Armurierul care i-a dat pistolul ucigaș lui Alec Baldwin fusese angajat cu doar o zi înainte. Vechiul armurier se afla în grevă

1
2553
Locul filmării, în deșert

Actorul Alec Baldwin (63 de ani) și-a anulat toate proiectele după ce glonțul pornit din pistolul său a dus la decesul directoarei de imagine Halyna Hutchins (42 de ani) și l-a rănit pe regizorul Joel Souza (48 de ani). Baldwin se va retrage o vreme din viața publică și din celelalte proiecte cinematografice în care e implicat.

Anchetatorii au elucidat detaliile incidentului tragic de pe platoul de filmare de la Ferma Bonanza Creek, la sud de Santa Fé (statul New Mexico), unde se turna western-ul „Rust”.

Pistolul cu care s-a tras a fost scos din cutia în care era ținut de către armurierul care se ocupa de arme și pus alături de alte două pistoale de recuzită pe un cărucior. De acolo a fost luat de regizorul asistent și înmânat lui Alec Baldwin.

De regulă, aceste arme sunt verificate de cel puțin trei ori înainte de a fi folosite, ceea ce se pare că nu s-a întâmplat de această dată. A fost o primă eroare cu urmări fatale.

„Toată lumea știe că a fost un accident, dar el este absolut devastat”, scrie presa americană despre Alec Baldwin, citând surse de pe platoul de filmare. Actorul a devenit „isteric” și „absolut de neconsolat ore în șir” în urma împușcăturii.

Greva fatală

Potrivit presei americane, o parte din echipa de filmare – printre care și armurierul – părăsise producția cu o zi înainte de incident, din cauza preocupărilor legate de siguranță și de condițiile de muncă.

„New York Post” dezvăluie că cel care gestiona recuzita folosită în film a fost angajat în mare grabă, pentru ca filmările să poată continua.

Asistentul directorului a adus apoi pistolul în clădire și a strigat „Pistol rece!” în timp ce i-l înmâna lui Baldwin, indicând că arma nu avea niciun glonț pe țeavă.

Vicepreședintele Asociației Gunfighters, James Blackburn, spune că ori de câte ori se lucrează la un film, este normal ca cel puțin trei persoane să verifice armele de recuzită înainte de a fi folosite. „În cursul verii, am făcut un film cu Queen Latifah, în care a trebuit să trag cu o armă,. Ei bine, arma aceea a fost verificată de armurier, de asistentul de regie, de mine, iar în final chiar și Queen Latifah a verificat-o”.

„De obicei, când se filmează, nu sunt permise pe platou și nici în apropierea locului de filmare niciun fel de arme. Tocmai pentru a nu avea loc un accident ca acesta”, a mai spus Blackburn.

Joshua Kastenberg, profesor de drept la UNM: „Dacă Alec Baldwin juca rolul așa cum a fost el scris în scenariu, așa cum fac orice actor și actriță de film în mod obișnuit, este foarte puțin probabil să existe acuzații penale împotriva lui”.

Katenberg adaugă, de asemenea, că este „puțin probabil” ca familia Halynei Hutchins, cea care a murit, să depună plângere pentru omor din culpă înainte de finalizarea anchetei. Chiar și atunci, s-ar putea să nu se ajungă în instanță.

„Bineînțeles, producătorii și industria cinematografică sunt companii mari, asigurate. Așa că, deși e posibil să existe plângeri, acestea se vor încheia rapid, cel mai probabil prin acorduri financiare”, a spus Kastenberg.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* VIDEO. A murit cântărețul-medic, unul dintre cei mai buni bass-iști din România. „A fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic”

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Gafă antologică a Alinei Gorghiu: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”!

* GAFA SĂPTĂMÂNII: Poza lui Rareș Bogdan cu infractorul fugar Cristian Rizea. Europarlamentarul ori minte, ori cauționează minciuna fostului deputat PSD

* Ciprian Ciucu, șeful PNL București: „Nu mă simt confortabil într-o alianță cu PSD. Aș prefera USR, dar ne-am tribalizat și noi, și ei”

* Presa germană îl „rade” pe Klaus Iohannis pentru asocierea cu PSD: „Pe căi greșite” / „Se apropie de adversarii săi corupți de ieri”

* Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de ani, iar în primăvară a făcut „o formă dură de Covid”

1 COMENTARIU

  1. Probabil ca acest accident a fost provocat de cineva care a vrut sa-l compromita definitiv pe Baldwin, care isi castigase o mare simpatie imitandu-l pe Donald Trump in mod ironic intr-o productie de televiziune, cu mare audienta….Ori Trump are vise mari sa revina la putere….Parca mi se pare ca are legatura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here