“Atât au putut marii specialiști ai PSD? Să scumpească zahărul? Ce urmează? Impozit pe cartofi? Taxă pe fasole? Marea plafonare a început cu o taxă”. Deputat PNL, „siderat” după ce a citit măsurile fiscale ale ministrului Câciu

2
1816
Orlando Teodorovici este un mentor al actualului ministru de Finanțe, masonul Adrian Cîciu. Vehement contestatar al valorilor democratice reprezentate de UE, Teodorovici s-a apropiat de AUR și acum anunță că va candida la președinție în 2024

Modificările Codului Fiscal propuse la început de an de Adrian Câciu, ministrul PSD al Finanțelor, produc stupoare chiar și în rândurile partenerilor de coaliție. Deputatul liberal Cristian Băcanu a descoperit, în proiectul făcut de „specialistul PSD”, propunerea de a se pune o taxă suplimentară pe zahăr și alte “obsesii” ale acestui partid, cum ar fi impozitarea bacșișului și mărirea taxelor pe locuințe și mașini.

Pe scurt, explică liberalul, propunerile lui Adrian Câciu – un foarte vocal critic al tuturor măsurilor luate în 2020-2021 de PNL și, apoi, de PNL-USR – vizează impozitarea muncii și a succesului, penalizarea inițiativei private.

Cristian Băcanu nu e primul care-l ia de urechi pe Adrian Câciu, pe care Antena 3 l-a „crescut” de-a lungul verii trecute, promovându-l agresiv ca pe un mare „specialist” înainte să fie împins în funcția de ministru. Florin Cîțu l-a ridiculizat pe „consultantul” Câciu încă din decembrie, când acesta, luat de val, se apucase să comenteze despre gradul de îndatorare a României: „Tot felul de așa-ziși specialiști avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcționează Finanțele unei țări. Toți sunt profesioniști peste noapte. Critici și acuzații de un an de zile și nimic nu s-a adeverit. (…) Cititul n-a omorât pe nimeni”.

Deputatul liberal Cristian Băcanu despre măsurile fiscale propuse de PSD pentru 2022

Am citit și eu care sunt măsurile de modificare a Codului Fiscal propuse de marele ministru de Finanțe, dl. Câciu, și mărturisesc că sunt siderat: zici că suntem ori pe vremea comunismului, ori la începutul anilor 1990 când încă nu înțelesesem care e treaba cu inițiativa privată, cu economia liberă, de piață.

Ministrul de Finanțe reia unele obsesii PSD, care nu au fost puse în practică și care nu vor fi puse în practică atât timp cât PNL este în guvern: să impozităm bacșișul, să impozităm zahărul, să introducem impozitul progresiv, să impozităm suplimentar locuințele și mașinile. Asta e soluția PSD-ului? Să ia zahărul din ceaiul românilor? Atât au putut marii specialiști ai PSD-ului care lucrează în paralel la plafonarea sau subvenționarea prețului la unele alimente de bază? Să scumpească zahărul? Și ce mai urmează? Impozit pe cartofi? Taxa la fasole? A început cu o taxă marea plafonare a PSD-ului.

În traducere liberă, ce vrea să facă dl Câciu? Vrea să impoziteze munca, să impoziteze succesul, să impoziteze inițiativa privată și, în plus, un aliment de bază. Totul, ca să învrăjbească o categorie care are ceva mai multe resurse financiare împotriva unei categorii sociale cu mai puțini bani sau proprietăți. Că e mereu mai simplu să faci un exercițiu de PR și să introduci o taxă în loc să crești gradul de colectare a impozitelor și taxelor, în loc să ai grijă de investiții, să ajuți mediul privat și inițiativa privată. E mult mai simplu să te faci că muncești decât să adopți măsuri coerente care să încurajeze o creștere economică sănătoasă.

Și mai am o dilemă: s-a consultat dl. Câciu cu managementul de la Huawei când a venit cu propunerile astea?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

* VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

* Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

* Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

* Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* VIDEO. Amenințări de tip AUR ale șefului deputaților PSD: „Poate te întind pe-aici, pe jos!” / „George, ia-ți maimuța de aici!” / „N-are cum să mă bată pe mine Simion niciodată!”

* Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (83) / Ordin de la Bucureşti: împuşcaţi-i pe Ceauşeşti!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here