Instigatorii de la AUR: Protestele „societății civile independente” vor continua, pentru că România e „zdrobită sub povara măsurilor dictatoriale”

3
1001
Coloană de protestatari împotriva "ocultei" și a măștilor pe Calea Moșilor. FOTO: HotNews.ro

Protestele vor continua pentru că România e “zdrobită” de “măsuri dictatoriale”, proclamă Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), într-un mesaj posta marți pe contul de Facebook, după violențele organizate în mai multe orașe, în ultimele două nopți. Deși numărul manifestanților continuă să rămână nesemnificativ – câteva mii în toată țara –, AUR continuă să pretindă că vorbește în numele întregii țări.

Simțind că e momentul să se urce pe valul nemulțumirii și al oboselii populației după un an de privațiuni, restricții și pericol sanitar, liderii partidului extremist aplaudat de Moscova încearcă să exploteze filonul conspiraționist. Vehement anti-occidentali, anti-NATO și anti-UE, ascunzând sub un aparent discurs naționalist temele Kremlinului, liderii AUR continuă să saboteze toate eforturile de a limita pandemia. Luptă împotriva vaccinării, a măsurilor de precauție, împotriva medicilor (considerați “criminali” de mulțimile scoase în stradă).

În mod interesant, în ultimele două zile, deși au pretins că ar fi exclus-o pe senatoarea Șoșoacă din partid, liderii AUR au participat alături de aceasta la manifestațiile conspiraționiștilor.

În ciuda supraexpunerii de care a beneficat pe Facebook, a pretențiilor de “mișcare de masă” și a manifestărilor violente din centrul marilor orașe, acțiunea AUR rămâne, totuși, una periferică. În București, numărul participanților n-a crescut semnificativ în ultimele 6-8 luni, în ciuda eforturilor și a investițiilor în propagandă. Dacă pe Facebook o postare a lui George Simion a făcut marți, în doar 3 ore, peste 9.000 de aprecieri și 1.700 de distribuiri, în schimb în stradă n-au ieșit, efectiv, decât circa 2.000 de persoane în București și alte câteva sute în fiecare din orașele unde AUR a organizat proteste.

Zgomotul asurzitor de Facebook se disipează când intră în contract cu realitatea, ceea ce ridică un semn mare de întrebare asupra unora dintre conturile foarte active în ecosistemul conspiraționist creat în mediul virtual.

Mesajul AUR, marți: „Protestele societății civile independente continuă și astăzi și vor continua atâta vreme cât actuala coaliție de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale. Falimentați, rămași fără slujbe, încărcați cu dobânzile care se adună lună de lună , mințiți pe «canale oficiale», sechestrați în case, lipsiți de cele mai banale plăceri ale vieții, românii se ridică“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

VIDEO. Urlete și spume în Parlament. Deputat AUR: „Te bag în p… mă-tii! Du-te dracu’! Băi, păduche, dispari! Îți ordon să dispari! Marș, mă, de-aici! Boule! Măgarule! Papagalule!”

3 COMENTARII

  1. „Șocietății-CIVILE… INDEPENDENTE” (Sic!), zic/scriu DERBEDEII ăștia…, asta aratând nivelul-(FOARTE-SCĂZUT!-)de-cultură (politică și lingvistică/lexicală) al „telectualilor” A.U.R.: „societatea-CIVILĂ” (sintagmă din terminologia SOCIAL-POLITICĂ)… NU POATE FI, bineînțeles, ALTFEL DECÂT… INDEPENDENTĂ (!), altfel NU mai este „CIVILĂ” (ciii… „PARTINICĂ”!), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here