sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDisperare în direct, la Moscova: "Situația e foarte grea. Ucrainenii ne depășesc...

Disperare în direct, la Moscova: „Situația e foarte grea. Ucrainenii ne depășesc numeric cu 4 la 1. Sunt antrenați în străinătate, la standarde NATO, au armament de mare precizie. Ne așteaptă două luni foarte grele, cu masive pierderi teritoriale”

-

Propaganda lui Putin a început să pregătească psihologic populația Rusiei pentru vești proaste. Oamenii sunt avertizați că vor urma momente foarte grele și că trebuie să se aștepte la „masive pierderi teritoriale” și înfrângeri în următoarele luni. Miercuri seara, în direct la postul de televiziune Rossia 1, telespectatorii au fost informați că, deși armata rusă va apăra Hersonul, e posibil ca acesta să fie cucerit de ucraineni. Veștile venite de la corespondentul Komsomolskaia Pravda au fost răvășitoare. Practic, nicio rază de speranță n-a răzbătut către publicul rus.

În studioul TV, gazda Olga Skabeeva, înnegurată, a făcut introducerea anunțând că „totul e dificil în Herson” și că „forțele ucrainene asamblează o forță de șoc”.

De la fața locului, reporterul Aleksandr Koț, de la Komsomolskaia Pravda, a pornit apoi avalanșa veștilor proaste: „situația e foarte grea“, ucrainenii au tăiat căile de aprovizionare pentru trupele rusești de pe malul stâng al Niprului, rușii sunt surclasați numeric și au în față unități ucrainene pregătite la standarde NATO în Marea Britanie.

Printre rânduri, reporterul rus și-a informat telespectatorii că armata lui Putin n-are nicio șansă: ucrainenii sunt echipați cu armament ultramodern, de înaltă precizie, iar artileria rusă are „o grămadă de probleme”. Deși forțele rusești sunt hotărâte să apere Hersonul, jurnalistul Koș a avertizat că e de așteptat să se ajungă la crâncene lupte de stradă în oraș. Acest lucru înseamnă, automat, că nici măcar comandanții ruși nu cred că vor putea păstra actualul cap de pod.

- Advertisement -

După această expunere a situației locale, jurnalistul a informat publicul din Rusia că situația este pretutindeni la fel de grea și că urmează două luni infernale. „Nu vreau să dau iluzii nimănui”, a spus mohorât corespondentul: „Nu vor fi niciun fel de vești bune în următoarele două luni, asta e sigur. Pierderi teritoriale severe se anunță în aceste două luni“. Cu un ultim efort, pentru a le da oamenilor, totuși, ceva de care să se agațe, Aleksandr Koț a încheiat incert: „Dar înfrângerea într-o bătălie nu înseamnă pierderea războiului“.

În final, moderatoarea Olga Skabeeva s-a întrebat retoric cum a fost posibil ca actuala conducere a Rusiei să-și imagineze că Zelenski va fugi, iar NATO nu va ajuta Ucraina.
Citiți în continuare traducerea dialogului de la televiziunea Rossia 1.

„Va trebui să perseverăm, să strângem din dinți. Nu vor fi niciun fel de vești bune în următoarele două luni, asta e sigur. Se anunță pierderi teritoriale severe“

- Advertisement -

Moderatoarea Olga Skabeeva: Saș, înțelegem că totul e dificil în Herson. Care sunt motivele principale de îngrijorare? Avem informații despre forțele ucrainene care asamblează o forță de șoc acolo. Câți oameni, ce fel de echipament? Pentru ce ar trebui să fim pregătiți? Ce să anticipăm? De ce am decis să transportăm oamenii de acolo?

