„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

5
4081
Austeritatea lui Ciolacu a început cu 60 de mașini achiziționate fără licitație de Budăi, de la Ministerul Muncii

În timp ce gaura bugetară pentru primele patru luni din 2023 a trecut de 20 de miliarde de lei, iar Ciolacu și Ciucă anunțau că Guvernul dă OUG „de austeritate“, prin care taie cheltuielile statului, ministrul PSD-ist Budăi, de la Muncă, cumpăra în regim de urgență, fără licitație, 60 de mașini! Descoperirea a fost făcută de USR, care a dezvăluit escrocheria: promisiuni de economii și cumpătare la televizor în timp ce, în realitate, ministerele trăiau o frenezie a cheltuielilor pe repede-înainte, înainte să se dea OUG-ul.

OUG-ul de austeritate, așa cum a fost el marketat de PSD și PNL, își propune să economisească de la buget 5 miliarde de lei. Banii nu reprezintă decât 25% din gaura de 20 de miliarde apărută după 4 luni de guvernare în 2023, analiștii financiari estimând că până la sfârșitul anului deficitul suplimentar față de cel prognozat (și care era deja foarte mare) se va duce peste 30 de miliarde de lei (6 miliarde euro). Cauza – proasta alcătuire a bugetului pe acest an de către Ministerul Finanțelor condus de PSD prin masonul Adrian Câciu.

Numai că toată această poveste despre așa-zisa austeritate, cu înghețarea angajărilor la stat și tăierile de costuri, a fost precedată de o frenezie a cheltuielilor, toate instituțiile grăbindu-se să facă achiziții, angajări și măriri de salarii înainte de emiterea OUG.

Cristian Ghinea a pus în antiteză declarațiile solemne ale lui Ciolacu, privind măsurile de austeritate, și realitatea din teren, pe care televiziunile evită s-o prezinte.

La ordinul lui Marius Budăi, ministrul PSD al Muncii, Casele Județene de Pensii au achiziționat pe 27 aprilie, prin procedură de urgență – adică fără licitație –, 42 de mașini Dacia Duster și 16 mașini Ford Puma. Alte două mașini Skoda Octavia le-a cumpărat Budăi pentru ministerul condus de el. În total, 60 de mașini în valoare de 5,69 milioane lei (peste 1,1 milioane de euro) achiziționate chiar înainte să se emită Ordonanța de Urgență (OUG) „de austeritate“.

Mai jos, mesajul lui Cristian Ghinea.

„Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără mașini în draci, repede înainte să dea tot ei ordonanța că… nu se mai cumpără mașini“

 

„I-am prins din nou: Budăi tocmai cumpără 60 de mașini, pe procedură de urgență. Ciolacu: «e prima dată când statul strânge cureaua». Hai, sictir!

Cum zicea Ciolacu? «E pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii». Și «tăiem de la demnitari». Doar pe gură, ca de obicei. Trăim în Ferma Animalelor unde porcii conduc cu sloganuri gen «Toate animalele sunt egale» și pe ascuns se înfruptă ca… porcii.

Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără mașini în draci, repede înainte să dea tot ei ordonanța că… nu se mai cumpără mașini.

Le-a ieșit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget și dau o OUG de fațadă. E doar pentru trâmbițat.

Prima dovadă, la mașini. Budăi este tipul ăla care plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al «seniorilor», deși refuză să le crească pensiile și minte că nu îl lasă PNRR (7.8% din PIB a alocat Budăi pentru pensii anul ăsta).

Cum strânge Budăi al lui Ciolacu cureaua la stat?

A dat ordin către toate casele județene de pensii să-și cumpere mașini – 42 de Dustere (foto 1). Iar 16 dintre ele și-au mai luat și câte un Ford Puma (foto 2). Și și-a luat și Budăi la minister două Skoda Octavia (foto 3). Toate fără licitație, între 24 aprilie și 2 mai. Repede, repede, că vine OUG.

Adică Ciolacu anunță că gata, nu mai au voie să cumpere mașini și imediat după anunț, Budăi bagă repede achiziție de mașini fără licitație. V-ați prins?

