii a 147 de ani de la înființarea partidului, că această coaliție cu PSD va distruge formațiunea.

Florin Cîțu: „Inflația crește, dobânzile cresc, taxele cresc, veniturile scad, numărul companiilor radiate crește, produsele dispar din magazine din cauza intervenției statului cu bocancii asupra mecanismelor pieței”

„Este nevoie de o resetare, URGENT!

Toată lumea este de acord că măsurile economice implementate în ultimele luni au fost greșite.

Inflația crește, dobânzile cresc, taxele cresc, veniturile scad, numărul companiilor radiate crește, produsele dispar din magazine din cauza intervenției statului cu bocancii asupra mecanismelor pieței etc.

Este ridicol să se dea vină pe tot felul de cauze externe în loc să recunoască „decision-makers” că din cauza măsurilor populiste luate până acum am ajuns aici. România este în pragul falimentului!

Modelul socialist implementat, în special dupa 1 aprilie 2022, a dat faliment. Exact cum estimam la începutul anului. Singurele soluții care îi vor ajuta pe toți românii sunt cele care pun în valoare mecanismele economiei de piață și nu cele care le subminează.

Cu curaj putem să schimbăm lucrurile. Încă nu este prea târziu. Atlfel, prăbușirea o să fie mult mai dură și cu consecințe pe termen foarte lung.

P.S. Este posibil ca unele partide politice să nu supraviețuiască prăbușirii dacă nu schimbă ceva acum.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Săgeata Rusiei” recidivează. Răcnete isterice la RTV: „RoExit! Marș! Marș afară! Voi milita să ieșim din Uniunea Europeană!”

Rușii l-au împușcat pe dirijor! Artistul refuzase să cânte „binefacerile” aduse de invadatori în Herson

Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

* Putin a făcut praf rezervele de aur și valută ale Rusiei. Îi mai ajung banii pentru cel mult 17-18 luni de război. A cheltuit deja 102,5 miliarde de dolari

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

2 COMENTARII

  1. Cîțu ăsta e un bou. România e în faliment din 1989, nu de azi de ieri. Cu un popor care-și votează într-o veselie călăii, nu ai cum să progresezi. Singurul gînd al românului pe care-l are după ce se trezește din somn este: azi ce mai ciordesc, pe cine mai țepuiesc? Asta e singura formă de supraviețuire a românilor, moștenire de la comunism. Am avut o șansă istorică după 1989, dar, pentru că România nu este nimic altceva decît o gubernie rusească, suntem unde suntem acum. Suntem conduși de ruși, partidele sunt rusificate pînă la măduvă, așa că, degeabă dă din drîmbă Cîțu. Cîțu să-și vadă de mîrșeviile pe care le-a făcut el însuși. El n-ar mai trebui să iasă în public pentru ce a făcut cînd era pe cai mari. Nu-i nici o diferență între el și Ciolacu sau Ciucă. Toți sunt niște boi mizerabili, borhot uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here