În AUR se fac liste negre și agramate: „A sosit vremea să găsim soluții tehnice pentru ai ucide în masă pe politicienii excroci de la USRPLUS și pe cei de la PNL dar și pe Arafat”

1
2529

Simpatizanți și militanți AUR încep să publice pe rețelele de socializare nu doar îndemnuri generale la asasinarea unor adversari politici, ci și liste explicite cu nume ale unro persoane care ar trebui lichidate pentru că sunt “trădători de țară”. Postate pe grupurile de susținători ale lui George Simion și ale simpatizanților AUR de pe Facebook, dar și pe Reddit România, mesajele nu doar că nu sunt descurajate și criticate de liderii formațiunii politice, dar nici măcar nu sunt șterse din lista de comentarii.

Profesorul Ciprian Mihali a semnalat că un membru AUR a publicat o listă de 35 de persoane care ar trebui exterminate pentru că ar fi “facilitat devalizarea țării și vânzarea activelor românești către străini, adică celor responsabili de mare corupție care a sărăcit și umilit neamul românesc”.

Pe lista „trădătorilor” nu se găsesc securiștii și activiștii de partid care au devalizat țara după 1990, ci profesori, istorici, ONG-iști, scriitori și alte persoane care militează pentru democrație

Pe lista “scurtă, dar incompletă” – după cum se exprimă chiar autorul ei – se regăsesc, de fapt, oameni care n-au absolut nicio legătură cu devalizarea industriei românești din anii 1990, când pricipalii artizani ai ruinei au fost foștii securiști și activiști de partid păstrați în funcții de Iliescu și regimul FSN.

În schimb, apar profesori, ONG-iști, istorici, scriitori – persoane care în general fac parte din societatea civilă și militează pentru democrație.

Mesaj postat pe Reddit România de un fan AUR

Profesorul Ciprian Mihali s-a regăsit pe lista neagră: „Atunci când orice nebun ajunge să se exprime public, întocmind, în delirul lui naționalist, liste de «trădători», rezultatul nu poate fi altul decât liste de oameni care trebuie eliminati. Iată de ce, din nou și din nou, mi se pare că trebuie să învățăm ce înseamnă «naționalismul”, «trădarea», «corupția» și de ce spectrul «pedepsei capitale» este, de fapt, un îndemn perpetuu la ură și la violență“.

Îndemn publicat în grupul susținătorilor lui George Simion, de pe Facebook, în timpul protestelor susținute ocult de AUR acum câteva săptămâni

Publicația Aktual24.ro semnalează o sumedenie de alte postări similare, întinse pe parcursul a săptămâni întregi, în care fani și membri AUR îndeamnă la linșarea „borfașilor” și a “poponarilor“ de la USR-PLUS, a celor din PNL și a lui Arafat. “Cu cât suntem uniți și îi ucidem pe politicienii excroci de la PNL și USR-PLUS, cu atât mai bine”, scrie un fan al lui George Simion pe Reddit România.

Un altul scria acum două săptămâni, pe grupul susținătorilor lui George Simion:  „Nu mai suport vreau să ieșim în stradă cu sticle de benzină și să dăm foc acestor jeguri pământene”.

Pe același grup de Facebook, cineva scria: “Nu știu dacă guvernul e primul, primul jeg care trebuie prins e Arafat. Să intrăm peste el și să-l linșăm. Altă soluție nu e“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here