A apărut o plângere penală salvatoare, care blochează cercetarea pentru plagiat a tezei de doctorat scrise de premierul Ciucă! Documentele au fost luate de procurori de la universitate

3
4605
Nicolae Ciucă

La Parchetul General a fost depusă, la sfârșitul lunii ianuarie, o plângere penală salvatoare vizând plagiatul comis de premierul Nicolae Ciucă în teza sa de doctorat. Procurorii s-au dus zilele trecute la Universitatea Națională de Apărare (UNAp), de unde au ridicat documentele vizate, astfel că acum instituția de învățământ nu mai poate verifica acuzația de plagiat.

UNAp demarase procedura de verificare a tezei de doctorat pe 18 ianuarie. La câteva zile după aceea au sosit procurorii, care au luat lucrarea. Acum, totul e stopat.

Sincronizarea evenimentelor i-a ridicat suspiciuni și Emiliei Șercan, jurnalista care a făcut dezvăluirile privind plagiatul lui Ciucă. “Întrebarea este dacă nu cumva ancheta penală și ridicarea documentației UNAP de către procurori ar putea bloca analiza tezei și procedurile declanșate, luna trecută, deopotrivă de UNAP și de CNATDCU“, a scris Șercan pe site-ul PressOne.ro.

Mircea Dumitru, președintele CNATDCU, instituția care verifică și dă sentințele în privința acuzațiilor de plagiat pentru tezele de doctorat, dă asigurări că „vom merge mai departe cu analiza”.

La CNATDCU sunt, în acest moment, trei sesizări vizânt teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Acesta a plagiat minimum 40 din cele 140 de pagini ale lucrării cu care a primit titlul de doctor în 2003.

Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, a confirmat că „există un astfel de dosar la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică”, referindu-se la plângerea penală privind plagiatul lui Nicolae Ciucă. Aceasta a fost depusă „în jurul datei de 26 sau 28 ianuarie”.

Procurorul de caz s-a mișcat fulgerător în acest dosar, dispunând imediat ridicarea tuturor documentelor de la UNAp, inclusiv teza de doctorat vizată. Așa că acum nu se mai poate fizic verifica nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

* VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

* Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

* Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

* Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* VIDEO. Amenințări de tip AUR ale șefului deputaților PSD: „Poate te întind pe-aici, pe jos!” / „George, ia-ți maimuța de aici!” / „N-are cum să mă bată pe mine Simion niciodată!”

* Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (83) / Ordin de la Bucureşti: împuşcaţi-i pe Ceauşeşti!

3 COMENTARII

  1. Procurorii corupti pot sa puna pe foc lucrarea tovarasului (a facut liceul militar si scoala militara de ofiteri activi pe timpul lui Ceausescu!) Ciuca, dar eticheta de plagiator va fi lipita de el toata viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here