Aleksandr Koț, corespondentul Komsomolskaia Pravda: Pentru că suntem îngrijorați de viețile lor, în primul rând și mai ales. Casele și apartamentele pot fi refăcute. Rezidenții din Mariupol pot confirma asta. Ne amintim bătăliile dificile pentru acel oraș. Azi, noi cartiere răsar acolo. Aici, în regiunea Herson, situația e foarte grea. În toate aceste luni, tabăra ucraineană a lucrat sistematic la tăierea liniilor de aprovizionare ale forțelor noastre în zona barajului de la Nova Kahovka și în zona podului Antonovski. Chiar în acest moment, logistica pentru forțele noastre de pe malul stâng al râului Nipru este foarte complicată. Bineînțeles, acestea sunt aprovizionate pe podurile de pontoane și cu feribotul. Din nefericire, nu există o conexiune deplină între malul stâng și cel drept al râului. Aceasta creează dificultăți pentru trupele rusești, în special de când de cealaltă parte a liniei frontului ne confruntăm cu forțe destul de substanțiale. În unele zone ale frontului, inamicul depășește forțele noastre cu 4 la 1 ca număr. Acolo sunt unități care au fost antrenate în străinătate, inclusiv în Marea Britanie, la nivelul standardelor NATO, cu arme moderne, de înaltă precizie, precum HIMARS și obuziere M777 cu muniție Excalibur, care folosește nu doar coordonate (GPS – n. red.), dar și capacități ghidate laser, precum și radare contra-artilerie AN/TPQ-37 care provoacă o grămadă de probleme artileriei noastre. Cu toate acestea, noi am ținut în loc această Armada. Nimeni aici nu spune că avem în plan să predăm Hersonul. Plănuim, mai degrabă, să îl apărăm, se pare că vor fi bătălii grele pentru oraș, în timpul cărora tabăra ucraineană nu va ezita să utilizeze orice armă împotriva cartierelor civile. Am văzut asta în trecut, nu doar în Mariupol, dar și în alte orașe precum Rubijne, Severodonețk, Lisiceansk, care au suferit distrugeri masive de la artileria inamică. Același lucru se va întâmpla cu siguranță și la Herson, în special de când comandantul operațiunii militare speciale Surovikin a spus că e posibil ca să fie folosite arme interzise. Cred că asta înseamnă folosirea muniției chimice sau inundarea zonei. Populația civilă este relocată în afara orașului pentru a minimiza pierderile printre civili. Este un pas dificil, dar total justificat. În acest moment e important pentru noi să îndurăm, să rezistăm, nu vreau să dau nimănui nicio iluzie, dar va trebui să perseverăm, să strângem din dinți de-a lungul lunii noiembrie și, mă tem, a unei părți din decembrie. Nu vor fi niciun fel de vești bune în următoarele două luni, asta e sigur. Dacă reușim să trecem peste asta, va fi o breșă. Sincer, n-am niciun dubiu că vom reuși. Pierderi teritoriale severe se anunță în aceste două luni, dar înfrângerea într-o bătălie nu înseamnă pierderea războiului.

Moderatoarea Olga Skabeeva: Saș, cu toții împreună vom da tot ce putem, fără dubii.

Vadim Gigin, invitat: Chiar acum, în toamnă, acolo e o criză a operațiunii noastre militare speciale. Da, se întâmplă, uneori apar crize în timpul războiului.

Moderatoarea Olga Skabeeva: Problema este dacă noi chiar suntem în război cu NATO, nu e un secret pentru noi, Ucraina ori NATO, dar de ce nu ne-am pregătit pentru această turnură a evenimentelor când am pornit acțiunea noastră militară? Aceasta este întrebarea principală care plutește în aer. Bineînțeles, înțelegem că livrările sunt masive, desigur, noi vedem că NATO e determinat, dar de ce a fost o surpriză asta pentru noi? De ce am crezut noi că Zelenski va fugi și NATO nu-i va ajuta? Aceasta este chestiunea care rămâne deschisă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Săgeata Rusiei” recidivează. Răcnete isterice la RTV: „RoExit! Marș! Marș afară! Voi milita să ieșim din Uniunea Europeană!”

Rușii l-au împușcat pe dirijor! Artistul refuzase să cânte „binefacerile” aduse de invadatori în Herson

Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

* Putin a făcut praf rezervele de aur și valută ale Rusiei. Îi mai ajung banii pentru cel mult 17-18 luni de război. A cheltuit deja 102,5 miliarde de dolari

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Bă, pentru orice om cu cît de cît o brumă de inteligență, are în fața lui imaginea perfectă a prostului. Ăsta e, bă, pînă la urmă rusul: un prost, un bou, un ratat. Acum 233 de zile, se lăudau, își frecau mîinile de bucurie, dansau cazacioc; acum?, acum au trecut la regrete, la lacrimi, la deznădejde. Poporul rus nu și-a dorit acest război, și nici nu-și dorește vreun război, dar e tîrît împoptriva voinței lui în acest război de un criminal, de un bolnav mintal, și nimeni nu poate să-l oprească. Proasta de reporteriță aia vorbește despre Herson ca și cum ar vorbi de Kremlin. Păi, fă, proasto, Hersonul e pămînt ucrainian, ce căutați acolo, spurcăciunilor? Credeați că sunteți înconjurați numai de lași, ca Bielorusia? La Tbilisi ați marșat fără nici o opreliște; cînd niște oameni determinați să-și apere țara vi s-au opus, v-ați kkat pe voi, la propriu, și acum nu știți pe unde să mai scoateți cămașa. Voi, rușii, sunteți paria acestei planete, sunteți niște barbari cu atitudini de ev mediu, nu aveți ce căuta pe această planetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -