O schioară din Belarus a fost interzisă pentru că tatăl ei, fost mare campion, a protestat anti-Lukașenko! De frica dictatorului, ea și o colegă a ei au fugit în Polonia

0
778
Daria Dolidovici și Svetlana Andriyuk

Daria Dolidovici (17 ani) și Svetlana Andriyuk (22 de ani) au fugit din Belarus, după ce au fost eliminate dintr-o competiție de Federația de Schi de la Minsk, anunță agenția Reuters. Serghei Dolidovici, tatăl Dariei, a dezvăluit că întreaga sa familie s-a refugiat în Polonia. Fiica sa și colega ei au fost pedepsite pentru că el a participat la protestele anti-Lukașenko!

Schioarea adolescentă intenționează să-și continue antrenamentele și să încheie liceul departe de casă. Serghei Dolidovici a mărturisit că nu-și putea imagina în urmă cu trei luni că va trebui să plece din propria sa țară, dar l-a mânat teama de eventualele represalii.

Cele două sportive din Belarus au fost marginalizate și interzise să participe la orice fel de concursuri de schi, din cauza faptului că Serghei Dolidovici a sprijinit opoziția, participând la mitinguri împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko.

„Dariei i-a fost negat dreptul de a participa la competiții. Nu văd nicio posibilitate de continuare a carierei ei în Belarus. Am putea fi acuzați că am organizat o demonstrație și că am scandat sloganuri de opoziție, iar apoi să fim aruncați în închisoare”, a declarat Serghei Dolidovici, participant la 7 ediții ale Olimpiadei de iarnă.

„Nu am făcut nimic personal care să justifice o descalificare și dezactivarea codului meu FIS”, a spus Daria pentru Reuters, adăugând că împărtășește părerile tatălui ei. Ea este una dintre cele mai promițătoare schioare de fond la juniori din Belarus.

Daria Dolidovici

Anul trecut, sprintera belarusă Kristina Tsimanouskaia a refuzat să se îmbarce într-un zbor spre casă, după ce a fost eliminată de la Olimpiada de la Tokyo, de către conducătorii delegației belaruse, pentru că i-a criticat public pe antrenorii săi de la echipa națională. Atleta a dezertat în Polonia, spunând că se teme pentru siguranța ei dacă se întoarce în Belarus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Să mulțumim Cerului, în română și ucraineană, că Putin nu a negociat cu Trump belicoasele-i pretenții!

Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

VIDEO. Amenințări de tip AUR ale șefului deputaților PSD: „Poate te întind pe-aici, pe jos!” / „George, ia-ți maimuța de aici!” / „N-are cum să mă bată pe mine Simion niciodată!”

Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (83) / Ordin de la Bucureşti: împuşcaţi-i pe Ceauşeşti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here