I-au numărat minciunile lui Trump: 20.055! Pe „Zidul Minciunilor” din New York au fost trecute toate neadevărurile spuse de președintele SUA în aproape 4 ani de mandat

3
779

La New York, minciunile lui Donald Trump devin o „manifestare artistică”, fiind expuse pe un întreg zid. Au fost numărate peste 20.000 de minciuni spuse de președintele american de când a intrat în Casa Albă, în ianuarie 2017.

Afișarea pe un zid din cartierul Brooklyn – numit „Wall of Lies” („Zidul Minciunilor)” de organizatorii evenimentului – a tuturor minciunilor spuse de Trump este o inițiativă a Radio Free Brooklyn și se bazează pe o listă întocmită de „Washington Post”.

Conform cotidianului new-yorkez, ar vorba despre 20.055 de afirmații false sau de promisiuni neîndeplinite de către președintele american, în cele 1.267 de zile de la începutul mandatului său. În medie, 15,8 minciuni pe zi.

Câteva dintre minciunile faimoase ale lui Donald Trump 
  • „Este primul an, din ultimii 51, în care prețul medicamentelor a scăzut”.
  • „Până la finalul anului viitor vom construi un zid lung de 50 de mile (80,5 km – n. red.), care va face diferența în asigurarea securității Statelor Unite ale Americii”.
  • „Avem cel mai mare număr de noi locuri de muncă din istoria Pennsylvaniei și a întregii națiuni”.
  • „Am construit cea mai măreață economie din istorie”.

De curând, în cadrul unei conferințe de presă, la Washington, corespondentul pentru Casa Albă al Huffington Post, S.V Dáte, l-a întrebat pe Trump: „După trei ani și jumătate, regretați în vreun fel toate minciunile pe care le-ați spus poporului american, despre orice? Regretați lipsa de onestitate?”. „Pe care cine le-a spus?”, a întrebat Trump. Când reporterul i-a răspuns că se referă la el, a refuzat să-i răspundă, trecând la întrebarea altui jurnalist.

Pe de altă parte, cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, se înmulțesc atacurile și protestele la adresa lui Trump.

De curând, președintele SUA, care candidează pentru un nou mandat, a fost diagnosticat cu coronavirus. El a fost puternic criticat pentru faptul că a ales să urmeze un tratament pe bază de anticorpi, deși înainte de a se îmbolnăvi promova extrem de agresiv tratamentul cu plasmă pentru persoanele infectate cu Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Ca specialist in domeniu sunt ambivalent, pe de o parte mi-e sila de toate minciunile si toate manipularile lui Trump, pe de alta parte stiu cu siguranta ca omul sufera de o tulburare de personalitate foarte grava numita narcisism. Nu poti sa razi de un om bolnav, dar in acelasi timp nu poti sa-l accepti ca presedinte, mai ales ca vorbim de presedintele celei mai puternice tari din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here