În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei. Ajută Budăi «seniorii» luând mașini fără licitație la Casele de Pensii. Pensiile sunt mult sub procentul din PNRR, dar Budăi se luptă cu PNRR-ul.

OUG-ul lor e perfect imbecil în modul în care decretează «economii». Practic, fiecare primărie și instituție e pusă pe același calapod, indiferent dacă a fost dintre cei responsabil sau dintre cei care s-au porcit la angajări și cheltuieli aiurea. Un mod sovietic de gestionare a problemei în care nu contează comportamentul managerului, doar decretul de la Moscova.

Poate de pildă unele Case de Pensii chiar ar avea nevoie de mașină. În loc să lase decizia acolo, Budăi decide că fiecare casă județeană are nevoie de fix o mașină de genul X și o mașină de genul Y. Luate pe urgență. Investigăm să vedem dacă e și șpagă la mijloc.

Între timp Ciucă nu renunță la pensia specială de 18.000 lei și a blocat toată reforma aia pentru că el nu înțelege nimic din subiect. Încearcă Iohannis și Hellvig să conducă România în 2023 cu «speciali» dar nu merge, băi, că lumea e mai complexă, iar România modernă are așteptări legitime. Ciolacu își bagă rudele și cunoștințele «speciale» în CA-ul la companii de stat în timp ce semnalizează șmecher că se strânge cureaua.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Miting leșinat al AUR, care a relansat sloganul securist „Nu ne vindem țara!”, paravanul după care FSN/PSD a jefuit economia României

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* România TV a primit 12 milioane de lei, în ultimii 5 ani, doar de la Loterie! Așa finanțează clasa politică îndobitocirea poporului, pe banii lui

* Șoșoacă a aniversat Ziua Victoriei împreună cu ambasadorul rus Kuzmin. Pentru România, momentul din 1945 a însemnat trecerea totală sub control sovietic

* Prietenul lui Ponta e anchetat pentru că le-a dat rușilor (prin fugarul Șor) Aeroportul Chișinău. Iurie Leancă a fost prim-ministru, i-a făcut galerie lui Ponta la prezidențiale și a luat șpagă de la Șor

5 COMENTARII

  1. FARA LICITATIE. NOUA SCULA A PARTIDULUI SI SECURITATII.
    CEL MAI GREU E PENTRU CLANURILE CARE TREBUIE SA FACA MII DE CONTRACTE CU „statul” CA SA FIE SUB PRAG SI SA MEARGA CU INCREDINTARE DIRECTA.

    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA.

  2. Ferma Animalelor este mai reala ca oricand doar idiotii utili nu vor sa vada imaginea de ansamblu. Acum 34 de ani porcii securisto-comunisti au pus mana pe ferma si de atunci sub diverse forme ne pacalesc la fiecare 4 ani sa-i votam, in rest doar ei, milogii lor votantii si restul fraierilor platitori de taxe si impozite. Napoleon au fost pe rand toti presedintii Romaniei, iar in ultimii 10 ani Iohannis a desavarsit opera unind toata fesenismea inculta si infractoare la un loc. In 2024 vor sa mai stea o runda Budai, Ciucile si Bodele. Au pus bazele zemei clocite AUR ca o plasa de siguranta sa migreze cand se impute treaba. Uitati-va cati traseisti sunt. PNL si PSD sunt aceeasi gasca infractoare. Iulian Dumitrescu banditul Prahovei ucenicul lui Cosma a fost pe rand la PSD si acum mare barosan in PNL.

  3. TOVARASUL LOR zgonea, PROASPAT STERSLA FUND DE PARTID, ccr SI „justitie” A FOST INSTAPANIT LA ANCOM PE 9000 EUR SALARIU + SPORURI + BONUSURI + …

    VA DUBLA SI EL NUMARUL DE LACUSTE DE PARTID (SI SECURITATE?) ANGAJATE PRECUM A FACUT SI MARIONETA grindeanu,

  4. Din 1990 incoace numai in Ferma animalelor traim si numai porcii ne-au condus. Evident, pentru ca restul animalelor din ferma i-au ales pe porci. Le-a placut conducerea porcilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here